Работейки с продукти на Apple, потребителите са принудени да създават акаунт на Apple ID, без който не е възможно взаимодействие с джаджи и услуги на най-големия производител на плодове. С течение на времето информацията в Apple Aidi може да стане неактуална, затова потребителят трябва да я редактира.

Начини за промяна на идентификационния номер на Apple

Редактирането на акаунт на Apple може да се извърши от различни източници: чрез браузъра, като се използва iTunes и се използва самото устройство на Apple.

Метод 1: чрез браузър

Ако имате на ръка всяко устройство с инсталиран браузър и активен достъп до интернет, то може да се използва за редактиране на Apple ID профила.

 1. За да направите това, отидете на всеки браузър към страницата за управление на идентификационния номер на Apple и влезте в профила си.
 2. Оторизиране на Apple ID

 3. Ще бъдете отведени до страницата на профила си, където в действителност протича процесът на редактиране. Следните секции са достъпни за редактиране:
 • Сметка. Тук можете да промените имейл адреса, вашето име, както и имейл адреса за връзка;
 • Security. Както става ясно от заглавието на раздела, тук имате възможност да промените паролата и доверените устройства. Освен това има двустепенно разрешаване на контрола - в днешно време това е достатъчно популярен начин за защита на профила ви, което означава, че след въвеждане на паролата, допълнително потвърждение на участието в профила ви с помощта на прикрепен мобилен телефонен номер или доверено устройство.
 • Устройство. Обикновено потребителите на Apple са влезли в профил на няколко устройства: gadgets и компютри в iTunes. Ако вече нямате нито едно от устройствата, е желателно да го изключите от списъка, така че поверителната информация за профила Ви да остане само с вас.
 • Плащане и доставка. Тук посочвате начина на плащане (банкова карта или телефонен номер), както и адреса за фактуриране.
 • News. Тук управлявате абонамента за бюлетина на Apple.

Секции за редактиране на ID на Apple

Променете имейл адреса на Apple ID

 1. В повечето случаи потребителите трябва да изпълняват тази конкретна задача. Ако искате да промените имейл адреса, използван за вход в Apple Aidi, в полето за сметки отдясно кликнете върху бутона "Редактиране" .
 2. Редактиране на идентификационен номер на Apple

 3. Кликнете върху бутона "Редактиране на идентификационния номер на Apple" .
 4. Редактиране на Apple ID

 5. Въведете новия имейл адрес, който ще стане Apple Aidi, след което кликнете върху бутона "Напред" .
 6. Въвеждане на нов имейл за Apple ID

 7. На посочения имейл ще бъде изпратен шестцифрен код за потвърждение, който ще трябва да посочите в съответното поле на сайта. Веднага след като това изискване бъде изпълнено, свързването на новия имейл адрес ще бъде завършено успешно.

Потвърждение за редактиране на идентификационния номер на Apple

Промяна на паролата

В секцията "Защита" кликнете върху бутона "Промяна на паролата" и следвайте системните инструкции. По-подробно процедурата за промяна на паролата е описана в един от предишните ни статии.

Прочетете още: Как да промените паролата от Apple ID

Редактиране на паролата от Apple ID

Промяна на начините на плащане

Ако текущият начин на плащане е невалиден, естествено няма да можете да правите покупки в App Store, iTunes Store и други магазини, докато не добавите източника, в който има налични средства.

 1. За целта изберете бутона "Промяна на информацията за плащане" в секцията "Плащане и доставка" .
 2. Промяна на данните за плащане в Apple ID

 3. В първата колона ще трябва да изберете начин на плащане - банкова карта или мобилен телефон. За картата ще трябва да посочите такава информация като номера, вашето име и фамилия, датата на изтичане на срока и защитния трицифрен код, показан на гърба на картата.

  Ако искате да използвате баланса на мобилния телефон като източник на плащане, ще трябва да посочите номера си и след това да го потвърдите с кода, който ще бъде получен в SMS съобщението. Обръщаме вашето внимание на факта, че плащането от баланса е възможно само за оператори като Beeline и Megafon.

 4. Изберете начин на плащане на Apple ID

 5. Когато данните за начина на плащане са зададени правилно, извършете промените, като кликнете върху бутона "Запазване" надясно.

Запазване на промените в Apple ID

Метод 2: чрез iTunes

Програмата качи се инсталира на компютрите на повечето потребители на Apple, защото е основният инструмент, който установява връзката между притурката и компютъра. Но освен това iTunes ви позволява да управлявате профила на Apple Idi.

 1. Стартирайте Aityuns. В заглавката на програмата отворете раздела Сметка и след това отидете в секцията "Преглед" .
 2. Преглед на профила в iTunes

 3. За да продължите, ще трябва да предоставите парола от профила си.
 4. Въвеждане на паролата от Apple ID

 5. Екранът показва информация за вашия Apple ID. В случай, че искате да промените идентификационния номер на Apple (имейл, име, парола), кликнете върху бутона "Редактиране на appleid.apple.com" .
 6. Редактиране на идентификационен номер на Apple чрез iTunes

 7. Екранът автоматично ще стартира браузъра по подразбиране, който ще пренасочи към страница, на която първо трябва да изберете държавата си.
 8. Изберете държава в iTunes

 9. По-нататък на екрана ще се покаже прозорецът за оторизация, където следващите действия от ваша страна ще съвпадат точно с описаните в първия метод.
 10. Влезте в Apple ID

 11. В същия случай, ако искате да редактирате данните за плащане, процедурата може да се извърши само в iTunes (без да отидете в браузъра). За да направите това, в същия информационен прозорец до настройката за начина на плащане е бутонът "Редактиране" , върху който ще се отвори менюто за редактиране, където можете да зададете нов начин на плащане в iTunes Store и други вътрешни магазини на Apple.

Промяна на платежната информация в iTunes

Метод 3: Чрез устройството на Apple

Редактирането на Apple Aidi може да се извърши с притурката ви: iPhone, iPad или iPod Touch.

 1. Стартирайте App Store на устройството си. В раздела "Събиране" отидете в най-долната част на страницата и кликнете върху вашия Apple Aidi.
 2. Избиране на идентификационен номер на Apple в App Store

 3. На екрана ще се покаже допълнително меню, в което ще трябва да кликнете върху бутона "Преглед на идентификационния номер на Apple" .
 4. Преглеждайте идентификационния номер на Apple в App Store

 5. За да продължите, системата ще изисква да въведете паролата от профила.
 6. Влизане в iPhone

 7. Екранът автоматично ще започне сафари , която ще показва данни за идентификационния Ви номер на Apple. Тук в секцията "Информация за плащане " можете да посочите нов начин на плащане за покупки. В случай, че искате да редактирате идентификационния номер на Apple, а именно, да промените обвързаното имейл, парола, име, тапеен в горната част с името му.
 8. Редактиране на Apple ID на iPhone

 9. На екрана ще се появи меню, в което най-напред ще трябва да изберете държавата си.
 10. Избирайки държава на iPhone

 11. На следващия екран ще видите обичайния прозорец за оторизация в Apple ID, където ще трябва да посочите вашите данни. Всички последващи действия напълно съвпадат с препоръките, описани в първия метод на тази статия.

Упълномощаване в Apple ID на Iphone

Това е всичко за днес.