Информацията между устройствата и сървърите се предава чрез изпращане на пакети. Всеки такъв пакет съдържа определено количество информация, изпратена едновременно. Животът на пакета е ограничен, така че те не могат да се скитат навсякъде. Най-често стойността се посочва за секунди, а след предварително определен период от време информацията "умира" и няма значение дали е достигнала точката или не. Този живот се нарича TTL (Time to Live). В допълнение, TTL се използва за други цели, така че средният потребител може да се наложи да промени стойността си.

Как да използвате TTL и защо го промените

Нека разгледаме най-простия пример за TTL действие. Компютър, лаптоп, смартфон, таблет и друго оборудване, което се свързва чрез интернет, има своя собствена TTL стойност. Мобилните оператори са се научили да използват този параметър за ограничаване на свързването на устройства чрез разпространение на интернет през точка за достъп. По-долу на екрана ще видите обичайния път на разпределителното устройство (смартфон) към оператора. Телефоните имат TTL 64.

Изпращане на пакети данни без точка за достъп

Веднага след като другите устройства са свързани към смартфона, TTL се понижава с 1, тъй като това е модел на въпросната технология. Това намаление позволява на системата за сигурност на оператора да реагира и да блокира връзката - така функционира ограничението за разпространението на мобилния интернет.

Изпращане на пакети данни през точка за достъп

Ако ръчно промените TTL на устройството, като вземете предвид загубата на една акция (т.е., трябва да сложите 65), можете да заобиколите това ограничение и да свържете оборудването. След това ще прегледаме процедурата за редактиране на този параметър на компютри с операционна система Windows 10.

Материалът, представен в тази статия, е създаден единствено с информативна цел и не изисква извършването на незаконни действия, свързани с нарушение на тарифното споразумение на мобилния оператор или всяка друга измама, извършена чрез редактиране на живота на пакетите с данни.

Разберете стойността на TTL компютъра

Преди да пристъпите към редактиране, се препоръчва да се уверите, че обикновено е необходимо. Можете да определите стойността на TTL, като използвате една проста команда, която се въвежда в “Command Line” . Този процес изглежда така:

 1. Отворете “Старт” , намерете и стартирайте класическото приложение “Command Line” .
 2. Отваряне на командното време в Windows 10

 3. Напишете ping 127.0.1.1 и натиснете Enter .
 4. Въвеждане на команда в командния ред на Windows 10. t

 5. Изчакайте завършването на анализа на мрежата и ще получите отговор на въпроса, който ви интересува
 6. Определяне на стойността на TTL чрез командния ред на Windows 10. t

Ако полученото число е различно от изискваното, то трябва да се промени, което се прави само с няколко кликвания.

Промяна на стойността на TTL в Windows 10

От обясненията по-горе бихте могли да разберете, че като промените живота на пакетите, се уверете, че компютърът не се вижда от блокатора на трафика от оператора, или можете да го използвате за други недостъпни задачи. Важно е само да поставите правилния номер, така че всичко да работи правилно. Всички промени се правят чрез конфигуриране на редактора на системния регистър:

 1. Отворете помощната програма "Run" , като задържите клавишната комбинация "Win + R" . Въведете regedit и кликнете върху “OK” .
 2. Отидете в редактора на системния регистър Windows 10

 3. Следвайте пътя HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters да стигнете до желаната директория.
 4. Отидете на пътя в редактора на системния регистър Windows 10

 5. В папката създайте желания параметър. Ако работите с 32-битов компютър с Windows 10, ще трябва ръчно да създадете низ. Кликнете с десния бутон на мишката върху празното пространство, изберете "New" , и след това "DWORD стойност (32 бита)" . Изберете "DWORD стойност (64 бита)", ако е инсталирана 64-битова версия на Windows 10. t
 6. Създаване на параметър dvord в Windows 10

 7. Дайте му името "DefaultTTL" и щракнете двукратно, за да отворите свойствата.
 8. Преименувайте настройката в редактора на системния регистър на Windows 10. t

 9. Насочете точката „Десетична”, за да изберете тази система за изчисление.
 10. Задайте системата за отчитане на стойността на Windows 10

 11. Задайте стойност 65 и кликнете върху „OK“ .
 12. Задайте TTL стойност в Windows 10 редактор на регистър

След като направите всички промени, не забравяйте да рестартирате компютъра, за да влязат в сила.

По-горе говорихме за промяна на TTL на компютър с Windows 10, използвайки примера за заобикаляне на блокиращия трафик от мобилен мрежов оператор. Това обаче не е единствената цел, за която този параметър се променя. Останалата част от редактирането се извършва по същия начин, само сега трябва да въведете друг номер, необходим за вашата задача.

Вижте също:
Промяна на файла hosts в Windows 10
Промяна на името на компютъра в Windows 10