Въпреки огромната популярност на YouTube, достъпна за употреба, включително и за Android, някои собственици на мобилни устройства все още искат да се отърват от нея. Най-често такава необходимост възниква в бюджета и остарелите смартфони и таблети, чийто вътрешен капацитет е много ограничен. Всъщност първоначалната причина, поради която не сме особено заинтересовани, а крайната цел - премахването на приложението - точно това ще кажем днес.

Вижте също: Как да освободите място на Android

Премахване на YouTube на Android

Подобно на операционната система андроид , YouTube собственост на компанията Google и затова най-често се инсталира предварително на мобилни устройства, работещи с тази операционна система. В този случай процедурата за премахване на приложения ще бъде малко по-сложна, отколкото когато е била инсталирана независимо - чрез Google Play Магазин или по друг наличен начин. Да започнем с последното, което е просто.

Вижте също: Как да инсталирате приложения на Android

Опция 1: Инсталирано от потребителя приложение

Ако YouTube е инсталиран на смартфон или таблет лично (или от някой друг), няма да е трудно да го деинсталирате. Освен това, това може да се направи по един от двата възможни начина.

Метод 1: Основен екран или Меню
Всички приложения на Android могат да бъдат намерени в общото меню, а основните и тези, които активно се използват, най-често се добавят към основния екран. Където се намира YouTube, намерете го и продължете да го изтриете. Това се прави както следва.

 1. Докоснете иконата за приложения на YouTube с пръст и не я пускайте. Изчакайте, докато под реда за уведомяване се появи списък с възможни действия.
 2. Търсете, за да премахнете пряк път за приложението на YouTube за Android

 3. Докато все още държите маркирания етикет, преместете го до елемента, посочен от кофата за боклук, и надписа „Изтрий“. Изхвърлете приложението, като освободите пръста си.
 4. Премахнете приложението YouTube за Android от началния екран или от менюто

 5. Потвърдете премахването на YouTube, като кликнете върху „OK“ в изскачащия прозорец. След няколко секунди приложението ще бъде изтрито, потвърждението на което ще бъде съответното уведомление и липсващия пряк път.
 6. Потвърждение за премахването на приложението YouTube за Android от главния екран или от главното меню

Метод 2: „Настройки“
Описаният по-горе метод за деинсталиране на YouTube на някои смартфони и таблети (или по-скоро на някои черупки и стартери) може да не работи - опцията „Изтрий“ не винаги е достъпна. В този случай ще трябва да отидете по по-традиционен начин.

 1. По всякакъв удобен начин стартирайте „Настройки“ на мобилното си устройство и преминете към раздела „Приложения и известия“ (може също да се нарича „Приложения“ ).
 2. Отворете настройките на мобилното устройство, за да премахнете YouTube в Android

 3. Отворете списъка с всички инсталирани приложения (за това, в зависимост от версията на обвивката и операционната система, има отделна позиция, раздел или опция в менюто „Още“ ). Намерете YouTube и го докоснете.
 4. Търсене в настройките на YouTube за приложения в Android

 5. На страницата с обща информация за приложението използвайте бутона "Изтрий" , след което в изскачащия прозорец натиснете "OK" за потвърждение.
 6. Изтрийте и потвърдете премахването на приложението YouTube в Android

  Независимо от предложените от вас методи, ако YouTube не е бил предварително инсталиран на устройството ви с Android, премахването му няма да доведе до затруднения и ще отнеме само няколко секунди. По същия начин се извършва премахването на всякакви други приложения и ние описахме други методи в отделен член.

  Вижте също: Как да премахнете приложението на Android

Опция 2: Предварително инсталирано приложение

Така просто отстраняване на YouTube, както в описания по-горе случай, може би не винаги. Много по-често това приложение е предварително инсталирано и не може да бъде деинсталирано по обичайните начини. И все пак, ако е необходимо, можете да се отървете от него.

Метод 1: Деактивирайте приложението
YouTube е далеч от единственото приложение, което Google учтиво иска да инсталира предварително на устройства с Android. За щастие повечето от тях могат да бъдат спрени и деактивирани. Да, това действие едва ли може да се нарече пълно изтриване, но не само ще освободи място на вътрешното устройство, тъй като всички данни и кеш ще бъдат изтрити, но също така ще скрие напълно клиентския хостинг от операционната система.

 1. Повторете стъпките, описани в параграфи №1-2 от предишния метод.
 2. Търсене в настройките на YouTube за приложения в Android

 3. След като намери YouTube в списъка на инсталираните приложения и отиде на страницата с информация за него, първо натиснете бутона „Стоп“ и потвърдете действието в изскачащия прозорец,
  Принудително спиране и неговото потвърждение за приложението YouTube за Android
  и след това щракнете върху “Disable” и дайте съгласието си за “Деактивиране на приложението” , след това натиснете “OK” .
 4. Потвърждение за деактивирането на приложението YouTube за Android

 5. YouTube ще бъде изчистен от данните, ще се върне към първоначалната си версия и ще бъде деактивиран. Единственото място, където можете да видите нейния пряк път, ще бъде "Настройки" , или по-скоро списък на всички приложения. Ако желаете, винаги можете да го включите отново.
 6. Резултатът от успешно изключване на приложението YouTube за Android

  Вижте също: Как да премахнете телеграма на Android

Метод 2: Пълно отстраняване
Ако по някаква причина деактивирането на предварително инсталираното YouTube за вас изглежда недостатъчно и сте решени да го деинсталирате, ви препоръчваме да се запознаете с статията по-долу. Той ви казва как да премахнете деинсталирано приложение от смартфон или таблет с Android на борда. Изпълнявайки препоръките в този материал, трябва да бъдете изключително внимателни, защото погрешните действия могат да доведат до редица много негативни последици, които ще се отразят на работата на цялата операционна система.

Потвърждение за изтриване на деинсталирано приложение в Titanium Backup

Още подробности: Как да премахнете деинсталирано приложение на устройство с Android

заключение

Днес прегледахме всички съществуващи опции за премахване на YouTube на Android. Дали тази процедура ще бъде проста и ще се изпълни в няколко натискания на екрана, или ще е необходимо известно усилие за нейното прилагане, зависи от това дали приложението е първоначално инсталирано на мобилно устройство или не. Във всеки случай е възможно да се отървем от него.