Виртуалното устройство е предназначено за четене на виртуални дискове и е важен инструмент на почти всеки компютър. С помощта на устройството можете да преглеждате файловете с изображения на дискове или да ги използвате като вид на NoDVD. Все пак не всеки знае как да създаде виртуално устройство и в тази статия ще разгледаме примера за създаване на виртуално устройство в програмата UltraISO.

UltraISO е полезна програма за създаване и редактиране на дискови изображения с различни формати. Освен това програмата има още един плюс - може да създава и използва виртуални устройства, които в техните функции се различават от реалните, само в това, че не могат да вмъкват истински диск. Но как да създадете такива устройства в програмата? Нека да разбера!

Изтегляне на UltraISO

Създаване на виртуално устройство

За да започнете, трябва да стартирате програмата по начин, който познавате. Сега трябва да отворите настройките, които са в компонента на менюто "Опции". Много е важно програмата да се изпълнява като администратор , или нищо няма да излезе.

Настройки за създаване на виртуално устройство в UltraISO

Сега трябва да отворите раздела "Виртуален диск" в настройките.

Виртуални устройства в настройките за "Как да създадете виртуално устройство в UltraISO"

Сега трябва да посочите броя на устройствата, от които се нуждаете. Изберете броя на устройствата.

Брой устройства за създаване на виртуален диск в UltraISO

По принцип това е всичко, но можете да преименувате дисковете, затова отново ще трябва да се върнете към настройките на устройството. Изберете устройството, чиято буква искате да промените, и изберете буквата на устройството, след което кликнете върху редактиране.

Променете буквата за "Как да създадете виртуално устройство в UltraISO"

Ако все още сте забравили да включите програмата от името на администратора, ще се появи грешка, която можете да разрешите, като прочетете статията на връзката по-долу:

Урокът: Как да поправите грешката "Трябва да имате права на администратор" ,

Това е целият процес на създаване на виртуално устройство, сега можете да монтирате изображението в него и да използвате файловете, които са налични на това изображение. Това е много полезно при използване на лицензирани игри, когато играта не работи без диск. Можете просто да монтирате изображението на играта в устройството и да играете така, сякаш дискът е поставен.