Проверката на микрофона лесно се извършва без използване на специални програми или софтуер за записване на звук. Всичко се прави много по-лесно благодарение на безплатните онлайн услуги. В тази статия сме избрали няколко такива сайта, на които всеки потребител може да тества ефективността на неговия микрофон.

Проверка на микрофона онлайн

Различните услуги за фокусиране могат да помогнат на потребителя да провери устройството си за запис. Всеки човек избира сайт специално за себе си, за да оцени качеството на записа или просто да се увери, че микрофонът работи. Нека анализираме няколко онлайн услуги.

Метод 1: Най-малък

Първо обмислете Mictest - проста онлайн услуга, която предоставя само основна информация за състоянието на микрофона. Проверката на устройството е много проста:

Отворете уеб сайта на Mictest

 1. Тъй като сайтът се изпълнява като приложение за Flash, за нормалното му функциониране трябва да го активирате в браузъра Adobe Flash Player и да разрешите най-малък достъп до микрофона, като кликнете върху "Позволи" .
 2. Активирайте MicTest достъп

 3. Преглеждайте състоянието на устройството в прозореца със скала за обем и обща присъда. По-долу има и изскачащо меню, където изберете микрофон за потвърждение, ако са свързани няколко, например вграден е в лаптопа, а другият е на слушалките. Проверката е мигновен, а присъдата напълно съответства на състоянието на устройството.
 4. Тест за микрофони MicTest

Недостатъкът на тази услуга е невъзможността за записване и слушане на звука, за да се осигури по-добро качество на звука.

Метод 2: SpeechPad

Има услуги, които предоставят функцията за преобразуване на глас в текст. Тези сайтове са друг добър начин за тестване на вашия микрофон. Да вземем примера на SpeechPad. Главната страница в горната част описва основните контроли и обяснява принципа на работа с услугата. Поради това дори и неопитен потребител ще разбере процеса на гласово пишене.

Отидете на уеб сайта на SpeechPad

 1. Трябва само да зададете необходимите параметри за запис и да го включите.
 2. Конвертиране на звук в текст

 3. Изразявайте ясно думите и услугата автоматично ще ги разпознае, ако качеството на звука е добро. След като приключи преобразуването, в полето "Ниво разпознаване" ще се покаже определена стойност и качеството на звука на вашия микрофон ще бъде определено от него. Ако конверсията е била успешна, без грешки, устройството работи правилно и не улавя ненужен шум.
 4. Ниво на разпознаване на говора

Метод 3: WebCamMic тест

Услугата WebCamMic се изпълнява като звуков тест в реално време. Вие произнасяте думите в микрофона и едновременно с това чувате звука от него. Този метод е чудесно за определяне на качеството на свързаното устройство. Използването на тази услуга е много проста и тестът се извършва само с няколко прости стъпки:

Отидете на сайта за тестване на WebCamMic

 1. Отидете на главната страница на WebCamMic Test и кликнете върху "Test microphone " .
 2. Изпробване на микрофон за WebCamMic тест

 3. Сега проверете устройството. Лентата за сила на звука се показва под формата на вълна или скала и също така е възможно да включите или изключите звука.
 4. Измерване на тома в WebCamMic

 5. Разработчиците на услуги са създали проста схема с указания, да я използват, за да открият причината за липсата на звук.
 6. Причините за липсата на добър тест за WebCamMic

Метод 4: Онлайн запис на глас

Последното в нашия списък ще бъде онлайн записващо устройство, което ви позволява да записвате звук от микрофона, да го слушате и ако е необходимо, след това да го отрежете и го запишете в MP3 формат. Записването и проверката се извършват на няколко стъпки:

Отидете в онлайн гласовия рекордер

 1. Включете записа и позволете на приложението да получи достъп до микрофона.
 2. Активиране на запис на глас Онлайн записване

 3. Сега можете да слушате записа и да го изрежете направо в приложението.
 4. Слушане на Voice Recorder Online

 5. Ако е необходимо, запазете завършената аудиозапис в MP3 формат на компютъра, услугата ви позволява да го направите безплатно.
 6. Записване на онлайн запис на глас

Този списък може да включва много повече онлайн записващи устройства, услуги за проверка на микрофони и сайтове, преобразуване на глас в текст. Ние избрахме един от най-добрите представители на всяка посока. Тези сайтове и приложения са идеални за тези, които трябва да оценят не само работата на устройството, но и качеството на звукозаписа.

Прочетете още:
Как да настроите микрофона на лаптоп
Програми за запис на звук от микрофон