Днес потребителят не пропуска изборът на програми за изпълнение на различни задачи. Например, когато става въпрос за медиен плеър, достатъчно е просто да определите вашите изисквания, след което сигурно ще бъде намерен необходимия играч. В същата статия ще говорим за популярен медиен плеър, наречен QuickTime.

Quick Time е популярен медиен плейър, разработен от Apple. На първо място, този играч е насочен към възпроизвеждане на собствения си MOV формат, но това със сигурност не прекратява списъка с поддържани формати и функции на програмата.

Възпроизвеждане на различни видеоформати

Видео плейър Quick Time, чиято основна цел е възпроизвеждането на формата, създаден от Apple (QT и MOV). Включването на програмата поддържа много други видео и аудио формати, например MP3, AVI, различни видове MPEG, Flash и много други.

Често, за да възпроизвеждате формати, които не са Apple, трябва да инсталирате допълнителни кодеци, които по подразбиране не са включени в програмата.

Възпроизвеждане на различни видео формати в QuickTime

Възпроизвеждане на поточно видео

Quick Time Player ви позволява да възпроизвеждате поточно видео и аудио през интернет, а патентованата технология Instant-On и Skip Protection ви позволява да постигнете най-високо качество и надеждност при възпроизвеждане на мултимедиен поток.

Възпроизвеждане на поточно видео в QuickTime

Управление на субтитрите

Ако в видеофайла има субтитри, ако е необходимо, плейърът може да ги активира. За съжаление, не можете да добавите файл с субтитри към плейъра в този плейър, но тази функция е налице в PotPlayer.

Управлявайте субтитри в QuickTime

Настройка на аудио и видео

С вградените инструменти програмата Quick Time ви позволява да регулирате звука, както и картината във възпроизвеждания видеоклип.

Регулирайте аудио и видео в QuickTime

Показване на наскоро използваните файлове

Ако трябва да видите историята на отваряне в програмните файлове, тази информация можете да получите в менюто "Файл" - "Отворено наскоро използвано".

Показване на наскоро използвани файлове в QuickTime

Получаване на информация за файл

Функцията "Инспектор на филм" ще предостави подробна информация за файла, като местоположение, формат, размер, скорост на предаване, разделителна способност и др.

Получаване на информация за файл в QuickTime

Съставяне на списък с предпочитани

За да отворите в последствие бързо в плейъра любимите си филми или музика, направете списък с любими, до които имате достъп по всяко време.

Създаване на списък с предпочитани в QuickTime

Ръководство за съдържанието

защото Apple също е популярен iTunes Store, след което играчът Quick Time е внедрил ръководство за съдържание, което бързо ще се премести в желаната секция на iTunes Store. В този случай ще трябва допълнително да инсталирате iTunes.

Ръководство за съдържанието на QuickTime

Предимства на QuickTime:

1. Прост интерфейс без извивки;

2. Има руски език;

3. Играчът има безплатна версия с основен набор от функции.

Недостатъци на QuickTime:

1. Наборът от поддържани аудио и видео формати в програмата е много ограничен и не може да се конкурира с, например, програмата Media Player Classic ,

2. Не можете ръчно да коригирате размера на прозореца с възпроизвежданото видео;

3. Силно премахната версия на програмата;

4. Осигурява достатъчно силно натоварване на системата.

Apple е известен с качествените си продукти, но плейърът QuickTime не изглежда от тази опера. Плейърът има остарял интерфейс, малка част от функциите, дава доста силно натоварване на операционната система. И фирменият формат на MOV може да играе повечето от алтернативните и много по-функционални играчи.

Изтеглете Quick Time безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт