Не винаги е удобно за потребителите да работят с файлове в pdf формат, защото това изисква модерен браузър (въпреки че е почти всеки) или програма, която ви позволява да отваряте документи от този тип.

Но има една опция, която ще ви помогне лесно да преглеждате PDF файлове, да ги прехвърляте на други потребители и да ги отваряте, без да отделяте време. По-долу ще говорим за конвертиране на документи от този формат в графични JPG файлове.

Как да конвертирате PDF в JPG

Има много начини за преформатиране на pdf в jpg, но не всички от тях са полезни и удобни. Някои са съвсем абсурдни, че никой дори не трябва да чува за тях. Помислете за двата най-популярни начина за създаване на набор от изображения в JPG формат от PDF файл.

Метод 1: използвайте онлайн конвертора

 1. Така че, първата стъпка е да отидете на мястото, където ще се използва конверторът. За удобство се предлага следната опция: Конвертиране на моя образ , Това е едно от най-популярните решения на проблема, плюс това е доста добре украсено и не виси при работа с тежки файлове.
 2. След стартирането на сайта можете да добавите файла, който се нуждаем от системата. Можете да направите това по два начина: кликнете върху бутона "Избор на файл" или прехвърлете самия документ в прозореца на браузъра в съответната област.
 3. Качване на файл на сайта

 4. Преди да конвертирате, можете да промените някои настройки, така че получените JPG документи да са качествени и четливи. За целта потребителят получава възможността да променя цветовете на графичните документи, резолюцията и формата на изображението.
 5. Задаване на преобразуването в jpg

 6. След като изтеглите pdf документа на сайта и зададете всички параметри, можете да кликнете върху бутона "Конвертиране" . Процесът ще отнеме известно време, така че ще трябва да чакате малко.
 7. Започване на преобразуването
  В очакване на реализация

 8. Веднага след като приключи процесът на конвертиране, самата система ще отвори прозорец, в който ще е необходимо да изберете място за запазване на получените JPG файлове (те се съхраняват в един архив). Сега остава само да кликнете върху бутона "Запазване" и да използвате изображенията, получени от PDF документа.
 9. Запазване на получените файлове

Метод 2: Използвайте конвертора за документи на компютъра

 1. Преди да започнете самата реализация, трябва да изтеглите софтуер, който ще ви помогне да постигнете всичко бързо и лесно. Можете да изтеглите програмата тук ,
 2. След като програмата бъде инсталирана на компютъра, можете да започнете конвертирането. За да направите това, трябва да отворите документ, който трябва да бъде преобразуван от pdf в jpg. Препоръчително е да работите с PDF документи чрез програмата Adobe Reader DC ,
 3. Сега кликнете върху бутона "Файл" и изберете "Печат ..." .
 4. Начало на реализация

 5. Следващата стъпка е да изберете виртуален принтер, който ще се използва за печат, тъй като не е нужно да отпечатваме самият файл, просто трябва да го получим в различен формат. Виртуалният принтер трябва да се нарича Universal Document Converter .
 6. Избиране на виртуален принтер за печат

 7. След като изберете принтера, трябва да кликнете върху елемента от менюто "Properties" и да се уверите, че документът ще бъде записан във формат jpg (jpeg). Освен това можете да конфигурирате много различни параметри, които не могат да бъдат променени в онлайн конвертора. След всички промени можете да кликнете върху бутона "OK" .
 8. Настройки за реализациите

 9. С кликването върху бутона "Печат", потребителят ще започне процеса на конвертиране на PDF документа в изображения. След като бъде завършен, ще се появи прозорец, в който отново трябва да изберете мястото за съхранение, името на получения файл.
 10. Започнете отпечатването

Ето два добри начина са най-удобните и надеждни при работа с PDF файлове. Превод на варианти на данни документ от един формат в друг е доста прост и бърз. Изберете кой да е по-добър само за потребителя, защото някой може да има проблеми при свързването към сайта за изтегляне на конвертора за компютъра и някой може да има други проблеми.

Ако знаете какви други начини за конвертиране ще са прости и отнемащи време, тогава ги запишете в коментарите, така че да можем да разберем и вашето интересно решение за такъв проблем като превръщането на PDF документ в JPG формат.