Към днешна дата има огромен брой различни браузъри, които можете лесно да инсталирате и деинсталирате, както и вграден (за Windows) - Internet Explorer 11 (IE) , което е по-трудно да се премахне от по-късните операционни системи Windows, отколкото нейните колеги, или изобщо невъзможно. Проблемът е, че Microsoft се е убедил, че този уеб браузър не може да бъде деинсталиран: не може да бъде премахнат с помощта на лентата с инструменти, специализирани програми, стартирането на деинсталиращия или баналното изтриване на програмната директория. Тя може да бъде изключена само.

След това ще обсъдим как можете да премахнете IE 11 от Windows 7 по този начин.

Тези действия ще ви позволят да премахнете Internet Explorer на Windows 7.

Деинсталиране на Internet Explorer 11 (Windows 7)

  • Щракнете върху Старт, след което върху Контролен панел.

Контролен панел

  • Намерете елемента "Програми и функции" и кликнете върху него

Програми и компоненти

  • В левия ъгъл кликнете върху Включване или изключване на функциите на Windows (ще трябва да въведете администраторската парола на компютъра)

Активирайте или деактивирайте компонентите

  • Премахнете отметката от квадратчето до Interner Explorer 11

Компоненти на Windows

  • Уверете се, че избраният компонент е деактивиран

Деактивиране на IE

  • Рестартирайте компютъра, за да запазите настройките

Изтрийте Internet Explorer с Windows 8 по подобен начин. Също така трябва да се извършат тези действия, за да се премахне Internet Explorer в Windows 10.

За Windows XP, IE може да бъде премахната. За да направите това, трябва само да изберете Internet Explorer в контролния панел и да кликнете върху бутона Изтриване .