Yandex Money позволява не само да извършвате плащания в интернет и да обменяте пари в електронно портфолио. Ако е необходимо, можете да теглите пари от сметката си по всяко време. В днешния майсторски клас ще покажем основните начини за изтегляне на средства от Yandex Money.

Отидете на главната страница Yandex Money и кликнете върху бутона "Отмени" (може да се покаже като знак "-" близо до профила ви в горния десен ъгъл на екрана).

Как да теглите пари от портфейла на Yandex 1

Теглене на средства от карта Yandex Money

Този метод, препоръчан от Yandex, включва дизайна на пластмасова карта, прикрепена към профила ви. Тази карта може да бъде платена в магазини, кафенета и бензиностанции, както и да теглите пари в брой във всеки банкомат, включително в чужбина. Няма комисионни при изчисляването на картата. При теглене на пари от банкомат ще бъде удържана комисиона от 3% от сумата + 15 рубли. Минималната сума за изтегляне е 100 рубли.

Ако все още нямате карта, кликнете върху бутона "Поръчка карта". Инструкции за получаване на карта Yandex можете да намерите на нашия уебсайт.

По-подробно: Как да получите карта Yandex Money

Как да теглите пари от портфейла Yandex 2

Прехвърляне на банкова карта

Можете да изтеглите пари на карта на която и да е банка, например Sberbank. Кликнете върху бутона "Към банковата карта" и в полето отдясно въведете номера на картата. Запишете сумата по-долу и кликнете върху "Напред". Комисията за оттегляне на пари в брой ще бъде 3% от сумата от + 45 рубли. MasterCard, Maestro, Visa и MIR карти се поддържат.

Как да теглите пари от портфейла на Yandex 3

Изтеглете пари в брой с Western Union или с контакта

Кликнете върху "Чрез системата за превод" и изберете Western Union.

Моля, имайте предвид, че този метод е достъпен само за идентифицирани портфейли.

По-подробно: Идентифициране на чантата в системата Yandex Money

За да направите трансфер, посочете името и фамилията на получателя (както е в паспорта), изберете държавата и валутата (това ще определи размера на комисионната) и потвърдете операцията с парола. Телефонът ви ще получи SMS с номера на трансфера, който трябва да информирате получателя. Прехвърлянето се извършва в рамките на няколко минути.

Как да теглите пари от портфейла на Yandex 4

Изтеглянето на пари чрез контакта е подобно. Изберете този метод в секцията "Чрез системата за превод" и изпращайте пари до всяка точка на тази мрежа. Ако портфейлът ви има статус "Анонимно" или "Имено", можете да изтеглите парите само на ваше име на територията на Русия.

Други начини за теглене на пари

Кликнете върху "Към банковата сметка на физическите лица" и изберете банковата услуга, към която искате да изпратите пари. Някои от наличните услуги работят само с идентифицирани портфейли.

Как да теглите пари от портфейла на Yandex 5

Ако кликнете върху "Прехвърляне на юридическо лице или IP", просто въведете идентификационния номер на бенефициента, а системата ще предостави своите реквизити, ако те съществуват в базата данни. След това се извършва трансфер.

Как да теглите пари от портфейла на Yandex 6

Прочетете още: Как да използвате Yandex Money услуга

Затова прегледахме най-популярните начини за теглене на пари в системата Yandex Money.