Един от най-популярните видове компютърни програми е медиен плейър. Качественият медиен плеър ще може да осигури удобно възпроизвеждане на всички видео и аудио формати, които съществуват в текущия ден.

Тази статия ще обсъди най-висококачествените и популярни програми за възпроизвеждане на видео и аудио на вашия компютър. Повечето от тези програми са функционални комбинации, където потребителят може да извърши подробна конфигурация на всички необходими аспекти на програмата.

KMPlayer

KMPlayer - свободно изтегляне KMP плейър

Популярният плейър KMPlayer е висококачествено решение за възпроизвеждане на видео и музика на вашия компютър.

От възможностите на програмата си струва да се подчертае функцията за гледане на филми в 3D режим, заснемане на отделни кадри и цял видео, подробна работа със субтитри, включително изтегляне на субтитри от файла и ръчно въвеждане. Трябва да се отбележи, че за всичките му възможности играчът е напълно безплатен.

Изтеглете KMPlayer

Урокът: Как да гледате 3D филми на компютъра си в KMPlayer

VLC Media Player

VLC Media Player - свободно изтегляне

Няма такъв потребител, който дори не е чувал за такъв популярен универсален медиен плейър, като VLC Media Player.

Тази програма за възпроизвеждане на видео поддържа огромен брой аудио и видео формати, ви позволява да гледате стрийминг видео, да преобразувате видео, да слушате радио, да записвате потоци и много други.

За да получите някои от функциите на програмата е доста трудно без допълнителни инструкции, но времето, прекарано в изучаването на програмата си струва - играчът може да замени няколко програми наведнъж.

Изтеглете софтуер VLC Media Player

PotPlayer

PotPlayer - свободно изтегляне

PotPlayer може да осигури удобно възпроизвеждане на аудио и видео формати. Това е само малко по-лошо от функционалността на VLC Media Player, но това не го прави по-лошо.

Този плейър има вграден комплект кодеци, който ви позволява да възпроизвеждате почти всички аудио и видео формати, разполагате с възможността да правите подробни корекции на субтитрите, да изберете програмата след завършване на възпроизвеждането и много други. Допълнителен бонус от програмата е възможността за промяна на кожата, но предложената по подразбиране кожа изглежда много прилична.

Изтеглете софтуера PotPlayer

Media Player Classic

Media Player Classic изтегляне безплатно

И сега достигнахме известната програма Media Player Classic, която е един вид бенчмарк в областта на медийните плейъри.

Тази програма ще осигури удобно възпроизвеждане на мултимедийни файлове благодарение на пълен комплект кодеци и способността за фина настройка на възпроизвеждането, качеството на звука и снимките ще бъде оценена от потребителите, които са най-удобни да гледат филми или да слушат музика.

Изтеглете софтуера Media Player Classic

QuickTime

Бързо изтегляне -

Световноизвестната компания Apple е известна със своите качествени продукти, но за съжаление те са далеч от всички.

Една от съмнителните софтуерни компании - медийният плеър QuickTime, насочен специално към възпроизвеждането на собствения си формат MOV. Плейърът има минимални настройки (в безплатната версия), поддържа не всички видео формати и също така дава доста сериозен натоварване на системата.

Изтеглете

GOM Player

GOM Player - свободно изтегляне GOM Player 4034

GOM Player е функционален мултимедиен плейър, който освен голям набор от функции за детайлни настройки за показване на изображения и звук Ви позволява да гледате видеоклипове, дори ако нямате очила за виртуална реалност.

Изтеглете GOM Player

Лека сплав

Лека сплав - изтеглите безплатно Light Elou

Даденият инструмент практически не се различава от функционалните конкуренти: огромното количество поддържани формати, има възможност за подробна настройка на картина и звук, позволява да се настроят горещи бутони и много други неща. Сред характеристиките на програмата е да се разпределят инструменти за сложна работа с плейлисти, т.е. позволявайки не само да създавате и управлявате списък, но и да се присъединявате към няколко списъка, да смесвате съдържание и др.

Изтегляне на софтуер Light Alloy

BSPlayer

BSPlayer - свободно изтегляне БС Плеер

Прост и функционален играч, който, за разлика от предшественика си, може да се възпроизвежда и потопи.

Освен това плейърът има възможност да слуша радио и подкасти, да гледа телевизия, да записва потоци, да съхранява всички медийни файлове в една библиотека и др.

Дизайнът на програмата, достъпен по подразбиране, може да изглежда малко странно, но ако е необходимо, дизайнът може да бъде променен, като се използват вградени или изтеглени кожи.

