Не всички потребители на смартфони знаят как да променят датата и часа до необходимото. При модерните модели самата система определя часовата зона от местоположението на телефона и определя подходящото време и дата. Това обаче не се случва автоматично във всички случаи. В тази статия ще научите как да го направите ръчно.

Променете датата и часа на Android

За да промените датата на телефона с операционната система Android, достатъчно е да се придържате към следния алгоритъм:

 1. Първото нещо, което трябва да отидете в "Настройки" на телефона. Можете да ги намерите в менюто за приложения, на работния плот или като отворите горната завеса.
 2. Отидете до настройките чрез завесата

 3. След като преминете към настройките на телефона, трябва да намерите елемента "Дата и час" . По правило се намира в секцията "Система" . На вашия смартфон може да бъде в друг раздел, но в същите настройки.
 4. Отидете в менюто за дата и час от настройките на Android

 5. Остава да изберете опцията за настройки и да зададете желаната дата. Има два варианта за избор на потребител:
 6. Меню на дата и час в Android

  1. Настройте автоматичното синхронизиране на времето в мястото на вашия смартфон.
  2. Възможност за автоматично синхронизиране

  3. Задайте ръчно датата и часа.
  4. Променете датата на Android

Този процес на промяна на датата на Android може да се счита за завършен. На всички смартфони с тази операционна система има един основен начин да промените датата, описана в тази статия.

Прочетете още: Widgets за Android