Електронните платежни системи WebMoney и QIWI Wallet Ви позволяват да плащате за покупки в Интернет, да прехвърляте средства между сметки, банкови карти. Ако на една чанта няма достатъчно пари, то може да бъде запълнено от друго. За да не настройвате плащанията ръчно всеки път, можете да свържете профилите на QIWI Wallet и WebMoney един с друг.

Как да свържете WebMoney с Wallet на QIWI

Можете да обвържете една платежна система с друга услуга по различни начини. За да направите това, трябва само да влезете в профила си в WebMoney или QIWI чрез компютърния браузър или официалното мобилно приложение. След това тя ще се покаже в списъка с наличните и може да се използва за плащане.

Метод 1: Уеб сайт на QIWI Wallet

Можете да отидете на официалния уеб сайт на Qiwi Vallet от мобилно устройство или браузър на компютър. Процедурата ще бъде същата:

Отидете на уеб сайта на QIWI

 1. Влезте в профила си. За да направите това, в горния десен ъгъл кликнете върху оранжевия бутон "Вход" . Ще се покаже нов прозорец, в който трябва да въведете потребителското име и паролата си и да потвърдите данните си за вход.
 2. Влезте в сайта на QIWI WALLET

 3. Ще се отвори основната страница. Тук кликнете върху иконата с данните за вход на личния си акаунт и в отвореното меню изберете "Прехвърляне между профили" .
 4. Управление на сметки QIWI WALLET

 5. В браузъра ще се покаже нов раздел. От списъка в лявата част на екрана кликнете върху надписа "Нов профил" .

  Създаване на нов QIWI WALLET профил

  Страницата се опреснява и се показва списък с наличните категории. Изберете "Паричен превод между QIWI Wallet и WebMoney".

 6. Списък на наличните профили в QIWI WALLET

 7. В отворения раздел прочетете подробната информация за операцията и кликнете върху "Връзка" .
 8. Свързване на WebMoney с Wallet на QIWI

 9. Попълнете данните в WebMoney (номер, като се започне с R, F. I. O., паспортни данни). Посочете размера на дневния, седмичния или месечния лимит, след което кликнете върху "Snap" .
 10. Попълване на лични данни

Процесът на свързване започва. Ако личните данни на потребителя са въведени правилно, ще бъде необходимо да потвърдите действието чрез SMS, за да завършите операцията. След това чрез Kiwi можете да платите с пари от портфейла WebMoney

Метод 2: Сайт на WebMoney

Комуникационни електронни платежни системи - двупосочни. Следователно можете да прикачите Kiwi чрез официалния сайт на WebMoney. За целта изпълнете следните стъпки:

 1. Отидете на уеб портала WebMoney и влезте в профила си. За да направите това, посочете данните за вход (WMID, имейл адрес или телефон), парола. Освен това въведете номера от изображението. Ако е необходимо, потвърдете входа чрез SMS или чрез E-NUM.
 2. Упълномощаване на уеб сайта на WebMoney

 3. На главната страница се показва списък с наличните профили. Кликнете върху бутона "Добавяне" и в списъка, който се отваря, изберете "Прикачи е-портфейла към други системи" - "QIWI" .

  Създаване на нов портфейл на WebMoney

  Ще се появи съобщение, че за да извършите операцията, е необходимо да влезете с потвърждение. Направи го.

 4. Искане за разрешение в WebMoney

 5. След това ще се появи нов прозорец "Прикачване на портфейл" . Посочете номера R на сметката в WebMoney, която възнамерявате да свържете с електронната система за плащане Kiwi. Разрешаване или отказване на директен дебит. Ако е необходимо, посочете лимита и въведете телефонния номер. След това кликнете върху "Напред" .
 6. Обвързване на портфейла Qiwi на WebMoney

Ще бъде изпратен еднократен код за обвързване на телефона. Той трябва да бъде въведен на страницата на платежната система Qiwi, след което портфейлът WebMoney ще бъде достъпен за плащане.

Метод 3: Мобилно приложение WebMoney

Ако наблизо няма компютър, можете да свържете профила с електронната система Qiwi, като използвате мобилното приложение WebMoney. Тя е достъпна за свободно изтегляне от официалния сайт и Пазарен пазар , След инсталирането направете следното:

 1. Пуснете приложението и влезте в профила си. На главната страница превъртете в списъка с наличните профили и изберете "Прикрепете електронно портмоне" .
 2. Създаване на нов портфейл в мобилното приложение WebMoney

 3. В списъка, който се отваря, кликнете върху "Прикачи електронно портфолио към други системи".
 4. Закачете електронния портфейл в друга система

 5. Ще се появят две налични услуги. Изберете "QIWI", за да започнете свързването.
 6. Свързване на QIWI чрез мобилното приложение WebMoney

 7. Приложението за мобилни устройства автоматично препраща потребителя чрез браузъра към уебсайта banks.webmoney. Изберете Киви тук, за да започнете да въвеждате информация. Ако нищо не се случи след натискане на бутона, активирайте JavaScript в браузъра и опреснете страницата.
 8. Повторно оторизиране в WebMoney

 9. Влезте с потвърждение. За да направите това, въведете данните за профила си и потвърдете вход чрез E-NUM или SMS.
 10. Потвърдете влизането чрез WebMoney

 11. Въведете всички необходими данни за връзката, включително пълното име на притежателя, номера на портфейла Qiwi и кликнете върху "Потвърждаване" .
 12. Избиране на платежна система QIWI от списъка с налични

След това въведете кода, получен чрез SMS, за свързване на Kiwi на официалния сайт. Като цяло обвързването с използване на мобилно приложение не е много по-различно от метода чрез официалния уеб сайт на WebMoney и може да се използва от всички клиенти на платежната система.

Можете да прикачите WebMoney към QIWI Wallet по различни начини. Най-лесният начин да направите това е чрез официалния уебсайт на платежната система. За да направите това, ще трябва да зададете основните данни на портфейла и да потвърдите връзката с еднократен код. След това сметката може да се използва за плащане за покупки в интернет.