Някои потребители не са доволни от стандартния изглед на „задачите“ в Windows 7. Някои от тях са склонни да го направят по-уникален, докато други, напротив, искат да се върнат към обичайния вид на по-старите операционни системи. Но не забравяйте, че чрез правилното конфигуриране на този елемент на интерфейса за себе си, можете да увеличите удобството на взаимодействието с компютъра, което осигурява по-продуктивна работа. Нека видим как можете да промените "лентата на задачите" на компютрите с посочената операционна система.

Вижте също: Как да промените бутона "Старт" в Windows 7

Начини за промяна на „лентата на задачите“

Преди да пристъпим към описанието на опциите за промяна на разглеждания обект на интерфейса, нека да разберем какви конкретни елементи в него могат да се променят:

 • цвят;
 • Икони за размер;
 • Поръчка на групиране;
 • Позиция спрямо екрана.

По-нататък ще разгледаме подробно различните методи за конвертиране на изучавания елемент на системния интерфейс.

Метод 1: Показване в стила на Windows XP

Някои потребители са толкова свикнали с операционните системи Windows XP или Vista, че дори на по-новите операционни системи Windows 7 те искат да наблюдават обичайните елементи на интерфейса. За тях е възможно да промените "Taskbar" според желанията.

 1. Кликнете върху "Задача" с десния бутон на мишката (десен бутон). В контекстното меню спрете избора в елемент "Свойства" .
 2. Отидете в свойствата на лентата на задачите в Windows 7

 3. Отваря се черупката на свойствата. В активния раздел на този прозорец трябва да извършите серия от прости манипулации.
 4. Прозорец за свойства на лентата на задачите в Windows 7

 5. Поставете отметка в квадратчето „Използвайте малки икони“ . В падащия списък „Бутони ...“ изберете опцията „Не групирай“ . След това кликнете върху елементите "Приложи" и "ОК" .
 6. Промяна на настройките за по-ранни операционни системи в прозореца със свойства на лентата на задачите в Windows 7

 7. Появата на „Лентата на задачите“ ще съответства на предишни версии на Windows.

Лентата на задачите е променена на по-стари операционни системи в Windows 7

Но в прозореца за свойства на "Задача" можете да направите други промени в посочения елемент, не е необходимо да го коригирате към интерфейса на Windows XP. Можете да промените иконите, като ги направите стандартни или малки, като махнете отметката или поставите отметка в съответното квадратче; прилагат различен ред на групиране (винаги група, група при попълване, а не група), избиране на опцията от падащия списък; автоматично скриване на панела, като постави отметка в квадратчето до този параметър; активирайте опцията AeroPeek.

Метод 2: Промяна на цвета

Има и потребители, които не са доволни от текущия цвят на изучавания интерфейсен елемент. В Windows 7 има инструменти, с които можете да направите промяна в цвета на този обект.

 1. Кликнете върху "Desktop" PCM . В менюто, което се отваря, отидете на елемента "Персонализация" .
 2. Отваряне на прозореца Персонализиране чрез контекстното меню на работния плот в Windows 7

 3. В долната част на показаната обвивка на инструмента за персонализиране отидете в елемента Color Window .
 4. Отидете в раздела в Цвят и вид на прозореца в прозореца на инструмента за персонализиране в Windows 7

 5. Стартира се инструмент, в който можете да промените не само цвета на прозорците, но и "Задача" , която ни е необходима. В горната част на прозореца трябва да посочите един от шестнадесетте цвята, представени за избор, като щракнете върху съответния квадрат. По-долу, като поставите отметка в квадратчето, можете да активирате или деактивирате прозрачността на лентата на задачите . С плъзгача, поставен още по-ниско, можете да регулирате интензивността на цветовете. За да получите по-голям контрол върху показването на оцветяване, кликнете върху елемента "Показване на цветовите настройки" .
 6. Промяна на цвета на лентата на задачите в прозорец в прозореца Цвят и вид в Windows 7

 7. Допълнителни инструменти ще се отворят под формата на плъзгачи. Като ги движите наляво и надясно, можете да регулирате нивото на яркост, насищане и нюанс. След като направите всички необходими настройки, кликнете върху „Запазване на промените“.
 8. Запазване на промените в цвета в прозореца на лентата на задачите в прозореца Цвят и вид в Windows 7

 9. Цветът на "Задача" ще се промени на избраната опция.

Цветът на лентата на задачите е променен в Windows 7

Освен това има редица програми на трети страни, които също ви позволяват да промените цвета на елемента на интерфейса, който изучаваме.

урок: Промяна на цвета на "Задача" в Windows 7

Метод 3: Преместете „Лентата на задачите“

Някои потребители не са доволни от позицията на „Задача“ в Windows 7 по подразбиране и искат да я преместят надясно, вляво или отгоре на екрана. Нека да видим как това може да се направи.

 1. Превключете към прозореца със свойствата на лентата на задачите , който вече ни е познат по метод 1 . Кликнете върху падащия списък „Позиция на панела“ . По подразбиране е настроено на "Bottom" .
 2. Отидете на отваряне на списъка за избор Позицията на лентата на задачите на екрана в прозореца със свойства на лентата на задачите в Windows 7

 3. След като кликнете върху посочения елемент, ще имате още три опции за местоположение:
  • "Ляв";
  • "Право";
  • "Top".

  Изберете този, който съответства на желаната от вас позиция.

 4. Избиране на опция в списъка с позиции на лентата на задачите на екрана в прозореца със свойства на лентата на задачите в Windows 7

 5. След като позицията е променена, за да влязат в сила новите параметри, кликнете върху „Apply“ и „OK“ .
 6. Запазване на промените в позицията на лентата на задачите на екрана в прозореца със свойства на лентата на задачите в Windows 7

 7. "Лентата на задачите" ще промени позицията си на екрана според избраната опция. Можете да го върнете в първоначалното си положение по същия начин. Също така подобен резултат може да се получи чрез плъзгане на този интерфейсен елемент до желаното място на екрана.

Позицията на лентата на задачите на екрана се променя в Windows 7

Метод 4: Добавяне на „Toolbar“

"Задача" също може да бъде променена чрез добавяне на нова "Toolbar" към нея . Сега да видим как това се прави на конкретен пример.

 1. Щракнете с десния бутон върху лентата на задачите . В отвореното меню изберете "Панел" . Отваря се списък с елементи, които можете да добавите:
  • референции;
  • адрес;
  • Работно бюро;
  • Панел за въвеждане на Tablet PC;
  • Езикова лента

  Последният елемент, като правило, вече е активиран по подразбиране, както е отбелязано с отметка до него. За да добавите нов обект, просто кликнете върху желаната опция.

 2. Отидете на добавяне на нов панел в лентата на задачите в Windows 7

 3. Избраният елемент ще бъде добавен.

Нов панел в лентата на задачите, добавен в Windows 7

Както можете да видите, има много възможности за промяна на "Toolbar" в Windows 7. Можете да промените цвета, местоположението на елементите и общото позициониране по отношение на екрана, както и да добавите нови обекти. Но не винаги тази промяна има само естетически цели. Някои елементи могат да направят управлението на компютъра по-удобно. Но, разбира се, окончателното решение за това дали да промените изгледа по подразбиране и как да го направите се прави от конкретен потребител.