След като получите своята карта за банков превод Yandex, трябва да я активирате, преди да започнете да я използвате. Днес ще опишем процеса на активиране.

Прочетете още: Как да поръчате банкова карта Yandex Money

Преди да е плик с банкова карта, която Yandex ви изпрати по пощата. Отворете го и погледнете картата. За да го активираме, се нуждаем от номера му.

Отворете основната страница на Yandex Money. В десния ъгъл на екрана кликнете върху бутона на профила си (над бутона може да има икона с номер, показващ наличието на известие).

Как да активирате картата Yandex Money 1

Кликнете върху връзката "Активирай" в бележката за състоянието на доставката на вашата карта. На следващата страница ще имате само последните 8 цифри от номера на картата и използвате нейния падащ списък, за да въведете датата на валидност. След това трябва да кликнете върху бутона "Активиране".

За да продължите с активирането, трябва да кликнете върху бутона "Получаване на парола". Такова действие се осигурява за влизане в защитената част на обекта. Ще бъде изпратена парола на телефонния номер, прикрепен към вашите профили, който трябва да бъде въведен в полето в рамките на 7 минути. След като влезете, кликнете върху "Потвърждаване". Вашата Yandex Money карта ще бъде активирана за няколко минути! Също така мобилният ви телефон ще получи SMS с ПИН-код за картата.

Прочетете още: Как да използвате Yandex Money услуга

Това е всичко! Сега можете да се насладите на всички предимства на пластмасовите карти Yandex.