QIWI Wallet е популярна електронна платежна система. Подкрепя работата с рубли, долари, евро и други валути. Можете да допълвате и изтегляте средства от портфейла Qiwi по различни начини. Ето защо, по-долу ще опишем как да прехвърляме пари от Sberbank към Wallet на QIWI.

Как да презаредите QIWI Wallet от профил в Sberbank

Платежната система Qiwi ви позволява да попълвате портфейла си или някой друг. Най-лесният начин да направите това е чрез Sberbank. За да направите това, имате нужда от сметка или пластмасова карта от банката, подробности за портфейла. В портфейла на QIWI това е телефонният номер, използван при регистрацията. Можете да го намерите чрез личния си акаунт.

Вижте също: Разберете номера на портфейла в платежната система QIWI

Метод 1: Уеб сайт на QIWI

Методът е подходящ за тези, които искат да депозират средства в своята сметка. За да попълните портфейла си, отворете официалния уебсайт на Wallet на QIWI и изпълнете следните стъпки:

 1. Влезте в профила си. За да направите това, на главната страница на сайта кликнете върху оранжевия бутон "Login" и въведете вашите данни за вход и парола. Ако социалната мрежа е свързана с профила, влезте в него.
 2. Въвеждане на информация за профила на QIWI

 3. Ще се отвори основната страница на сайта. В горната част на екрана намерете и кликнете върху думите "Депозитна чанта" или "Депозит" до салдото. Ще се покаже страница с всички налични методи за прехвърляне на средства. Изберете "Банкова карта", за да отидете на детайлите за вход.
 4. Включете портфейла QIWI

 5. За да депозирате Qiwi, посочете сумата, валутата и начина на плащане (пластмасова карта) на сметката.

  Въведете размера на плащането, начина на плащане

  След това въведете данните за картата от Sberbank, от които ще бъдат изтеглени средства.

 6. Въвеждане на данните от картата на Sberbank за попълване на Kiwi

 7. Кликнете върху оранжевия бутон "Плащане" . Браузърът автоматично препраща клиента на нова страница, където ще трябва да потвърди изтеглянето му чрез SMS. За да направите това, въведете кода за потвърждение на телефона си.
 8. Потвърждение за изтегляне на средства за попълване на Qiwi

След това средствата (включително комисионната) ще бъдат кредитирани в профила Ви. Ако планирате постоянно да попълвате Qiwi от тази карта, маркирайте квадратчето "Карта на връзката към QIWI Wallet" . След това не е необходимо да въвеждате повторно данните.

Метод 2: Мобилно приложение QIWI

Официалното мобилно приложение QIWI е достъпно за свободно изтегляне и може да се инсталира на iOS, устройства с Android. Когато за първи път влезете, ще трябва да посочите телефонен номер и да потвърдите въвеждането чрез SMS. След това:

 1. Въведете четирицифрен код, за да получите достъп до данните за плащане. Ако не можете да го запомните, а след това възстановете чрез SMS. За да направите това, кликнете върху сивия знак "Забравили сте кода за достъп?" .
 2. Въведете кода за бърз достъп в приложението QIWI

 3. Отваря се главната страница със списък на наличните действия. Кликнете върху "Депозит", за да прехвърлите пари от сметката в спестовната банка на Киви.
 4. Включете Qiwi портфейла през приложението

 5. Списък с наличните начини за попълване на портфейла. Изберете "Карта", за да използвате платежна карта от Sberbank.
 6. Избор на метод за допълване на портфейла Qiwi

 7. В горната част ще бъде текущият номер на портфейла (ако използвате няколко профила). Превъртете надолу страницата и въведете данните за банковата си карта.

  Попълване на данни от банкови карти Sberbank

  Преместете плъзгача надясно, ако искате приложението да запомни информацията.

 8. Свързване на карта Sberbank с портфейл Qiwi

 9. Изберете валута на плащане и посочете сумата. След това общата сума ще бъде показана по-долу, като се вземе предвид комисионната. Кликнете върху "Плащане", за да завършите операцията.
 10. Върнете портфейла Qiwi през Sberbank

След това потвърдете изтеглянето на пари от сметката на Sberbank. За да направите това, укажете получения SMS код. Средствата ще отидат в портфейла на Qiwi почти незабавно. За целта отидете на главната страница на приложението и проверете баланса.

Метод 3: Банков трансфер

Попълването на портфейла се извършва съгласно подробностите. С тяхна помощ парите могат да бъдат прехвърлени онлайн или чрез най-близкия клон на Sberbank. Процедура:

 1. Влезте в профила си в QIWI. Отидете в раздела "Депозит" и от списъка с наличните изберете "Банков превод" .
 2. Ще се появи информация с подробностите, на които можете да изпратите банков превод. Запазете ги, защото те ще бъдат необходими допълнително.
 3. Влезте с вашите данни за вход и парола на официалния сайт на Sberbank Online .

  Упълномощаване на Sberbank Online

 4. На основната страница на уеб сайта отидете в раздела "Трансфери и плащания" и изберете "Прехвърляне към частно лице в друга банка по реквизити" .
 5. Прехвърляне към частно лице чрез реквизити чрез Sberbank

 6. Ще се отвори формуляр, в който трябва да посочите подробностите за получателя (които вече са получени на официалния уебсайт на Wallet на QIWI).

  Попълване на подробности за прехвърляне на средства към Киви

  Въведете ги и посочете сумата за дебитиране, целта на плащането. След това кликнете върху "Превод" . Ако е необходимо, потвърдете операцията по SMS.

 7. Потвърждаване на плащането в Sberbank Online

След това средствата (без комисионна) отиват в портфейла в рамките на 1-3 работни дни. Точните дати зависят от размера на трансфера и други функции. Обърнете внимание, че методът е достъпен само за физически лица.

Можете да презаредите портфейла Qiwi чрез официалния уебсайт на платежната система или Sberbank. Средствата ще бъдат кредитирани почти незабавно, без комисиона (ако размерът на плащането надвишава 3000 рубли). Ако използвате мобилното приложение QIWI Wallet, можете да прехвърлите пари чрез него.

Вижте също:
Трансфер на пари QIWI да PayPal или от QIWI до WebMoney
Прехвърляне на пари между портфейли QIWI