Сега изображенията на дисковете стават все по-популярни и често срещани, а физическите дискове и DVD-та постепенно се преместват в историята. Един от най-лесните за използване и следователно широко разпространени програми за работа с тези много изображения е алкохолът 120%. Тази програма работи много просто - създава се виртуален диск (устройство), върху който се монтират изображения, създадени в една и съща или друга програма. Обикновено те се създават при инсталиране на алкохол 120%.


Но в някои случаи трябва да пресъздадете виртуален диск в Alcohol 120%. Също така, задачата за създаване на устройство е подходяща за случаи, когато трябва едновременно да използвате два или повече виртуални диска. Тази задача е много проста и бърза.

Изтегляне Алкохол 120%

Инструкцията за създаване на виртуален диск в алкохол 120%

  1. В главното меню в панела отляво изберете елемента "Виртуален диск" в секцията "Общи". Ако не виждате този елемент, превъртете надолу колелото на мишката или натиснете бутона за превъртане в менюто.

    елемент виртуален диск в алкохол 120%

  2. Посочете всички опции по желание. Ако е необходимо, потребителят може да създаде няколко виртуални устройства. За да направите това, близо до надписа "Брой виртуални дискове:" трябва да изберете номера им. Ако вече имате едно устройство, трябва да изберете 2, за да създадете втори виртуален диск.
  3. Кликнете върху бутона "ОК" в долната част на страницата.

    менюто за създаване на виртуален диск в Alcohol 120%

След това в главното меню ще се покаже нов виртуален диск.

нов виртуален диск в алкохол 120%

Вижте също: Други програми за работа с дискови изображения

Така че този прост метод ви позволява да създадете нов виртуален диск в една от най-популярните до момента потребителски програми Alcohol 120%. Може да се види, че всичко става много бързо и просто, така че дори и начинаещ потребител може да се справи с тази задача.