Услугите за електронна търговия значително опростяват процеса на плащане за стоки и услуги в Интернет. За удобно ползване на портфейла трябва постоянно да наблюдавате баланса му. Има няколко начина да проверите състоянието на даден профил в QIWI Wallet.

Как да проверите баланса на портфейла на QIWI

Qiwi Wallet позволява на потребителите да създават множество портфейли. Те могат да бъдат използвани за плащане за покупки в онлайн магазини, прехвърляне на средства между сметки в различни валути. За да получите информация за салдото в портфейла, трябва само да влезете в услугата и, ако е необходимо, да потвърдите въвеждането чрез SMS.

Метод 1: Лична сметка

Можете да получите в личния си профил от браузър за компютър или телефон. За да направите това, просто отидете на официалния сайт на платежната система или използвайте търсачка. Процедура:

Отидете на уеб сайта на QIWI

 1. В горната част на прозореца има оранжев бутон "Login" . Кликнете върху него, за да започнете оторизацията.
 2. Влезте в профила си в Wallet в QIWI

 3. Ще се появи поле за въвеждане на данни за вход (телефонен номер) и парола. Въведете ги и кликнете върху "Вход" .
 4. Упълномощаване в персоналния профил на Wallet на QIWI

 5. Ако паролата не съвпада или не можете да я запомните, кликнете върху синьото съобщение "Напомняне" .
 6. Поставете пробното captcha и потвърдете записа. За да направите това, поставете отметка в квадратчето и кликнете върху "Напред" .
 7. Въведете данни за упълномощаване в Wallet на QIWI

 8. Телефонният номер с четирицифрена парола ще бъде изпратен на посочения по време на създаването на профила телефонен номер, въведете го и кликнете върху "Напред" .
 9. Код за потвърждаване на влизането чрез SMS в Wallet на QIWI

 10. Освен това, пет-цифрен код за потвърждение ще бъде изпратен по имейл. Посочете го и изберете "Потвърждаване" .
 11. Код за потвърждаване на въвеждането на писмо, за да получите достъп до портфейла QIWI

 12. Създайте нова парола за влизане в съответствие с правилата, посочени на сайта и кликнете върху "Възстановяване" .
 13. Създайте нова парола за достъп до портфейла QIWI на портфейла

 14. След това автоматично влизате в профила си. Балансът на Wallet ще бъде посочен в горния десен ъгъл на сайта.
 15. Баланс на портфейла QIWI Wallet

 16. Кликнете върху иконата до информацията за профила, за да разберете подробностите за всички портфейли (ако използвате няколко).

Всички операции с пари в брой са налични в профила Ви. Тук можете да намерите информация за последните плащания, депозити. В този случай данните ще бъдат налични за всички съществуващи портфейли.

Метод 2: Мобилно приложение

Официалното мобилно приложение за QIWI Wallet е достъпно за всички популярни платформи и може да се изтегли чрез Пазарен пазар , App Store или Windows Store. За да установите баланса на портфейла на Qiwi от телефона си, изпълнете следните стъпки:

 1. Изтеглете портфейла QIWI на устройството си. За целта използвайте официалния магазин за приложения за вашата платформа.
 2. Инсталиране в приложението за телефони QIWI Wallet

 3. Кликнете върху "Инсталиране" и предоставете на програмата всички необходими права. След това го стартирайте от главния екран.
 4. Стартирайте смартфон с QIWI Wallet

 5. За да осъществите достъп до личния си профил, посочете данните за вход в профила си (телефонен номер). Съгласете се или откажете да получавате промоционален бюлетин и потвърдете действието.
 6. Упълномощаване в персоналния ви профил на Wallet от QIWI от мобилния си телефон

 7. Ще бъде изпратен SMS с код за потвърждение на телефона, посочен по време на създаването на профила. Въведете го и кликнете върху "Напред". Ако е необходимо, поискайте отново съобщението.
 8. Код за потвърждение за достъп до приложението QIWI Wallet

 9. Въведете кода за потвърждение, изпратен на имейл адреса, който сте посочили при регистрацията, и преминете към следващата стъпка.
 10. Код за потвърждение от буквата за достъп до портфейла QIWI

 11. Създайте уникален четирицифрен ПИН код, който ще се използва за достъп до портфейла QIWI вместо парола.
 12. Създаване на ПИН код за достъп до мобилното приложение на Wallet за QIWI

 13. След това ще се покаже информация за състоянието на профила на главната страница на приложението. Кликнете върху лентата на състоянието, за да получите данни за всички портфейли.

Мобилното приложение има прост интерфейс и ви позволява да извършвате всички финансови транзакции. За да получите достъп до салдото, трябва да влезете и да потвърдите въвеждането чрез SMS и имейл.

Метод 3: Екипът на USSD

Можете да управлявате QIWI Wallet чрез кратки SMS команди. За да направите това, трябва да изпратите текста на номер 7494. Това е сервизен номер, който се използва за прости операции (прехвърляне на средства между Вашите сметки, плащане за стоки и услуги). Как да проверите състоянието на профила:

 1. На смартфон или таблет, стартирайте програмата, за да работите със SMS.
 2. В текстовото поле въведете "баланс" или "баланс".
 3. Въведете номера на получателя 7494 и кликнете върху "Изпрати" .
 4. Проверка на баланса на портфейла QIWI на портфейла чрез USSD код

 5. В отговор ще получите съобщение с подробна информация за състоянието на профила.

Пълен списък с отбори и тяхното подробно описание можете да намерите на официалния сайт на QIWI Wallet. Цената на един SMS зависи от условията на тарифния план. За подробности се обърнете към мобилния си оператор.

Можете да проверите баланса на портфейла QIWI по различни начини. За достъп до вашия личен акаунт от вашия телефон или компютър, трябва да сте свързани с интернет. Ако това не е възможно, изпратете специална команда USSD на краткия номер 7494.