При сканиране или разпознаване на съдържанието на хартиени документи и отпечатани изображения резултатът често се поставя в набор от изображения с голяма цветна дълбочина - TIFF. Този формат се поддържа изцяло от всички популярни графични редактори и зрители на снимки.

Друго нещо е, че за изпращане и отваряне на преносими устройства такива файлове, за да го наречете меко, не съвпадат. Най-доброто решение е да конвертирате TIFF в по-общ и "лек" PDF формат на документа.

Вижте също: Конвертиране на TIFF в PDF

Как да конвертирате TIFF в PDF онлайн

Има много програми за конвертиране на TIFF файлове в други формати, но най-лесният начин е да използвате съответните уеб услуги. Така че не инсталирате допълнителен софтуер на компютъра си и резултатът ще бъде същият.

Метод 1: PDFCandy

Онлайн ресурс с набор от инструменти за преобразуване на различни файлови формати в PDF и обратно. Всички функции на услугата са безплатни, включително вградения TIFF конвертор. Не е необходимо да се регистрирате на сайта и няма да работи: тук няма просто оторизираща функция.

PDFCandy онлайн услуга

Използването на инструмента е много проста.

 1. Първо трябва да качите изображение TIFF в услугата.
  Импортирайте TIFF изображения в PDFCandy онлайн конвертор
  За да направите това, използвайте бутона "Добавяне на файлове" или импортирайте документ от едно от облачните хранилища - Google Диск или Dropbox ,
 2. След като качите изображението, уверете се, че неговият преглед се показва на уебсайта, след което кликнете върху "Конвертиране на файлове" .
  Стартиране на процеса на конвертиране на файлове в услугата PDFCandy
 3. Изчакайте процесът на конверсия да завърши и изтеглите завършения PDF документ на компютъра си, като използвате бутона "Изтегляне на файл" .
  Изтеглете завършения PDF документ на компютър от услугата PDFCandy

По този начин в PDFCandy можете да конвертирате всяко изображение TIFF. Няма ограничения за броя или размера на файловете, които се преобразуват в услугата.

Метод 2: TIFF към PDF

Прост и удобен уеб конвертор, който ви позволява да комбинирате и конвертирате няколко TIFF изображения в един PDF документ. Ресурсът автоматично оптимизира изходния файл и избира правилния мащаб на завършените страници, като запазва оригиналната разделителна способност.

TIFF към онлайн услугата PDF

 1. За да импортирате изображения в конвертора, кликнете върху бутона "Изтегляне" и изберете до 20 файла в прозореца на Explorer.
  Качване на снимки TIFF в услугата TIFF to PDF
 2. Изчакайте изтеглянето и обработката на документи.
  Изтеглете резултата от онлайн услугата TIFF в PDF
  За да изтегляте PDF файлове отделно, кликнете върху Изтегли (1) под всяка миниатюра на обработеното изображение. За да заредите обединен документ, кликнете върху бутона "Споделен файл" (2).

Най-доброто от всичко, TIFF в PDF е подходящо за залепване на няколко картини в един файл. Вярно е, че подобна обработка на изображения е изгубена в подробности. Използването на услугата е напълно безплатно. Няма ограничения за размера на импортираните файлове и броя на ежедневните реализации.

Метод 3: ZamZar

Един от най-големите конвертори в мрежата. Преобразува TIFF изображенията в PDF документи, като компресира източниците без значителна загуба на качество. Размерът на входния файл в ZamZar е ограничен - до 50 MB.

Онлайн услугата ZamZar

 1. За да започнете да използвате ресурса, кликнете върху връзката по-горе и използвайте бутона "Избор на файл", за да импортирате документа източник.
  Импортирайте TIFF изображение в онлайн конвертор ZamZar
 2. Изберете PDF формат в падащия списък "Преобразуване на файлове в" .
  Избор на целевия формат за конвертиране на TIFF файл в ZamZar
 3. Въведете валидния си имейл адрес в секцията "Стъпка 3" . На този имейл ще бъде изпратена връзка, за да изтеглите резултата от услугата.
  Провеждане на процеса на преобразуване в онлайн услугата ZamZar
  За да стартирате процеса на реализация, кликнете върху бутона "Конвертиране" в секцията "Стъпка 4" .
 4. Изчакайте, докато изображението TIFF бъде качено на сървъра и преобразувано. След това отидете във входящата си поща и намерете писмото от Zamzar Conversations . В него ще намерите връзката от следната форма:
  Връзка към страницата за изтегляне на конвертираното изображение TIFF в ZamZar

  Кликнете върху него, за да отидете на страницата за изтегляне на готовия PDF документ.

 5. За да изтеглите резултата от реализация, остава само да кликнете върху бутона "Изтегли сега" .
  Изтеглянето на резултата от реализацията в ZamZar на компютър

ZamZar се справя перфектно със задачата си. От особено значение е алгоритъмът "интелигентен" за компресиране на изходните файлове по време на преобразуването. Единственият и доста сериозен недостатък на услугата е изтеглянето на изходящия документ чрез електронна поща.

Метод 4: Преобразуване онлайн безплатно

Служба за конвертиране на изображения в PDF възможно най-бързо. Също така се поддържат TIFF изображения, както и архивирани файлове. Ресурсът е безплатен и не налага никакви ограничения върху изходния документ.

Онлайн услуга Конвертиране онлайн безплатно

 1. За да започнете да конвертирате TIFF в PDF, първо импортирайте изображението в сайта, като използвате бутона "Избор на файл" .
  Стартиране на процеса на конвертиране, за да конвертирате онлайн безплатно
  След това кликнете върху бутона "Конвертиране" .
 2. След известно време, в зависимост от размера на файла източник, готовият PDF документ ще бъде изтеглен на вашия компютър.
  Изтегленият PDF документ в списъка за изтегляне на браузъра

В резултат на това услугата TIFF-файл се преобразува в PDF с повече от 10 пъти компресия. В същото време оригиналното качество на картината почти не се губи.

Вижте също: Конвертиране на PDF в TIFF

Коя от инструментите за представяне в статията да използвате, зависи от вас. Всичко зависи от това, какъв вид подробност на готовия документ имате нужда и какъв е обемът на оригиналното изображение.