Често се случва, че човек може да забрави дори и за най-важните, да не говорим за комбинация от числа, букви и символи. За щастие дори на AliExpress има процедура за възстановяване на паролата за тези, които успяха да я забравят или да я загубят. Тази процедура ви позволява ефективно да осъществите достъп до профила си в повечето случаи на евентуална загуба.

Опции за възстановяване на паролата

Има само два ефективни метода, чрез които потребителят може да си възстанови паролата на AliExpress, ще разгледаме подробно всеки един от тях.

Метод 1: Използване на електронна поща

Възстановяването на класическа парола изисква от потребителя най-малкото да си припомни имейла, към който е прикрепен акаунтът.

 1. За да започнете, трябва да изберете опцията "Вход" . Можете да направите това в горния десен ъгъл на сайта, където се намира информацията за потребителя, ако е разрешена.
 2. Влезте с AliExpress

 3. В прозореца, който се отваря, трябва да изберете опция под реда, където трябва да въведете данните си за вход - "Забравили сте паролата си?" .
 4. Започнете възстановяване на паролата на AliExpress

 5. Стандартният формуляр AliExpress ще бъде отворен за възстановяване на пароли. Тук ще трябва да въведете имейл адреса, към който е приложен акаунтът, и да преминете през какъв вид captcha - за да отидете вдясно на специален плъзгач. След тези процедури трябва да кликнете върху бутона "Заявка" .
 6. Изпълнена форма за възстановяване на паролата на AliExpress

 7. Освен това, въз основа на въведените данни ще се извърши кратко възстановяване на личността.
 8. Процесът на проверка на самоличността за възстановяване на паролата на AliExpress

 9. След това системата ще предложи да избере един от двата сценария за възстановяване на достъп - или като изпрати уникален код на имейл, или като използва услугата за поддръжка. Втората опция се счита за малко по-ниска, така че на този етап е необходимо да се избере първата.
 10. Избиране на опции за възстановяване на паролата на AliExpress

 11. Системата ще ви подкани да изпратите кода на посочената електронна поща. За допълнителна защита потребителят вижда само началото и края на неговия имейл адрес. След като кликнете върху съответния бутон, кодът ще бъде изпратен на посочения адрес, който ще трябва да въведете по-долу.
 12. Използвайте пощата, за да потвърдите на AliExpress

 13. Важно е да се отбележи, че ако кодът не дойде на пощенската служба, той може да бъде извлечен само след известно време. Ако това причини проблем, тогава си заслужава да погледнете в различни раздели на пощата - например в спам.
 14. Защита срещу чести заявки за кодове

 15. Подателят на писмото обикновено е AliBaba Group, тук необходимия код, състоящ се от номера, е отбелязан в червено. Трябва да се копира в съответното поле. В бъдеще писмото не е полезно, този код е еднократно, така че съобщението може да бъде изтрито.
 16. Съобщение с код за възстановяване на системата по електронна поща

 17. След като въведете кода, системата ще ви подкани да създадете нова парола. Той трябва да бъде въведен два пъти, за да се избегне вероятността от грешка. Тук функционира система за оценка на паролата, която ще уведоми потребителя за степента на сложност на въведената комбинация.
 18. Създаване на нова парола за AliExpress

 19. Накрая се появява съобщение на зеления фон, което потвърждава успешната промяна на паролата.

Успешно завършване на възстановяване на паролата на AliExpress

Този проблем може да бъде избегнат, ако сте оторизирани чрез социални мрежи или акаунти Google , В такива случаи, ако загубите паролата си, не можете да я възстановите на AliExpress.

Метод 2: Използване на бюрото за помощ

Този елемент се избира след идентификация чрез електронна поща.

Избиране на опции за възстановяване на паролата на AliExpress

Изборът се превежда на страница, където можете да получите съвети по различни въпроси.

AliExpress Поддръжка

Тук в раздела "Самообслужване" можете да изберете дали да промените връзката към имейл или паролата. Проблемът е, че в първия случай ще бъде необходимо да се разреши, а във втория случай процедурата просто ще започне отново. Така че не е ясно защо този избор се предлага в процеса на възстановяване на паролата.

Самообслужване на AliExpress

Тук обаче можете да получите необходимата информация в раздела "Моят профил" -> "Регистриране и влизане" . Тук можете да разберете какво да правите, ако нямате достъп до профила си и т.н.

Въпроси, които могат да помогнат

Метод 3: Чрез мобилното приложение

Ако сте собственик на мобилното приложение AliExpress на iOS или устройства с Android, чрез него може да се извърши процедурата за възстановяване на паролата.

 1. Стартирайте приложението на устройството си. Ако вече сте влезли в профил, трябва да излезете от него: отидете в раздела "Профили", превъртете до самия край на страницата и изберете бутона "Изход" .
 2. Излезте от приложението AliExpress

 3. Върнете се в раздела "Профили". Ще бъдете подканени да влезете. Но тъй като не знаете паролата, просто кликнете върху бутона "Забравена парола" по-долу.
 4. Преход към възстановяване на парола в приложението AliExpress

 5. Ще бъдете пренасочени към страницата за възстановяване, като всички действия ще бъдат точно същите, както е описано в първия начин на статията, като се започне с третия параграф.

Възстановяване на парола в приложението AliExpress

Възможни проблеми

В някои случаи проблемът може да възникне на етап идентификация чрез електронна поща. Някои приставки на браузъра могат да причинят неправилна работа на елементите на страницата, в резултат на което бутонът "Заявка" не работи. В този случай трябва да опитате да се възстановите от деактивирането на всички приставки. Най-често докладват подобен проблем Mozilla Firefox ,

Често се случва, че когато се изисква таен код да бъде възстановен на имейл адрес, той може да не пристигне. В този случай трябва да опитате да повторите операцията по-късно или да преконфигурирате сортирането на поща за спам. Въпреки че различни електронни съобщения рядко автоматично публикуват системни съобщения от AliBaba Group в категорията на спам, все пак не бива да се изключва такава възможност.