Копия от посетени досега уеб страници, изображения, шрифтове на сайтове и много други, необходими за разглеждането на интернет страницата, се съхраняват на твърдия диск на компютъра в така наречения кеш на браузъра. Това е вид локално хранилище, което ви позволява да използвате повторно сайта, за да използвате вече изтеглени ресурси, като по този начин ускорявате процеса на изтегляне на уеб ресурс. Също така, кешът помага за запазване на трафика. Това е доста удобно, но понякога има времена, когато трябва да изтриете кеша.

Например, ако посещавате често определен сайт, може да не забележите актуализирана информация за него, стига браузърът да използва кеширани данни. Също така няма смисъл да държите на твърдия диск информация за сайтове, които вече не планирате да посетите. Ето защо се препоръчва редовно да се изчиства кеша на браузъра.

След това обмислете как да изтриете кеша в Internet Explorer ,

Премахване на кеша в Internet Explorer 11

  • Отворете Internet Explorer 11 и в горния десен ъгъл на браузъра кликнете върху иконата на услугата под формата на зъбно колело (или клавишна комбинация Alt + X). След това, в менюто, което се показва, щракнете върху Свойства на браузъра.

Свойства на браузъра

  • В прозореца " Свойства на браузъра" в раздела " Общи" намерете раздела История на сърфирането и кликнете върху бутона Изтриване ...

Изтриване на кеша

  • След това в прозореца " Изтриване на историята на браузъра" поставете отметка в квадратчето до " Временни файлове за интернет и уеб сайтове"

Премахване на кеша за IE

  • Накрая кликнете върху бутона Изтриване .

Можете също така да изтриете кеша на браузъра на Internet Explorer 11, като използвате специален софтуер. Например, това може лесно да се направи с помощта на приложение за оптимизиране и пречистване на системата CCleaner , Просто стартирайте програмата и в секцията Почистване , поставете отметка в квадратчето до Файлове за временни браузъри в категорията Internet Explorer .

Изтриване на кеша. CCleaner

Временните интернет файлове се премахват лесно и с помощта на други приложения с подобна функционалност. Ето защо, ако ви е грижа, че пространството на твърдия диск не се използва за ненужни временни файлове, винаги имайте време да почистите кеша в Internet Explorer.