CDR файловете, разработени и използвани в продуктите на Corel, се поддържат от малък брой програми и поради това често изискват конвертиране в друг формат. Едно от най-подходящите разширения е PDF, което ви позволява да запазвате повечето от функциите на оригиналния документ без изкривяване. В хода на днешните инструкции ще разгледаме двата най-подходящи метода за преобразуване на файлове.

Конвертиране на CDR в PDF

Преди да пристъпите към реализация, трябва да разберете, че въпреки че конвертирането ви позволява да запазите по-голямата част от съдържанието в първоначалната му форма, някои данни все пак ще се променят по някакъв начин. Такива аспекти трябва да се разглеждат предварително, тъй като много от тях се проявяват само с директното използване на окончателния документ.

Метод 1: CorelDraw

За разлика от продуктите на Adobe, с малки изключения, софтуерът CorelDraw поддържа отваряне и записване на файлове не само в CDR формата, но и в много други разширения, включително PDF. Поради това този инструмент се превърна в най-добрата възможност за изпълнение на задачата.

Забележка: Всяка съществуваща версия на програмата е подходяща за преобразуване.

Изтеглете CorelDraw

 1. След като инсталирате и стартирате програмата, разгънете изскачащото меню „Файл“ в горния панел и изберете „Отвори“ . Можете също да използвате клавишната комбинация "CTRL + O" .

  Отидете на откриването на CDR в CorelDraw

  Сега сред файловете на компютъра, намерете, изберете и отворете желания CDR-документ.

 2. Отваряне на CDR документ в CorelDraw

 3. Ако първоначалният формат за запазване се поддържа от програмата, съдържанието ще се появи на екрана. За да стартирате преобразуването, разгънете отново списъка File и изберете Save As .

  Отидете в прозореца Save as in в CorelDraw.

  В прозореца, който се появява, използвайте списъка "Тип на файла", за да изберете "PDF" ред .

  Избор на PDF формат в CorelDraw

  Ако желаете, променете името на файла и кликнете върху „Запазване“.

 4. Запазете PDF файл в CorelDraw

 5. На последния етап можете да персонализирате окончателния документ през отворения прозорец. Ние няма да разглеждаме отделни функции, тъй като обикновено е достатъчно да натиснете "OK", без да правите никакви промени.

  Завършване на CDR към PDF в CorelDraw

  Полученият PDF документ може да се отвори във всяка подходяща програма, включително Adobe Acrobat Reader ,

 6. Отваряне на PDF файл след конвертиране от CDR

Единственият недостатък на програмата се свежда до изискването за закупуване на платен лиценз, но с наличен пробен период с времеви ограничения. И в двата случая ще имате достъп до всички необходими функции за получаване на PDF файл от CDR формат.

Метод 2: FoxPDF конвертор

FoxPDF Converter може да бъде включен в броя на програмите, способни да обработват и конвертират съдържанието на CDR документи в PDF. Този софтуер се заплаща с 30-дневен пробен период и някои неудобства по време на използване. В този случай, поради липсата на софтуерни алтернативи, с изключение на CorelDraw, недостатъците на софтуера са некритични.

Отидете на страницата за изтегляне на FoxPDF Converter

 1. Използвайте предоставения от нас линк, за да отворите официалния уебсайт на въпросния софтуер. След това, от дясната страна на страницата, намерете и кликнете върху бутона Download Trial .

  Отидете да изтеглите FoxPDF Converter

  Инсталирайте софтуера, за разлика от обичайната инсталация на нови програми в Windows.

  Процес на инсталиране на конвертор на FoxPDF на компютър

  Когато стартирате пробна версия, трябва да използвате бутона „Продължи да опитвате“ в прозореца „Регистър FoxPDF“ .

 2. Начало на пробен период във FoxPDF Converter

 3. В главната лента с инструменти щракнете върху иконата с надпис „Добавяне на CorelDraw файлове“ .

  Превключете към избор на CorelDraw файлове в FoxPDF Converter

  Чрез прозореца, който се появява, намерете и отворете необходимия CDR файл. В същото време версията на програмата, в която е създадена, няма значение.

 4. Избиране на CDR файл на компютър за FoxPDF Converter

 5. Ако е необходимо, в реда “Output Path” предварително променете папката, в която ще бъде добавен окончателният документ.

  Преход за смяна на папки в FoxPDF Converter

  За да направите това, кликнете върху бутона "..." и изберете всяка удобна директория на компютъра.

 6. Избиране на целевата папка в FoxPDF Converter

 7. Можете да стартирате процеса на конвертиране чрез контекстното меню „Работа“ на файла или чрез щракване върху бутона „Конвертиране в PDF“ на долния панел.

  Започнете конвертирането на CDR файла във FoxPDF Converter

  Процедурата ще отнеме известно време, в зависимост от сложността на обработвания файл. След успешно завършване ще получите сигнал.

 8. Успешното завършване на конвертирането във FoxPDF Converter

След отваряне на получения файл ще забележите значителен недостатък на програмата, която се състои в прилагане на воден знак. Човек може да се отърве от този проблем по различни начини, най-простият от които е преобразуване след закупуване на лиценз.

заключение

Въпреки несъвършенствата на двете програми, те ще позволят конверсията да бъде на същото високо ниво, като минимизира изкривяването на съдържанието. Освен това, ако имате въпроси относно работата на каквито и да било средства или имате нещо, което да допълни статията, моля свържете се с нас по-долу в коментарите.