В тази статия ще ви покажем как да създадете свой собствен сървър в TeamSpeak и да извършите основните настройки. След процедурата за създаване ще можете напълно да управлявате сървъра, да назначавате модератори, да създавате стаи и да каните приятели да комуникират.

Създаване на сървър в TeamSpeak

Преди да започнете, обърнете внимание, че сървърът ще работи само когато компютърът е включен. Ако искате да работи без прекъсване седем дни в седмицата, тогава трябва да използвате хостинг услуги. Сега можете да започнете да разглеждате действията.

Изтегляне и първо стартиране

 1. На официалния сайт можете да изтеглите необходимия архив с файловете. За да направите това, просто отидете в секцията "Изтегляния" .
 2. Изтегляне на сървъра TeamSpeak

  Секция на сайта TeamSpeak 3

 3. Сега отидете в раздела "Сървър" и изтеглете необходимите за вашата операционна система.
 4. Изтегляне на сървъра TeamSpeak 3

 5. Изтеглете архива, който можете да разопаковате в някоя папка, след което отворете файла "ts3server" .
 6. Изпълнение на приложението TeamSpeak Server 3

  Преди сървърът да се отвори, може да получите предупреждение от защитната стена на Windows. В този случай просто трябва да кликнете върху "Разрешаване на достъпа", за да продължите.

  Разрешаване на достъп до защитната стена на Windows

 7. В отворения прозорец ще видите три необходими колони за вас: вход, парола и сървър. Трябва да ги напишете в текстов редактор или на хартия, за да не забравите. Тези данни са полезни за свързване със сървъра и получаване на права на администратор.
 8. Първо стартиране на сървъра TeamSpeak 3

Сега можете да затворите този прозорец и да сте сигурни, че всичко работи както трябва. Погледнете в лентата на задачите, за да видите необходимата икона с логото на TeamSpeak.

Проверка на ефективността на сървъра TeamSpeak 3

Връзка към създадения сървър

Сега, за да установите пълната работа на новосъздадения сървър, трябва да направите връзка с него и след това да направите първите настройки. Можете да го направите по следния начин:

 1. Стартирайте TimSpeak и отидете в раздела "Connections" , където трябва да изберете "Connect" .
 2. Раздел Връзка TeamSpeak 3

 3. Сега въведете адреса, затова е необходимо да въведете IP адреса на вашия компютър, от който се е състоял създаването. Можете да изберете който и да е псевдоним и да въведете паролата, която е била зададена при първото стартиране.
 4. Свързване към сървъра TeamSpeak 3

  Намерете IP адреса на компютъра

 5. Първата връзка беше направена. Ще бъдете помолени да получите права на администратор. За да направите това, въведете това, което е посочено в линията Server Admin Token.

Получавайте администраторски права за сървъра TeamSpeak 3

Това завършва създаването на сървъра. Сега сте негов администратор, можете да зададете модератори и да управлявате стаите. За да поканите приятели на сървъра си, трябва да им съобщите IP адреса и паролата, за да могат да се свържат.