Сега PS4 е не само най-мощната конзола, но също така води пазара, като постепенно изтласква всички конкуренти. За нея се произвеждат много ексклузивни продукти всяка година, което само възбужда интереса на потребителите и буквално прави играчите да купуват PS4 само за да играят желаната игра. Въпреки това, не всеки има добър телевизор или монитор, към който може да бъде свързана конзолата, така че остава само да се свърже с лаптоп. Как да го направите чрез HDMI, ще кажем в тази статия.

Свързваме PS4 към лаптопа чрез HDMI

За да свържете конзолата по този начин, не е нужно да купувате специално оборудване, освен това ще спестите пари за закупуване на телевизор, който ще го замени с екран на лаптоп. Всичко, което се изисква от вас, наличието на един кабел или адаптер.

Преди да започнете процеса на свързване, ви препоръчваме да сте сигурни, че вашият преносим компютър има HDMI IN конектор, а не HDMI OUT , както повечето по-стари лаптопи. Само при първия тип съединител връзката е успешна. Съвременните устройства вече имат много потребители, особено често оборудвани с версия на лаптопи за игри.

Стъпка 1: Избиране на HDMI кабел

Днес пазарът има голям брой HDMI кабели с различни формати. За да свържете лаптоп и PS4, ще ви е необходим кабел тип А. За подробности относно видовете и характеристиките на проводниците вижте другите ни статии в линка по-долу.

Повече подробности:
Какви са HDMI кабелите
Изберете HDMI кабел

Ако лаптопът няма HDMI вход, то почти всички модели имат VGA . Чрез него също е свързан, но с помощта на специален адаптер. Единственото нещо е, че звукът няма да се възпроизвежда през високоговорителите, така че ще трябва да свържете слушалки или да потърсите конвертор с допълнителна връзка с мини жак .

VGA-HDMI адаптер

Стъпка 2: Свързване на устройства

След като изберете кабелите, най-простото нещо е да свържете две устройства. Този процес не отнема много време и е много лесно, трябва да изпълните само няколко действия:

  1. Намерете съединителя на гърба на конзолата, след което поставете HDMI кабела.
  2. HDMI конектор на PS4

  3. Същото нещо с лаптопа. Обикновено HDMI входът е в левия панел.
  4. HDMI конектор на лаптоп

  5. Сега остава само да стартирате PS4 и лаптопа. Снимката трябва да се покаже автоматично.
  6. Вижте също: Как да включите HDMI на лаптоп

Струва си да се отбележи, че на слабите мобилни компютри може да има периодични замръзвания, което се дължи на недостатъчната мощност на процесора или видеокартата, която не може да предава изображението от конзолата последователно. Когато наблюдавате такива спирачки, е по-добре да не зареждате устройството още веднъж, за да не причинявате ранно износване на оборудването.

Това е всичко, повече от това, че потребителят не се нуждае от нищо, можете веднага да започнете любимата си игра и да се насладите на процеса. Както можете да видите, свързването на двете устройства е много лесно и не изисква сложни манипулации и допълнителни действия.