Днес почти всеки от нас е регистриран и се радва на различни социални мрежи. Едно от най-популярните услуги, което продължава да расте активно, може с право да се нарече Instagram, което е социална мрежа, а не в обичайния смисъл, защото по-голямата част от комуникацията се осъществява в коментарите по публикуваните снимки и видеоклипове. Instagram има много нюанси в употреба, по-специално ще разгледаме как в тази услуга е възможно да се копира връзката.

Link - URL на страницата, копиране на която можете да я поставите във всеки браузър, за да отидете до желания сайт или да го изпратите на човека, който се нуждае от него. В зависимост от това коя секция на услугата трябва да получите адреса на страницата, процесът на копиране ще се различава.

Копирайте адрес в потребителски профил

В случай, че е необходимо да получите връзка към потребителския си профил или конкретен човек, можете да изпълнявате задачата както от телефона, така и от компютъра.

Копирайте адреса на потребителския ви профил на смартфона

 1. Стартирайте приложението Instagram и отворете страницата с подпрофили, към която искате да се свържете. В горната дясна част кликнете върху бутона за меню и изберете "Копирай URL на потребителския профил" в показания списък.
 2. URL адресът се добавя към клипборда на вашето устройство, което означава, че можете да го използвате за определената цел, например като го поставите в браузъра или като изпратите съобщение до събеседника.

Копирайте адреса на профила на компютъра

 1. Отидете уеб страница на Instagram и, ако е необходимо, да извърши разрешение.
 2. Прочетете още: Как да влезете в Instagram

 3. Отворете желания профил. В адресната лента изберете цялата връзка и я копирайте с обикновена комбинация Ctrl + C.

Копиране на връзка към профила на Instagram от компютъра

Копирайте адрес от коментара

За съжаление до този момент копирането на връзката от мобилната версия на Instagram не е възможно, но задачата може да бъде разрешена, ако влезете в уеб версията от компютър или друго устройство, например на същия смартфон.

 1. Отидете уеб страница , след което отворете моментната снимка, в която се съдържа коментарът, който трябва да копирате.
 2. Изберете връзката с мишката и след това я добавете в клипборда с помощта на клавишната комбинация Ctrl + C.

Копиране на връзка от коментар в Instagram

Копиране на връзка към снимка (видеоклип)

В случай, че трябва да получите връзка към конкретна публикация, публикувана в Instagram, тази процедура може да се извърши както от смартфона, така и от компютъра.

Копирайте адреса в публикацията от смартфона

 1. В приложението Instagram отворете пощата, връзката, от която се нуждаете. В горния десен ъгъл кликнете върху бутона за меню и изберете елемента "Копиране на връзка" в изскачащия списък.
 2. Копиране на връзка към публикация в Instagram

 3. Връзката ще бъде добавена незабавно в клипборда на устройството.

Копирайте адреса на публикацията от компютъра

 1. Отидете Уеб страница на Instagram , и след това отворете публикацията, от която се интересувате.
 2. В горната част на прозореца на браузъра изберете показаната връзка в адресната лента и я копирайте с помощта на клавишната комбинация Ctrl + C.

Копиране на връзка към публикация в Instagram от компютър

Копиране на връзка, получена директно

Директен е раздел, който ви позволява да получавате и изпращате лични съобщения, адресирани до един потребител или цяла група. Ако получите URL адрес в Direct, можете да го копирате.

 1. Първо трябва да отворите секция с лични съобщения. За да направите това, преминете към главните раздели на Instagram, където се показва вашата информационна емисия и след това направете svayp вдясно или tapnit в горния десен ъгъл на иконата с самолета.
 2. Преминаване към Instagram Direct

 3. Изберете диалоговия прозорец, от който искате да копирате URL адреса. Докоснете и задръжте пръста си върху съобщението, което съдържа връзката. След като се появи допълнителното меню, натиснете бутона "Copy" .
 4. Копиране на връзка в Instagram Direct

 5. Този метод ви позволява да копирате само цялото съобщение. Поради това, ако текстът съдържа допълнителна информация в допълнение към връзката, по-добре е текстът да бъде поставен във всеки редактор, например в стандартен заменен принтер, да се премахне излишъка от връзката, оставяйки само URL адреса и след това да се копира получения резултат и да се използва за предназначението му.

За съжаление уеб версията на Instagram не предоставя възможност за управление на лични съобщения, което означава, че можете да копирате URL адреса от директивата само ако инсталирате приложението за Windows или изтеглите емулатора в Android.

Прочетете още: Как да стартирате Instagram на компютър

Копирайте активна връзка в потребителския си профил

Най-лесният начин да копирате URL, ако е бил поставен от потребителя на главната страница.

Копирайте връзката на вашия смартфон

 1. Стартирайте приложението и отворете страницата на потребителския профил, където се намира активната връзка. Под потребителското име ще бъде намерена връзка, бързо щракване, на която веднага ще се стартира браузърът и ще започне преходът по него.
 2. Копиране на връзка в приложението Instagram

 3. След това копирането на адреса на страницата ще зависи от устройството. Ако адресната лента се показва в горната част на прозореца - просто изберете съдържанието в него и го добавете в клипборда. В нашия случай това няма да работи, затова изберете иконата в горния десен ъгъл, след което кликнете върху елемента "Копирай" в показания допълнителен списък.

Копиране на активна връзка към Instagram

Копирайте връзката на компютъра

 1. Придвижете се до всеки браузър уеб страница на Instagram , след което отворете страницата с подпрофила.
 2. Под потребителското име за вход ще бъде намерена връзка, която може да бъде копирана чрез избиране с мишката, а след това чрез клавишната комбинация Ctrl + C.

Копиране на връзка в профила на Instagram на компютъра

Това е всичко за днес.