Често трябва да копираме файл и да създадем точния брой копия. В рамките на тази статия ще се опитаме да направим най-известните и популярни копирни методи в Photoshop.

Методи за копиране

1. Най-известният и често срещан метод за копиране на обекти. До минусите му може да се отдаде голямо време, което е необходимо да се изпълни. Като задържите бутона Ctrl , кликнете върху миниизображението на слоя. Има процес на зареждане, който ще избере контурите на обекта.

Копиране във Photoshop

Следващата стъпка ще кликнете върху "Редактиране - копиране" , след това преминете към "Редактиране - Поставяне" .

Копиране във Photoshop (2)

С помощта на инструмента "Преместване" (V) имаме копие на файла, тъй като искаме да го видим на екрана. Тези прости манипулации се повтарят многократно, докато се възстанови необходимия брой копия. В крайна сметка прекарахме доста време.

Копиране във Photoshop (3)

Ако планираме да спестим малко време, процесът на копиране може да бъде ускорен. Изберете "Редактиране", за това използвайте "горещите" бутони на клавиатурата Ctrl + C (копие) и Ctrl + V (вмъкнете) .

2. В секцията "Слоеве" преместете слоя надолу, където се намира иконата за новия слой.

Копиране във Photoshop (4)

В резултат на това имаме копие от този слой. Следващата стъпка е да използвате инструмента "Преместване" (V) , като поставите копие на обекта, където го искаме.

3. С избрания слой кликнете върху набора от бутони Ctrl + J , като резултат получаваме копие от този слой. След това, както във всички по-горе случаи, напишете "Преместване" (V) . Този метод е още по-бърз от предишния.

Копиране във Photoshop (5)

Друг начин

Това е най-привлекателният от всички методи за копиране на обекти, той прекарва най-малко време. Натиснете Ctrl и Alt едновременно, щракнете навсякъде на екрана и преместете копието в желаното място.

Всичко е готово! Най-удобното тук е, че с активността на слоя с рамката не използваме нищо, с инструмента "Преместване" (V) . Като държим само Ctrl и Alt , кликвайки върху екрана, вече получаваме дубликат. Препоръчваме Ви да обърнете внимание на този метод!

Копиране във Photoshop (6)

По този начин проучихме начини за създаване на копия на файл във Photoshop!