Всеки интернет потребител знае проблема с проникването на вируса. Един от тях е троянският време-to-read.ru. Той се стартира автоматично, когато отворите браузъра и инсталирате реклами. Този троянски кон, може да промени настройките на операционната система и да засегне инсталираните браузъри. В този урок ще разгледаме как можете да премахнете времето за четене от браузъра.

Прочетете повече за времето за четене

Времето за четене е "браузър похитител", който мами своите потребители. Той се инсталира във всичките ви уеб браузъри като начална страница. Това е така, защото в Windows има троянец, който регистрира собствените си обекти за бърз достъп до уеб браузъра. Ако се опитате да го премахнете по правилен начин, няма да работи. Фалшивата търсачка показва реклами и пренасочвания към друг сайт. Борбайте този проблем по изчерпателен начин, като използвате стандартни инструменти и специални програми. Да видим какви действия трябва да бъдат предприети в тази ситуация.

Как да премахнете времето за четене

 1. Необходимо е да изключите интернет, например, просто да изключите от Wi-Fi мрежата. За да направите това, кликнете върху иконата на Wi-Fi в тавата, кликнете върху свързаната мрежа и "Прекъсване" . Подобни действия трябва да се извършват с кабелна връзка.
 2. Прекъсване на връзката с интернет Wi-Fi

 3. Сега рестартирайте компютъра.
 4. Когато стартирате браузъра, копирайте адреса на сайта basady.ru, който се намира в адресната лента. Може да имате друг сайт, защото броят им непрекъснато се увеличава. Посоченият сайт служи за маскиране и повторно пренасочване към time-to-read.ru.
 5. Копиране на адреса на уебсайта

 6. Стартирайте редактора на системния регистър, като натиснете едновременно клавишите "Win" и "R" , след което въведете regedit в полето.
 7. Пуснете регистъра

 8. Сега изберете "Компютър" и натиснете "Ctrl + F", за да отворите прозореца за търсене. Вмъкваме в полето копирания адрес на сайта и кликнете върху "Намиране" .
 9. Стартирайте прозореца за търсене в редактора на системния регистър

 10. След като приключите търсенето, изтрийте откритата стойност.
 11. Изтриване на стойност в редактора на системния регистър

 12. Натискаме "F3", за да продължим да търсим адреса. В случай, че се намери другаде, просто го изтриваме.
 13. Можете да отворите "Scheduler Task" и да видите списъка с издадените задачи в него. След това изберете и изтрийте задачата, която изпълнява подозрителния файл exe . Обикновено пътят към него изглежда така:

  C:UsersИмяAppDataLocalTemp

  Въпреки това, ще бъде по-лесно, ако използвате програмата CCleaner , Той търси и премахва злонамерени задачи.

  Урокът: Как да почистите вашия компютър с боклук с CCleaner

  Стартирайте CCleaner и отворете раздела "Инструменти" - "Стартиране" .

  Разделът "Стартиране" в CCleaner

  Сега можете внимателно да прегледате всички елементи в разделите "Windows" и "Scheduled Tasks" . Ако се намери низ, който стартира уеб браузъра със сайта, то трябва да бъде избран и да кликнете върху "Деактивиране" .

  Премахване на ненужна линия в CCleaner

  Важно е да не пренебрегвате тази точка, в противен случай сайтът ще се пререгистрира в регистъра и ще трябва отново да бъде изтрит.

Сканиране на компютри за вируси

След като изпълните горните стъпки, препоръчително е да проверите компютъра със специализирана антивирусна програма, например, AdwCleaner , Той е лесен за използване, кликнете върху "Сканиране" и след проверка кликнете върху "Изчисти" .

Сканиране с AdwCleaner

Урокът: Почистете компютъра с помощната програма AdwCleaner

Така че ние разгледахме начини да се справим с time-to-read.ru. За да се предпазите в бъдеще, обаче, трябва да внимавате, когато изтегляте нещо от Интернет, обърнете внимание на източника. Също така, няма да е излишно да проверявате компютъра с помощта на горепосочените програми (AdwCleaner и CCleaner) или техните партньори.