Файловете с разширение ODT ви помагат да споделяте важни текстови документи с колеги или близки хора. Форматът на OpenDocument е много популярен в цял свят поради неговата универсалност - файл с такова разширение се отваря в почти всеки текстов редактор.

Онлайн конвертиране на ODT файл в DOC

Какво трябва да бъде потребителят, който е по-свикнал и удобен да работи с файлове, които не са в ODT, а в DOC, със своите възможности и различни функции? Конверсията ще стигне до помощта с помощта на онлайн услугите. В тази статия ще разгледаме четири различни сайта за конвертиране на документи с разширението ODT.

Метод 1: Онлайн конвертиране

Най-лесният в сайта си за натоварване и възможности с минимален интерфейс и бърза работа на сървъра за преобразуване на файлове. Той ви позволява да преобразувате от почти всеки формат в DOC, което го прави лидер сред тези услуги.

Отидете в OnlineConvert

За да конвертирате ODT файл в разширение DOC, изпълнете следните стъпки:

 1. За да започнете, трябва да изтеглите документа на сайта чрез бутона "Избор на файл" , като кликнете върху него с левия бутон на мишката и го намерите на компютъра или поставете връзката във формуляра по-долу.
 2. Изтеглете документа от компютъра към сървъра на OnlineConverter

 3. Допълнителни настройки са необходими само ако файлът се състои от изображения. Те помагат да ги разпознават и превръщат в текст за по-късна ревизия.
 4. Допълнителни настройки за конвертиране за OnlineConverter

 5. След всички действия кликнете върху бутона "Преобразуване на файл", за да отидете във формат DOC.
 6. Конвертиране в doc формат в OnlineConverter

 7. Когато документът бъде конвертиран, изтеглянето ще започне автоматично. Ако това не се случи, трябва да кликнете върху връзката, предоставена от сайта.
 8. Изтегляне на предварително зареден документ с OnlineConverter

Метод 2: Преобразуване

Сайтът е изцяло фокусиран върху превръщането на всичко и всичко, което може да бъде разбрано от неговото име. Онлайн услугата също така няма добавки и допълнителни опции за конвертиране, но прави всичко много бързо и не принуждава потребителя да чака дълго.

Отидете на Convertio

За да конвертирате документ, направете следното:

 1. За да започнете работа с файла, изтеглете го на сървъра за онлайн услуги, като използвате бутона "От компютъра" или като използвате някой от представените методи ( Google Диск , Dropbox и URL-връзка).
 2. Качване на файл за конвертиране в сървъри на Convertio

 3. За да конвертирате файл, след като го изтеглите, трябва да изберете формата на изходния документ в падащото меню, като кликнете върху него с левия бутон на мишката. Същите действия трябва да се следват с разширението, което ще има след преобразуването.
 4. Изберете форматите за конвертиране в Convertio

 5. За да започнете реализация, кликнете върху бутона "Конвертиране" под основния панел.
 6. Преобразувайте файл в Convertio

 7. След като операцията завърши, кликнете върху бутона "Изтегляне", за да изтеглите конвертирания файл в компютъра си.
 8. Изтегляне на преобразуван документ от сървъри на Convertio

Метод 3: ConvertStandart

Тази онлайн услуга има само един недостатък спрямо всички останали - много изкусен и претоварен интерфейс. Неприятното за очите дизайн и преобладаващите червени цветове много развалят впечатлението за появата на сайта и малко се намесват в работата с него.

Отидете на ConvertStandart

За да конвертирате документи в тази онлайн услуга, трябва да изпълните следните прости стъпки:

 1. Кликнете върху бутона "Изберете файл" .
 2. Избиране и качване на файл в сървъра на ConvertStandart

 3. По-долу можете да изберете формата за преобразуване от доста обширен списък с възможни разширения.
 4. Избиране на режим на преобразуване за ConvertStandart

 5. След горните действия трябва да кликнете върху бутона "Конвертиране" . В края на процедурата изтеглянето ще се извърши автоматично. Потребителят ще трябва само да избере местоположение на компютъра си, където да съхрани файла.
 6. Преобразуване в ConvertStandart

Метод 4: Замазар

Онлайн услугата Замазар също има едно минус, което унищожава удоволствието от работата с него. За да получите преобразувания файл, трябва да въведете имейл адреса, към който ще се появи връзката за изтегляне. Това е много неудобно и отнема твърде много време, но това минус е повече от компенсирано от отличното качество и скорост на работа.

Отидете на Замазар

За да конвертирате документ в DOC формат, трябва да извършите следните действия:

 1. Първо, качете файла, който трябва да промените, на сървъра за онлайн услуги, като използвате бутона "Избор на файл" .
 2. Изтеглете файла за преобразуване в Zamazar

 3. Изберете формат на документа, който трябва да бъде преобразуван, като използвате падащото меню, в нашия случай това е разширението DOC.
 4. Избиране на изходен формат на Zamazar

 5. В маркираното поле трябва да въведете съществуващ имейл адрес, тъй като той ще получи връзка за изтегляне на конвертирания файл.
 6. Въведете имейл за резултата от Zamazar

 7. След приключените действия кликнете върху бутона "Конвертиране", за да завършите работата с файла.
 8. Преобразуване на файл в Замазар

 9. Когато работата с документа приключи, проверете пощата си за писмо от сайта на Zamazar. В това писмо е запазена връзката за изтегляне на конвертирания файл.
 10. Връзка за изтегляне на конвертирания файл от Zamazar

 11. След като кликнете върху връзката в писмото в нов раздел, ще се отвори уеб сайт, откъдето можете да изтеглите документа. Кликнете върху бутона "Изтегли сега" и изчакайте, докато изтеглянето завърши.
 12. Изтегляне на конвертирания файл от сървърите на Zamazar

Както можете да видите, почти всички онлайн услуги за конвертиране на файлове имат своите плюсове и минуси, са лесни за използване и имат приятен интерфейс (с изключение на някои). Но най-важното е, че всички сайтове се справят със задачата, за която те са създадени перфектно и помагат на потребителя да конвертира документи в удобен формат.