Всеки потребител на продукти на Apple има регистриран идентификационен номер на Apple, който ви позволява да съхранявате информация за историята на покупките, приложените начини на плащане, свързаните устройства и др. Ако вече не планирате да използвате вашия Apple профил, можете да го изтриете.

Изтрийте профила на Apple ID

По-долу ще разгледаме няколко начина за изтриване на идентификационния номер на Apple, които са различни по предназначение и изпълнение: първата ще ви позволи да изтриете за постоянно профила си, а втората ще ви помогне да промените идентификационния номер на Apple, като по този начин освободите имейл адреса за новата регистрация, а третият ще изтрие профила от устройството на Apple ,

Метод 1: Премахнете напълно ID на Apple

Обръщаме вашето внимание на факта, че след като изтриете акаунта на Apple Aidi, ще загубите достъп до цялото съдържание, закупено чрез този акаунт. Изтрийте профила само, когато това наистина е необходимо, например, ако трябва да освободите имейл адрес, който ви е бил обвързан, за да пререгистрирате профила си (въпреки че това е добре за втория метод).

В настройките на Apple Aidi няма автоматизиран процес за изтриване на профила, така че единственият начин да се отървете окончателно от профила ви е да се свържете с екипа за поддръжка на Apple с тази молба.

 1. За да направите това, отидете на страницата за поддръжка на Apple от тази връзка ,
 2. В блока "Специалисти на Apple" кликнете върху бутона "Получаване на помощ" .
 3. Получаване на помощ с поддръжката на Apple

 4. Изберете интересната секция - "Apple ID" .
 5. Изберете секция в Поддръжка на Apple

 6. Тъй като секцията, от която се нуждаем, не е посочена, изберете "Други раздели за ID на Apple" .
 7. Избиране на идентификационен номер на Apple в подкрепа

 8. Изберете "Няма тема в списъка" .
 9. Избиране на тема в услугата за поддръжка на Apple

 10. След това трябва да въведете въпроса си. Не е нужно да напишете буква тук, защото сте ограничени до 140 знака. Опишете желанието си кратко и ясно, след което кликнете върху бутона "Напред" .
 11. Кратко описание на проблема, поддържан от Apple

 12. Обикновено системата предлага връзка с клиенти чрез телефон. Ако имате тази опция в момента, изберете съответната опция и след това въведете телефонния си номер.
 13. Свържете се с услугите за поддръжка на Apple по телефона

 14. Ще бъдете уведомени от лице за поддръжка на Apple, на което трябва да обясните ситуацията.

Метод 2: Промяна на информацията за Apple ID

Този метод не е само премахване, а редактиране на личната ви информация. В този случай предлагаме да промените имейл адреса, името, фамилията си, начините на плащане за друга информация, която не е свързана с вас. Ако трябва да освободите имейла, ще трябва само да редактирате имейл адреса.

 1. Отидете от тази връзка на страницата за управление на Apple Aidi. Ще трябва да упълномощите системата.
 2. Разрешение в Apple ID

 3. Ще бъдете отведени до страницата за управление на вашия Apple Aidi. На първо място ще трябва да промените имейл адреса си. За да направите това, в блока "Профил" вдясно кликнете върху бутона "Редактиране" .
 4. Променете Apple ID

 5. В реда за редактиране можете, ако е необходимо, да промените името и фамилията си. За да редактирате свързания адрес за електронна поща, кликнете върху бутона "Редактиране на идентификационния номер на Apple" .
 6. Редактиране на идентификационния номер на Apple

 7. Ще бъдете помолени да въведете нов имейл адрес. Въведете го и след това кликнете върху бутона Напред .
 8. Задаване на нов имейл адрес за Apple ID

 9. В заключение, ще трябва да отворите нова пощенска кутия, където трябва да пристигне съобщението с кода за потвърждение. Този код трябва да бъде въведен в съответното поле на страницата на Apple ID. Запазете промените.
 10. Определяне на код за потвърждение за промяна на идентификационния номер на Apple

 11. На същата страница отидете до блока "Сигурност" , до който също ще изберете бутона "Редактиране" .
 12. Редактиране на настройките за защита за Apple ID

 13. Тук можете да промените текущата си парола и контролни въпроси на други, които не са свързани с вас.
 14. Промяна на контролните въпроси и паролата от Apple ID

 15. За съжаление, ако преди това сте прикачили начин на плащане, не можете напълно да откажете да го посочите - просто го заменете с алтернативен. В този случай, като изход, можете да посочите произволна информация, която все пак няма да бъде проверена от системата, докато не се направи опит за закупуване на съдържание чрез профила. За да направите това, в секцията "Плащане и доставка" променете данните на произволни. Ако не сте посочили по-рано платена информация, както е в нашия случай, оставете я в това.
 16. Въвеждане на нов начин на плащане в Apple ID

 17. И накрая, можете да развържете свързаните устройства от Apple Aidi. За целта намерете блока "Устройства" , където ще бъдат показани приложените компютри и джаджи. Кликнете върху някоя от тях, за да покажете допълнителното меню, след което изберете бутона "Изтриване" по-долу.
 18. Премахване на устройство от Apple ID

 19. Потвърдете намерението си да премахнете устройството.

Потвърждение за премахването на устройство от Apple ID

Изцяло да променяте информацията за вашия Apple Idy акаунт, трябва да го изтриете, защото старият имейл адрес ще бъде безплатен, което означава, че можете да регистрирате нов профил, ако е необходимо.

Прочетете още: Как да създадете идентификационен номер на Apple

Метод 3: Извадете ID на Apple от устройството

Ако задачата ви е по-лесна, а именно, че не изтривате профила, а само развързвате идентификацията на Apple от устройството, например, ако искате да подготвите устройството за продажба или да влезете в друг идентификационен номер на Apple, зададените задачи могат да се изпълняват на две нива.

 1. За да направите това, отворете настройките на устройството, а след това в горната част, кликнете върху идентификационния номер на Apple.
 2. Изберете Apple ID

 3. Отидете до най-долу в списъка и изберете "Изход" .
 4. Излизане от идентификационния номер на Apple На устройството

 5. Докоснете "Излезте от iCloud и Store" .
 6. Излез от iCloud и Store

 7. За да продължите, ако сте активирали функцията "Намиране на iPhone" , ще трябва да въведете паролата си от Apple Idi, за да я деактивирате.
 8. Въвеждане на паролата от Apple ID

 9. Системата ще ви помоли да потвърдите излизането. Трябва да разберете, че всички данни, съхранени в iCloud Drive, ще бъдат изтрити от устройството. Ако сте съгласни, кликнете върху бутона "Изход", за да продължите.

Потвърждение на идентификационния номер на Apple на устройството

Засега това са всички методи за премахване на ИД на Apple.