На някои големи монитори, уебсайтът на съучениците може да не се показва правилно, т.е. цялото съдържание да стане много малко и трудно да се разпознае. Това обаче може бързо да бъде коригирано.

Разширяване на страница в съученици

Във всеки браузър по подразбиране има функция за мащабиране на страниците, което позволява да се увеличи размерът на съдържанието му на Съученици за няколко секунди и без да се изтеглят допълнителни разширения, приставки и / или приложения.

Метод 1: Клавиатура

Използвайте този кратък списък от клавишни комбинации, които ви позволяват да увеличите или намалите съдържанието на страниците в Съучениците:

  • Ctrl + - тази комбинация ще увеличи страницата. Особено често се използва за монитори с висока разделителна способност, защото често върху тях съдържанието на сайта се показва твърде фино;
  • Променете скалата на страницата в Съучениците

  • Ctrl - . Тази комбинация, напротив, намалява мащаба на страницата и се използва най-често на малки монитори, където съдържанието на сайта може да се движи отвъд него;
  • Ctrl + 0 . Ако нещо се обърка, винаги можете да върнете стандартната скала на страницата, като използвате тази комбинация от клавиши.

Метод 2: Колело на клавиатурата и мишката

Подобно на предишния начин, мащабът на страницата в Съучениците се регулира от клавиатура и мишка. Задръжте натиснат клавиша "Ctrl" на клавиатурата и, без да я пуснете, завъртете колелото на мишката нагоре, ако искате да увеличите или намалите, ако искате да го намалите. Освен това в браузъра може да се покаже известие за увеличение.

Метод 3: Настройки на браузъра

Ако по някаква причина не можете да използвате горещите клавиши и техните комбинации, използвайте бутоните за мащабиране в самия браузър. Инструкция чрез пример Yandex Browser изглежда така:

  1. В горния десен ъгъл на браузъра кликнете върху бутона за меню.
  2. Трябва да се появи списък с настройки. Обърнете внимание на върха му, където ще има бутони с "+" и "-" , а между тях стойността е "100%" . Използвайте тези бутони, за да зададете желаната скала.
  3. Ако искате да се върнете към оригиналната скала, просто кликнете върху "+" или "-", докато достигнете стойността по подразбиране от 100%.
  4. Увеличаване на инструментите в Съучениците

При промяната на мащаба на страниците в Odnoklassniki няма нищо трудно, тъй като може да се направи с няколко кликвания, а ако има нужда, тя също бързо ще върне всичко в първоначалното си състояние.