За да платите за покупки, услуги или да направите паричен превод в системата Yandex Money, трябва да презаредите електронната си сметка, или с други думи, кесия. В тази статия ще разгледаме начини за попълване на портфейла на Yandex.

За да преминете към попълването на профила, отидете на главната страница Yandex Money и в горния десен ъгъл на екрана кликнете върху бутона "Refill" (този бутон може да се покаже под формата на иконата "+", както е показано на екранната снимка). Преди да отворите наличните начини за попълване.

Как да попълвате портфейла си в Yandex Money 1

Прехвърляне на пари от банкова карта

Ако кликнете върху "От кредитна карта", ще видите полетата за въвеждане на номера на картата, срока на валидност и кода на CVC. Въведете данните за картата, посочете сумата, която искате да депозирате в чантата и кликнете върху бутона "Refill". Можете да поставите отметка в квадратчето до "Запомни картичката", така че да не повтаряте входа на картовите данни следващия път. Комисионната с този вид доплащане ще бъде 1%.

Как да попълвате портфейла си в Yandex Money 2

Ако нямате достъп до профила си, можете да допълвате портфейла си с банкова карта и банкомат. Поставете картата в устройството, изберете Yandex Money, посочете номера на чантата и размера на попълването.

Препоръчваме ви да прочетете: Как да разберете информация за портфейла си в Yandex Money

В банкомати на Банката за спестявания можете да попълвате портфейла си с помощта на карта на банки без комисионна.

Допълване от мобилното салдо

Изберете тази опция и въведете сумата. Парите ще бъдат дебитирани от телефона, свързан с профила. Кликнете върху "Зареждане".

Услугата е достъпна за абонатите на Beeline, MegaFon, MTS и Tele2.

Как да попълвате портфейла си в Yandex Money 3

Пари в брой в Yandex Портфейл

Можете да вкарате пари в сметката си в брой, като използвате терминалните или касови отдели на Sberbank, Svyaznoy, Euroset и други точки. Кликвайки върху бутона "Парични средства", ще видите карта на населеното място с маркирани места, където можете да презаредите касовото си салдо с Yandex Money. Принципът на попълване в терминала е прост - изберете Yandex Money, посочете номера на кесията или телефонния номер и сумата. Уверете се, че сте запазили разписка.

Как да попълвате портфейла си в Yandex Money 4

Депозит чрез WebMoney

Този вид попълване е доста популярен, тъй като предвижда сделки с електронни пари. За това попълване трябва да обвържете чантата WebMoney за целите на сигурността. Този метод има ограничения:

 • Само руските граждани могат да я използват;
 • трябва да се идентифицира кесията на Yandex Money;
 • портфейла WebMoney трябва да има потвърден формален сертификат;
 • Данните за паспорта трябва да са еднакви и за двете услуги.
 • За повече информация относно механизма за свързване вижте техническа поддръжка Yandex Money.

  Интернет банкиране

  Някои онлайн банкиране имат шаблон за изпращане на пари в чантата на Yandex. Услугите на Сбербанк, Албабанк, Райфайзенбанк ви позволяват да попълвате сметката си без комисионни.

  Прочетете още: Как да използвате Yandex Money услуга

  Разгледахме най-популярните начини за попълване на чантата в Yandex Money. Пълен списък с опции за увеличаване на баланса може да намерите на страницата за попълване на Yandex Money. Можете също да използвате услугите на електронни точки, които ще ви помогнат да прехвърлите пари от различни платежни системи. Въпреки това, в този случай бъдете внимателни, вярвайте само на фирмите, проверени и посочете размера на комисионните.