Avast SafeZone Browser е незаменим инструмент за хора, които ценят неприкосновеността на личния си живот или често правят плащания чрез интернет. Но за повечето други потребители, използващи най-популярните браузъри за ежедневно сърфиране в Интернет, това е просто ненужно допълнение към известен антивирус. Следователно не е изненадващо, че много от тези хора се чудят как да деинсталирате Avast Safe Zone Browser?

Разбира се, най-простото нещо е просто да не инсталирате този компонент, когато инсталирате Avast antivirus. Но ако браузърът вече е инсталиран, наистина ли трябва да деинсталирате и преинсталирате популярната антивирусна програма, за да я деинсталирате. Това не е необходимо, тъй като има по-лесен начин за премахване на ненужния компонент. Така че, нека разберем как да деинсталираме браузъра Avaz SafeZone.

Изтегляне на софтуер Avast Free Antivirus

Процесът на премахване на браузъра

Първите стъпки в процеса на деинсталиране на браузъра SafeZone не се различават от стандартната процедура за отстраняване на антивирусни програми на Avast. Отиваме в секцията за деинсталиране на контролния панел на Windows и изберете версията на антивирусната програма Avast. Но вместо бутона "Изтриване", който бихме искали да деинсталираме по време на процеса на деинсталиране, изберете бутона "Промяна".

Променете Avast в контролния панел

След това се стартира вградената помощна програма Avast за премахване и модифициране на антивируса. Тя ни предлага изпълнение на различни действия: премахване на антивирус, модификация, корекция, актуализиране.

Тъй като не възнамеряваме да деинсталираме програмата, а само да променим състава на нейните компоненти, ние избираме елемента "Modify".

Пускане на Avast Antivirus Modification

В следващия прозорец ще бъде представен списък на компонентите, които ще бъдат включени в антивирусите, когато бъдат променени. Премахваме отметката от името на компонента, от който не се нуждаем, а именно от браузъра SafeZone. След това кликнете върху бутона "Промяна".

Деинсталиране на SafeZone

Процесът на промяна на състава на антивирусните компоненти на Avast е стартиран.

Процесът на промяна на състава на антивирусния Avast

След като процесът приключи, програмата трябва да рестартира компютъра, за да влезе в сила промените. Извършваме това действие и рестартирайте системата.

Рестартирайте компютъра, за да изтриете за постоянно браузъра SafeZone

След рестартирането, браузърът SafeZone ще бъде напълно премахнат от системата.

Въпреки че сме проучили само въпроса как да премахнете SZBrowser Avast, можете да се отървете от други антивирусни компоненти (Cleanup, Secureline VPN и Avast Passwords) по същия начин, ако нямате нужда от тях.

Както можете да видите, макар че за много потребители премахването на браузъра Avast SafeZone изглежда неразрешима задача, без да се инсталира отново антивирусният комплекс, но всъщност този проблем се решава съвсем просто.