SSD

Как да разглобявате SSD

Сега много потребители преминават към SSD дискове с различни формати, оставяйки HDD за съхранение на медии или игри. SSD тип SATA е най-популярният, тъй като цените за устройствата са доста достъпни и можете да ги свържете към почти всеки компютър или лаптоп. Понякога потребителите имат желание да разглобяват този компонент, което е доста лесно, тъй като дизайнът е възможно най-прост. Все пак, нека разгледаме по-подробно тази процедура, като вземем за пример стандартния SSD.

Ние напълно разглобяваме SSD формати на SATA

Според производствените стандарти, SSD дисковете приличат на едно цяло парче, което е разположено в пластмасов или метален калъф. Необходимостта от демонтаж може да възникне в случай на подмяна на самия калъф или проверка на вътрешността на оборудването за по-нататъшен ремонт. Само имайте предвид, че ако сте начинаещ потребител и искате да разглобите устройството, за да проверите неговата работоспособност, по-добре е да промените метода на софтуер, защото това ще донесе много повече полза. Прочетете подробни инструкции по тази тема в нашата друга статия на следния линк.

Повече подробности: SSD здравна проверка

Ако SSD е в гаранция, има вероятност той да стане невалиден след разделянето на кутията, тъй като пломбите ще бъдат счупени или етикетите повредени, което демонстрира целостта на конструкцията. Ето защо, преди да завършите задачата, помислете дали си струва да го направите сега.

Сега, нека да обсъдим директно разглобяването на SSD, стъпка по стъпка изследвайки всяко действие, като го придружаваме с подходящи изображения за по-голяма яснота.

  1. Проверете дизайна на корпуса на твърдото устройство. Ако не намерите винтове там, тогава двете части са свързани помежду си с помощта на ключалки и трябва да ги развържете, като вървите с тънък предмет по краищата на съединителя. Въпреки това, в повечето случаи части от кутията се закрепват заедно с един или повече винтове.
  2. Намиране на SSD корпуси

  3. Развийте всички крепежни елементи и след това свалете капака.
  4. Развийте стойките на корпусите на SSD, за да го разглобите

  5. Сега ще намерите самата дъска, но просто няма да можете да я получите. За целта се отървете от винтовете, които закрепват дъската към основата на кутията.
  6. Развийте SSD дъската от основата на шасито

  7. След това ще имате гола дъска в ръцете си, което ще ви позволи веднага да я закрепите към нов калъф или да направите тестване на контролера.
  8. Получаване на достъп до голата SSD карта

В случай на пълна повреда и невъзможност за поправка на SSD, остава само да го замените с нов. Ако решите да направите такава придобивка, трябва да обърнете нужното внимание на това, за да не получите нискокачествен продукт. Затова препоръчваме да прочетете отделни статии по тази тема на нашия уебсайт, връзките към които са разположени по-късно.

Повече подробности:
Избор на SSD за вашия компютър
Препоръки за избор на SSD за лаптоп

По-горе бяхте запознати с работата на напълно разглобяване на SATA тип SSD. Както можете да видите, това става буквално за една минута. Имайте предвид обаче, че голата дъска е чувствителна към физически влияния. Не се опитвайте да отделяте контролерите или да поправяте съединителя, без да имате необходимите умения. По-добре е да се свържете със специален сервизен център.