iTunes е популярен медиен комбинат, който ви позволява да работите както с музика, така и с видео. С тази програма можете да управлявате от вашия компютър притурки на Apple, например, да добавяте филми към тях. Но преди да можете да прехвърлите видеото на вашия iPhone или iPad, трябва да го добавите към iTunes.

Много потребители, опитващи се да добавят видео към iTunes, се сблъскват с факта, че не влизат в програмата. Факт е, че iTunes не може да стане заместител на пълноправен видеоплейър, защото има ограничение в броя на поддържаните формати.

Прочетете още: Програми за гледане на видео на компютъра

Как да добавя филм към iTunes?

Преди да можете да добавяте видеоклипове в библиотеката на iTunes, трябва да предоставите няколко нюанса:

1. QuickTime трябва да бъде инсталиран на компютъра ви;

Изтеглете

2. Трябва да се спазва форматът на видеото. iTunes поддържа MP4, M4V, MOV, AVI, видеозаписите обаче трябва да бъдат пригодени за гледане на iPhone или iPad. Можете да адаптирате видеото чрез специален видео конвертор, например, като използвате Hamster Free Video Converter.

Изтегляне на софтуер Hamster Free Video Converter

3. Желателно е заглавието на видеоклипа да бъде написано на английски език. Също така трябва да се напише латиница и папката, в която се съдържа този видеоклип.

Ако вземете под внимание всички нюанси, можете да продължите към добавянето на видео към iTunes. За тази цел програмата предлага два начина.

Метод 1: От менюто iTunes

1. Стартирайте iTunes. В горния ляв ъгъл на програмата кликнете върху бутона "Файл" и отворете елемента "Добавяне на файл към библиотеката" .

Как да добавите филм към iTunes от вашия компютър

2. На екрана ще се появи Windows Explorer, в който ще трябва да изберете филм.

Метод 2: Плъзнете и пуснете в прозореца на програмата

1. Отворете секцията "Филми" на iTunes и изберете раздела "Моите филми" .

Как да добавите филм към iTunes от вашия компютър

2. На екрана на компютъра отворете два прозореца: iTunes и папката, която съдържа вашият файл. Преместете видеоклипа от един прозорец в друг. В следващия момент филмът ще се покаже в програмата.

Как да добавите филм към iTunes от вашия компютър

И малък резултат. Ако планирате да използвате iTunes като видео плейър, това не е най-добрата идея, защото iTunes има много ограничения, което го прави не най-добрият видео плейър. Ако обаче искате да копирате видеоклип в своя iPhone или iPad, съветите, дадени в статията, трябва да ви помогнат.