Някога, дори преди ерата на интернет и социалните мрежи, във всеки дом имаше семеен албум със стари пожълтели снимки, красиво обвързване с орнаменти и наивни надписи на обратната страна на снимките. Сега много неща се промениха в живота ни и всеки потребител на ресурса Odnoklassniki може да създава виртуални албуми на своята страница, да поставя различни изображения там, да пише коментари към тях. И как да премахнете ненужния албум, ако това е необходимо?

Изтрий албума в Odnoklassniki

Разработчиците на социалната мрежа Odnoklassniki предоставиха на участниците в ресурса възможността да извършват различни манипулации с техните колекции от снимки. Ако желаете, можете да изтриете всеки албум в профила си по всяко време. Улеснете го. Нека се опитаме заедно да извършим тези действия в пълната версия на сайта за социални мрежи и приложенията за мобилни устройства, работещи на Android и iOS.

Метод 1: Пълна версия на сайта

Интерфейсът на уебсайта Odnoklassniki традиционно се характеризира с простота и е разбираем дори за начинаещ потребител. Всяко действие върху този ресурс не трябва да постави потребителя в застой. Затова нека започнем.

 1. Във всеки браузър отворете уеб сайта odnoklassniki.ru, предайте удостоверяване и намерете елемента "Фото" под главния ни аватар. Кликнете върху този ред.
 2. Отидете на Фото сайт Odnoklassniki

 3. Попадаме на страницата на вашите снимки. На върха виждаме обложки на албуми. Изберете селекция от изображения, които да бъдат изтрити, и кликнете върху тях с левия бутон на мишката.
 4. Избор на фотоалбум на сайта Odnoklassniki

 5. Отворете желания албум, от дясната страна кликнете върху бутона "Редактиране, променете реда".
 6. Редактирайте фото албума на уебсайта Odnoklassniki

 7. Ако искате да премахнете от страницата само самия албум без снимки, първо ги преместете в друга колекция. За да направите това, кликнете върху иконата на отметка в горния десен ъгъл на всяка снимка или поставете отметка в квадратчето "Избери всички снимки".
 8. Изберете снимки на сайта Odnoklassniki

 9. След това кликнете върху иконата на триъгълника в реда "Избор на албум" , от падащото меню, което определяме ново място за съхранение на снимки, и потвърдете действията си с бутона "Прехвърляне на снимки" .
 10. Прехвърлете снимки на уебсайта на Odnoklassniki

 11. Сега, когато необходимите снимки от албума се преместят в друг или изтриете фото албума заедно с изображенията, намираме реда "Изтриване на албума" и кликнете върху него.
 12. Изтриване на албума на сайта Odnoklassniki

 13. Появява се малък прозорец, в който най-накрая се прекъсваме със стария фотоалбум на Odnoklassniki, като изберете опцията "Изтриване" .
 14. Потвърждаване на заличаването на албума на сайта Odnoklassniki

Готово! Задачата е успешно решена.

Метод 2: Мобилно приложение

В приложенията за Android и iOS можете също така лесно и естествено да премахнете ненужния фотоалбум от страницата си Odnoklassniki. За да направите това, само няколко прости стъпки.

 1. Стартирайте приложението, въведете потребителското име и паролата в горния ляв ъгъл на екрана, натиснете бутона с три хоризонтални ленти.
 2. Бутон "Начало" в приложението Odnoklassniki

 3. От лентата с инструменти, която се отваря, намерете иконата "Фото" . Този раздел е необходим за по-нататъшни действия.
 4. Отворете снимката в приложението Съученици

 5. На следващата страница преместваме раздела "Албуми" .
 6. Отворете "Албуми" в приложението Съученици

 7. В списъка на фотоалбумите си изберете този, който ще изтрием. В неговия блок кликнете върху иконата с три вертикално разположени точки и в менюто, което се показва, намираме реда "Изтриване на албума" .
 8. Изтриване на фотоалбум в приложението Odnoklassniki

 9. Остава само да потвърди действията си за премахване на фотоалбума.
 10. Потвърждение за изтриване на албум в приложението Odnoklassniki
  Така че, нека да обобщим. Много е лесно да премахнете албума от страницата си Odnoklassniki както на сайта за ресурси, така и в приложенията за мобилни устройства. Създавайте колекции от снимки, управлявайте ги, редактирайте и насладете приятелите и познатите си с нови изображения от живота си.

  Вижте също: Премахване на игри на Odnoklassniki