Понякога потребителите трябва да записват видео от уеб камера, но не всички от тях знаят как да направят това. В днешната статия ще разгледаме различните начини, по които всеки може бързо да заснеме изображение от уеб камера.

Създайте видеоклип от уеб камера

Има няколко начина, по които можете да записвате от компютърна камера.Можете да използвате допълнителен софтуер или да използвате онлайн услуги. Ще обърнем внимание на различните варианти и вече решавате кой да използвате.

Прочетете още: Програми за записване на видео от уеб камера

Метод 1: WebcamMax

Първата програма, която ще разгледаме - WebcamMax , Това е доста просто и удобно средство с много допълнителни функции, както и прост интерфейс, който е спечелил съчувствието на потребителите. За да премахнете видеоклип, първо трябва да инсталирате приложението и да го стартирате. В основния прозорец ще видите изображение от уеб камерата, както и различни ефекти. Можете да започнете да записвате с помощта на бутона с изображението на кръга, да спрете - с изображението на квадрата, има и възможност за пауза на снимане, като кликнете върху бутона с иконата за пауза. По-подробен урок за това как да използвате WebkamMax ще намерите, като намерите следната връзка:

Започнете записването в WebcamMax

Урокът: Как да използвате WebcamMax за запис на видео

Метод 2: SMRecorder

Друга интересна програма, която не ви позволява да наслагвате видео ефекти като WebcamMax, но има и допълнителни функции (например видео конвертор и ваш собствен плеър). SMRecorder , Недостатъкът на този продукт е трудността при започване на видеозапис, така че нека разгледаме този процес по-подробно:

 1. Стартирайте програмата и в главния прозорец кликнете върху първия бутон "Нов запис на задачи"

  SMRecorder Нова задача влизане

 2. Ще се покаже прозорец с настройки. Тук трябва да посочите следните параметри в раздела "Общи" :
  • В падащото меню "Тип заснемане" изберете "Видеокамера" ;
  • "Видео вход" - камерата, от която ще се извърши записът;
  • "Аудио вход" е микрофон, свързан към компютъра;
  • "Запазване" - местоположението на заснетото видео;
  • "Продължителност" - изберете според техните нужди.

  Можете също така да отворите раздела "Аудио настройки" и да конфигурирате микрофона, ако е необходимо. Когато всичко е конфигурирано, кликнете върху OK .

  Настройки SMRecorder за запис на видео от уеб камера

 3. От този момент ще започне видеозапис. Можете да го прекъснете, като кликнете с десния бутон на мишката върху иконата на програмата в тавата и я поставете на пауза, като натиснете клавишите Ctrl + P. Всички запазени видеоклипове могат да бъдат намерени по пътя, посочен в параметрите на видеоклипа.

Метод 3: Заснемане на видео от дебюта

И най-новият софтуер, който ще разгледаме - Дебют видео заснемане , Този софтуер е много удобно решение, което има ясен интерфейс и доста функционалност. По-долу ще намерите кратки инструкции как да използвате този продукт:

 1. Инсталирайте програмата и я стартирайте. В главния прозорец ще видите екран, който показва изображение на това, което ще бъде записано във видеоклипа. За да превключите към уеб камера, кликнете върху първия бутон "Уеб камера" в горната лента.

  Дебют Превключване на режима на снимане

 2. Сега кликнете върху бутона с изображението на кръга, за да започнете записа, заснемането с квадратни спирания и съответно паузата на окачването.

  Дебют бутони за управление

 3. За да видите видеоклипа, кликнете върху бутона "Записи" .

  Дебют Преглед на заснетите видеоклипове

Метод 4: Онлайн услуги

Ако не искате да изтегляте допълнителен софтуер, винаги има възможност да използвате различни онлайн услуги. Трябва само да разрешите на сайта да влезе в уеб камерата и след това ще можете да започнете да записвате видеоклипа. Списък с най-популярните ресурси, както и указания как да ги използвате можете да намерите, като кликнете върху следната връзка:

Прочетете още: Как да записвате видео от уеб камера онлайн

Бутон за започване на запис на видео в онлайн услугата Clipchamp_

Разгледахме 4 начина, по които всеки потребител може да заснеме видеоклип на лаптоп уеб камера или на устройство, свързано с компютър. Както можете да видите, това е доста просто и не отнема много време. Надяваме се, че успяхме да ви помогнем с разрешаването на този проблем.