Процесът на създаване на канал в развлекателната услуга Zen е достъпен за всички хора, които имат акаунт в Yandex. Следователно първата стъпка е или да преминете през процедурата за регистрация или оторизация. За всички нерегистрирани потребители имаме отделна инструкция, с която да създадем имейл и един профил за всички услуги на тази компания.

Повече информация: Как да се регистрирам в Yandex

 1. След като акаунтът е създаден и влезете в него, използвайте връзката по-долу, за да отидете директно на сайта на автора на Zen.

  Отидете на сайта за автори в Yandex Zen

 2. Ще получите известие, че сте станали новият автор на услугата. Прочетете информацията в прозореца и кликнете върху бутона "Започни сега!"
 3. Получаване на авторски статус в Yandex.Dzen

 4. Показваната страница е вашият авторски панел. Запазете връзката към него във вашите отметки или на друго удобно място за бърз достъп до редактора. Запазените статии ще бъдат показани тук, в момента има само чернови с полезна информация за начинаещи автори. Прегледайте ги, за да разберете как да форматирате материалите и в какъв формат (приблизително) вашите мисли.
 5. Автоматични чернови в Yandex Zen при регистрация на акаунт

 6. Можете да видите канала си, като кликнете върху аватара в горния десен ъгъл.
 7. Икона на аватар за преглед на вашия канал в Yandex.Dzene

 8. Избери предмет „Моят канал“.
 9. Отидете, за да видите профила си в Yandex.Dzen

 10. Вашето съдържание ще бъде тук в бъдеще. Като цяло, така вашите читатели виждат канала.
 11. Изглед на профил в Yandex.Dzene от гледна точка на читателя

 12. За да зададете аватар, вместо „Моят канал“, щракнете върху съответната икона.
 13. Бутон за промяна на логото и името на канала в Yandex.Dzen

 14. Тук можете да качите снимка или да промените името на профила, което по-късно ще се показва в коментари, рецензии и оценки.
 15. Промяна на логото и името на канала чрез настройките в Yandex Zen

 16. Вдясно е контролния панел на профила. Можете да се справите сами с него в бъдеще, но засега кликнете „Персонализиране на канала“.
 17. Отидете в настройките на канала в Yandex Zen

 18. Тук добавете описание към канала, ако е необходимо, задайте възрастова граница и напишете вашата информация за контакт. Докато каналът е нов, няма да можете да направите кратка връзка към вашия профил. Тази възможност ще се появи тук след свързването на осигуряването на приходи. Потребителят веднага се подканва да добави канал към Yandex.Webmaster и да свърже показател за събиране на статистически данни за трафика. Не е необходимо да правите това веднага, винаги има възможност да опитате ръката си в обичайното управление на каналите. Можете да се върнете към превръщането му в бизнес инструмент по всяко време.
 19. Параметрите на канала, достъпни за редактиране в Yandex.Zen

Правила за създаване на канал

 • За един акаунт в Yandex можете да създадете само един канал Yandex.Zen и само за физическо лице.
 • Името и описанието на канала не трябва да съдържат нечетливи знаци, реч на омразата, програмен код, връзки, обиди, нецензурен език.
 • Логото не трябва да съдържа шокиращо или еротично съдържание.
 • Дизайнът не трябва да съдържа лога и търговски марки на Yandex.
 • Името и логото може да не принадлежат на друг канал или марка.
 • Адресът на канала може да бъде променен само веднъж. При промяна всички връзки с един и същ адрес няма да загубят своята актуалност и ще бъдат пренасочени към новия ID.
 • Прочетете също: Създаване на публикация в Yandex.Dzene