Някои покупки в произход може да предизвика разочарование. Причините за хилядите са неоправдани очаквания, лошо представяне на устройството и т.н. Когато не можете да играете, има желание да се отървете от такъв продукт. И добре, би било просто деинсталиране. Много модерни проекти са много скъпи, цената може да бъде измерена в хиляди рубли и става жалко за изразходваните средства. В тази ситуация може да се наложи да върнете играта.

Правила за връщане

Произход и EA се придържат към политика наречена "Гаранция за отлична игра". Според него услугата гарантира защита на интересите на купувача във всеки възможен случай. В резултат на това, ако играта не работи, играчът ще може да си възвърне 100% от средствата, изразходвани за нейното придобиване. Пълният размер на покупната цена се взема предвид - при връщане играчът получава обратно пари за всички добавки и добавки, закупени с играта в Origin.

Важно е да се отбележи, че това правило не се прилага за вътрешни транзакции. Така че, ако даден потребител дарява пари в играта, преди да го върне, вероятно няма да получи тези пари.

Има определени изисквания, без които не е възможно да се върне играта:

  • Трябва да премине не повече от 24 часа от момента на стартиране на играта.

    Освен това, ако играта е закупена в рамките на 30 дни след пускането в продажба, но потребителят не може да влезе в нея и по някакъв начин стартира по технически причини, тогава потребителят ще има 72 часа от времето на първото стартиране (или опит) фондове.

  • Трябва да мине не повече от 7 дни от датата на закупуване на продукта.
  • За игри, на които е изготвена предварителната поръчка, има допълнително правило - не трябва да отнема повече от 7 дни от момента на освобождаване.

Ако поне едно от тези правила не е спазено, услугата ще откаже на потребителя възстановяване.

Метод 1: Официално възстановяване

Официалният начин на възстановяване е да попълните съответната форма. Ако в момента на създаването и изпращането на приложението са изпълнени всички горепосочени изисквания, потребителят ще може да върне играта на Origin.

За целта отидете на страницата с формуляра. На официалния уебсайт на EA е малко проблематично да го открием. Така че е най-лесно да отидете на връзката по-долу.

Връщане на игри до произход

Тук трябва да изберете в списъка под играта, която искате да върнете. Списъкът ще включва само онези продукти, които все още отговарят на описаните по-горе изисквания. След това трябва да попълните данните от формуляра. Сега остава само да се изпрати заявление.

Форма за връщане на пари за игри в Origin

Ще отнеме известно време, докато заявлението бъде разгледано. По правило администрацията отговаря на изискванията за връщане на игри без ненужно забавяне. Парите се връщат на мястото, откъдето те плащат - например електронен портфейл или банкова карта.

Метод 2: Алтернативни пътища

В случай, че потребителят е направил предварителна поръчка, има възможност да се опита да издаде отказ на официалния сайт на разработчика. Не всички игри в Origin се издават от EA, много от които са създадени от партньори на организацията, които имат собствени сайтове. Най-често там е възможно да се издаде отказ от поръчката. На изображението по-долу можете да видите списък на игрите на партньори от EA, които попадат в политиката "Гарантиране на отлична игра" . Списъкът е актуален към момента на писане (юли 2017 г.).

Официални игри на EA

За да направите това, отидете на официалния сайт на конкретен разработчик, влезте (ако е необходимо) и след това намерете секция с възможността да откажете предварителна поръчка. Във всеки случай има процедура за изготвяне на заявление за закриване на договора, обикновено подробностите могат да бъдат намерени на уебсайта.

След като композирате и изпратите заявката, трябва да очаквате известно време (обикновено около 3 дни), след което средствата ще бъдат върнати в сметката на купувача. Произходът ще бъде уведомен за провала, а в услугата играта ще загуби статута на придобитата.

Метод 3: Нестандартен метод

В случай на необходимост да се откаже от предварителната поръчка, има и специфична маневра за прибирането, което го прави много по-бързо и по-лесно да се анулира.

Много платежни услуги ви позволяват да анулирате последното плащане с връщането на парите обратно в сметката. В този случай продавачът от предварителната поръчка ще получи известие, че парите са оттеглени и нищо няма да бъде изпратено на купувача. В резултат на това поръчката ще бъде анулирана и потребителят ще получи обратно пари.

Проблемът с този метод е, че системата Origin може да възприеме такова действие за опит за измама и забрана на клиентска сметка. Това може да бъде избегнато, ако предварително се свържете с техническата поддръжка на EA и предупредите, че актът за покупка ще бъде анулиран. В този случай никой няма да подозира потребителя в опит да мами.

Тази процедура може да бъде рискована, но ви позволява да върнете парите много по-бързо, отколкото ако трябва да изчакате разглеждане на молбата и подкрепата за вземане на решения.

Разбира се, това действие трябва да се извърши преди продавачът да потвърди изпращането на специалното издание. В този случай актът във всеки случай ще се счита за измама. В този случай можете дори да получите иск от дистрибутора на игри.

заключение

Връщане на играта - процедурата не винаги е приятна и удобна. Обаче загубата на парите ви просто защото проектът не се е вписал, също не е така. Така че трябва да се прибегне до такава процедура във всеки необходим случай и да упражни правото си на "Гарантиране на отлична игра" .