Изтеглете софтуера BSPlayer

PowerDVD

PowerDVD - свободно изтегляне Power DVD

Тази програма за възпроизвеждане на видео не е обикновен играч, защото е по-скоро инструмент за съхраняване на медийни файлове с функцията за тяхното възпроизвеждане.

От ключовите характеристики на програмата следва да се подчертае организацията на медийната библиотека, синхронизация в облака (изисква се закупуване на платен акаунт) и също така да се действа като програма за гледане на 3D филми на компютъра. Програмата ще се превърне в незаменим инструмент, ако искате да имате достъп до цялата си медийна библиотека навсякъде и от всяко устройство (компютър, телевизор, таблет и смартфон).

Изтеглете софтуера PowerDVD

MKV плейър

MKV Player - безплатен изтеглите MKV Player

Както подсказва името на програмата, тя е ориентирана преди всичко към MKV формата, който е известен в народа като моряк или матришока.

Несъмнено играчът загуби много, ако поддържа само MKV формат, който за щастие не е вярно: плейърът успешно възпроизвежда повечето видео формати.

За съжаление, програмата не поддържа руския език, но благодарение на доста скучен набор от функции в този случай няма да е проблем.

Изтеглете софтуера MKV Player

RealPlayer

RealPlayer - свободно изтегляне на Real Player

Програмата RealPlayer е малко подобна на програмата PowerDVD, защото двете програми имат основната цел да организират медийна библиотека.

На свой ред, RealPlayer предлага възможност за съхранение в облак на медийни файлове (достъпни чрез абонамент), записване на CD или DVD, изтегляне на видео от интернет, записване на потоци и много други. За съжаление, поради цялото си разнообразие от възможности, програмата не получи подкрепата на руския език.

Изтеглете софтуера RealPlayer

Увеличете плейъра

Zoom Player - свободно изтегляне Зум Плеер

Zoom Player е функционален плейър с много стилен интерфейс.

Програмата ви позволява да възпроизвеждате не само файлове, които са на вашия компютър, но и потоци, а вграденият DVD режим правилно пуска DVD филми с всякакъв размер.

Сред недостатъците на програмата са липсата на руски език, както и удобното управление на програмата във всички аспекти.

Изтеглете софтуер Zoom Player

DivX плейър

DivX Player - свободно изтегляне на DivX плейър

Много специализиран инструмент, чиято основна задача е да възпроизвежда DivX видео.

Този плейър поддържа доста подробен списък с видео формати, позволява да настроите добре звука и картината, да управлявате горещите клавиши (без да можете да ги конфигурирате) и много други.

В допълнение, плейърът е снабден с поддръжка на руския език, а освен това има изключително стилен интерфейс, който много потребители биха харесали.

Изтеглете DivX плейъра

Crystal Player

Crystal Player - безплатен софтуер за изтегляне

Интересен играч с достатъчно възможности за настройване на качеството на звука, видеото и самата програма.

Може би единственият сериозен недостатък на програмата е доста неудобен интерфейс, при който, от една страна, ще бъде доста неудобно да се търси една или друга функция.

Изтеглете Crystal Player

JetAudio

Jetaudio - свободно изтегляне

За разлика от всички дискутирани по-горе програми, които се специализират предимно във видео, Jetaudio е мощен инструмент за възпроизвеждане на аудио.

Програмата има в арсенала си безбройни настройки, за да осигури висококачествено възпроизвеждане на аудио и видео и също така ви позволява да възпроизвеждате файлове (музика и видео) не само от компютъра, но и от мрежата.

Изтеглете софтуера Jetaudio

Winamp

Winamp - свободно изтегляне

Медия плейърът Winamp е познат на потребителите от много години като функционално и ефикасно решение за възпроизвеждане на мултимедийни файлове.

Програмата ви позволява да прецизирате възпроизвеждането както на аудио, така и на картини. За съжаление, интерфейсът на плейъра отдавна не е понасял драстични промени, но винаги имате възможност да персонализирате дизайна на програмата според Вашия вкус, като използвате кожи.

Изтеглете софтуера Winamp

Windows Media Player

Windows Media Player - свободно изтегляне на Windows Media Player

Ние приключваме нашата проверка на играчите с най-популярното решение в света - Windows Media Player. Медийният плеър придоби популярността си, на първо място благодарение на това, което е по подразбиране в Windows.

Стандартното решение обаче не означава лошо - плейърът има доста голям набор от функции, поддържа не всички, но голяма част от аудио и видео форматите и също така има удобен интерфейс, за който не е нужно да свикнете.

Изтеглете Windows Media Player

И в заключение. Днес разгледахме доста голям списък от играчи. Надяваме се, като разчитате на този преглед, да намерите подходящия медиен плейър за себе си.