В Yandex Browser има вградена защитна функция, наречена Protect. Тя помага да се защитят потребителите от преминаване към опасни уеб сайтове. Protect не гарантира абсолютна защита, тъй като не е професионален антивирусен продукт, но нивото на защита на тази технология е доста високо.

Деактивиране на защитата в Yandex.Browser

Благодарение на защитника потребителят е защитен не само от модифициране на браузъра, но и от пренасочване към несигурни страници, което е много важно, тъй като има много подобни сайтове в интернет. Защитата работи много просто: има постоянно актуализирана база данни за опасни ресурси, която използва за целите на сигурността. Преди потребителят да направи преход към сайта, браузърът ще провери присъствието му в този черен лист. В допълнение, Protect открива намеса на други програми в работата на Yandex.Browser, блокирайки техните действия.

Следователно ние, като Yandex, не препоръчваме да деактивирате защитата на браузъра. Обикновено потребителите изключват защитника в случай, че изтеглят на свой риск съмнителен файл от Интернет или се опита да инсталирате разширение в браузъра, но Protect не го прави, като блокира потенциално опасни обекти.

Ако все още сте решили да деактивирате защитата в Yandex.Browser, ето как може да бъде направено:

 1. Натиснете "Меню" и изберете "Настройки" .
 2. Меню в Yandex.Browser

 3. В горната част на екрана преминете към раздела Сигурност .
 4. Отворете настройките за сигурност на Yandex.Browser

 5. Кликнете върху бутона "Деактивиране на защитата на браузъра" . В този случай всички текущи настройки се запазват, но ще бъдат деактивирани до определена точка.

  Деактивиране на главната защита на Yandex.Browser

  Изберете времето, през което Protect ще бъде неактивен. Временното изключване е полезно, ако защитата блокира инсталирането на добавката или изтегля файла. "Преди ръчно активиране" забранява работата на защитника, докато потребителят самостоятелно рестартира работата си.

 6. Избиране на времето за деактивиране на защитата на Yandex.Browser

 7. Ако не искате напълно да спрете работата на компонента, премахнете отметките от тези параметри, които не изискват защита.
 8. Ръчно деактивиране на основните параметри за защита на Yandex.Browser

 9. По-долу можете да видите приложенията, които Yandex.Browser смята, че могат да повлияят неблагоприятно на функционирането му. Обективно казано, доста безобидни програми често идват тук, например, CCleaner , почистване на уеб браузъра от боклука.

  Можете да отключите заключване от всяко приложение, като задържите курсора върху него и изберете "Подробности" .

  Подробности за блокираното приложение Защитен в Yandex.Browser

  В прозореца изберете "Доверете се на това приложение" . Повечето стартиране на конкретен софтуер няма да бъдат блокирани от Yandex.Project.

 10. Добавяне на приложение към доверието в Yandex.Browser Protect

 11. Въпреки факта, че основната защита е деактивирана, отчасти Protect продължава да функционира. Ако е необходимо, премахнете отметката от другите компоненти, които са в долната част на страницата.

  Деактивиране на допълнителни параметри Защитени в Yandex.Browser

  Параметрите с увреждания ще останат в това състояние, докато не бъдат ръчно повторно активирани.

Този прост метод ще деактивира технологията Protect в браузъра ви. Ние отново искаме да Ви посъветваме да не правите това и Ви предлагаме да прочетете как този защитник ви защитава, докато сте в Интернет. В блога на Yandex има интересна статия, посветена на възможностите на Protect - https://browser.yandex.ru/security/ , Всяка снимка на тази страница може да бъде кликвана и съдържа полезна информация.