Модерен Android смартфон или таблет може да се използва като преносим мултимедиен плейър. По подразбиране обаче може да има само няколко тонове на звънене. Как да качите музика там?

Налични начини за изтегляне на музика в Android

За да изтеглите музика в смартфона си с Android, можете да използвате приложения на трети страни, да ги изтеглите от уебсайтове или да прехвърлите вече изтеглени песни от компютъра си. Ако използвате сайтове или приложения на трети страни за изтегляне на музика, не забравяйте да проверите репутацията им (прочетете прегледите). Някои сайтове, където можете да изтегляте безплатна музика, понякога могат да изтеглят нежелан софтуер на вашия смартфон.

Метод 1: Уеб сайтове

В този случай процесът на изтегляне не се различава от същите, а чрез компютър. Инструкцията е, както следва:

 1. Отворете всеки уеб браузър, инсталиран на вашия телефон.
 2. В полето за търсене въведете заявката "изтегляне на музика". Можете да добавите към него името на песента / изпълнителя / албума или думата "безплатно".
 3. В резултатите от търсенето отидете на някой от сайтовете, предлагащи да изтеглите музика от него.
 4. Търсете музика за изтегляне на Android

 5. Някои сайтове може да изискват от вас да се регистрирате и / или да закупите платен абонамент. Вие решавате - дали да купите / регистрирате на този сайт. Ако все пак решите да се регистрирате / плащате за абонамент, не забравяйте да потърсите мнения на други хора за сайта, който ви интересува.
 6. Ако намерите уеб сайт, където можете да изтегляте музика безплатно, просто намерете подходящата песен върху нея. Обикновено пред името му ще бъде иконата за изтегляне или надписа "изтегляне" .
 7. Изтегляне на музика на Android

 8. Ще се отвори меню, където браузърът ще попита къде да съхрани изтегления файл. Папката може да остане по подразбиране.
  Внимание! Ако има твърде много реклами и изскачащи прозорци на сайта, където изтегляте музика безплатно, не препоръчваме да изтегляте нищо от него. Това може да е изпълнено с въвеждане на вирус на устройството.

Метод 2: Копиране от компютър

Ако имате музика на компютъра си, която искате да прехвърлите на устройството си с Android, можете просто да го прехвърлите. За тази цел свържете компютъра и устройството чрез USB или Bluetooth.

Вижте също: Как да свържете телефона или таблета към компютър

След успешна връзка използвайте тази инструкция (обсъдена на примера за свързване чрез USB):

 1. На компютъра си отидете в папката, в която сте запазили желаната музика.
 2. Щракнете с десния бутон на мишката върху желания файл. Можете да изберете няколко файла. За да направите това, задръжте клавиша Ctrl и изберете необходимите файлове с левия бутон на мишката. Ако трябва да прехвърлите цялата папка с музиката, изберете я напълно.
 3. Когато кликнете върху избраните елементи с десния бутон на мишката, трябва да изведете контекстно меню, където трябва да изберете "Изпращане" .
 4. Ще се появи друго подменю, където от всички опции ще трябва да кликнете върху името на устройството си с Android.
 5. Изпращане на книга от компютър на Android

 6. Ако този метод не работи и вашето устройство не е в списъка, просто маркирайте избраните елементи на устройството. Ако е свързан, трябва да има икона в лявата част на "Explorer" . Прехвърлете файловете до него.
 7. Компютърът може да поиска потвърждение. Потвърдете.

Метод 3: Копиране чрез Bluetooth

Ако данните, от които се нуждаете, са на друго устройство с Android и няма възможност за свързване чрез USB, можете да използвате Bluetooth модула. Инструкциите за този метод са, както следва:

 1. Включете Bluetooth и на двете устройства. В Android можете да включите Bluetooth, като плъзнете надолу с настройките и кликнете върху желания елемент. Това може да се направи и чрез "Настройки" .
 2. Включете Bluetooth в Android

 3. На някои устройства, в допълнение към самия Bluetooth, трябва да активирате видимостта му за други устройства. За да направите това, отворете "Настройки" и отидете до елемента Bluetooth.
 4. Активирайте видимостта на Bluetooth в Android

 5. Разделът показва името на вашето устройство. Кликнете върху него и изберете "Включване на видимостта за други устройства".
 6. Подобно на предишната стъпка, направете всичко от второто устройство.
 7. В долната част на устройствата, налични за връзка, трябва да се появи второ устройство. Кликнете върху него и изберете "Сдвояване" или "Връзка" . При някои модели връзката трябва да се осъществи още по време на прехвърляне на данни.
 8. Намерете песен на устройството си, която искате да прехвърлите. В зависимост от версията на Android, ще трябва да кликнете върху специален бутон отдолу или отгоре.
 9. Изпращане на данни през Bluetooth до Android

 10. Сега изберете метода за прехвърляне на Bluetooth .
 11. Изберете опцията за изпращане на Android

 12. Ще се покаже списък на свързаните устройства. Трябва да изберете къде искате да изпратите файла.
 13. На второто устройство ще се появи специален прозорец, където ще трябва да дадете разрешение за получаване на файлове.
 14. Получавайте файл на друго устройство

 15. Изчакайте, докато прехвърлянето на файлове бъде завършено. След като приключите, можете да прекъснете връзката.

Този метод може да се използва и за прехвърляне на данни от компютър към телефон.

Метод 4: Приложения на трети страни

Най- Пазарен пазар Има специални приложения, които ви позволяват да изтегляте музика на устройството си. Най-често те се разпространяват срещу заплащане или изискват да закупите платен абонамент в бъдеще. Нека разгледаме няколко такива програми.

CROW Player

Този аудио мениджър ви позволява да изтегляте музика директно от Vkontakte, плюс това, че не е нужно да плащате нищо за него. Въпреки това, поради политиката, която последната е провеждала напоследък, някои песни може да не са налице. Приложението също така има много реклами.

Изтеглете CROW Player

За да изтеглите музика от VK чрез това приложение, трябва да използвате следната инструкция:

 1. Изтеглете приложението и го отворете. Първо трябва да въведете страницата си във VK. Ще трябва да въведем потребителско име и парола. Можете да се доверите на това приложение, тъй като има голяма аудитория и много положителни отзиви на пазара за игри.
 2. След като въведете паролата и данните за вход, приложението може да поиска някои разрешения. Предоставете ги.
 3. Вече сте влезли в страницата си чрез CROW Player. Аудио записите ви са синхронизирани. Можете да слушате някое от тях, да добавяте нови песни чрез търсенето и специална икона.
 4. За да изтеглите, трябва да изберете песен и да я пуснете.
 5. Има две опции: можете да запаметите песента в паметта на приложението или да го запазите в паметта на телефона. В първия случай можете да го слушате без интернет, но само чрез приложението CROW Player. Във втория случай, песента просто ще бъде изтеглена на телефона и ще можете да го слушате чрез всеки играч.
 6. За да запазите музика в приложението, трябва да кликнете върху иконата на елипса и да изберете "Запазване" . То ще бъде автоматично запазено в него, ако често го слушате.
 7. Музика в CROW-Player

 8. За да запазите на телефона или SD картата си, трябва да кликнете върху иконата под формата на SD карта и след това да изберете папката, в която ще бъде запазена песента. Ако няма такава икона, кликнете върху елипсата и изберете "Запазване в паметта на устройството" .
 9. CROW-Player песен екран

Zaytsev.net

Тук можете да изтеглите и слушате безплатна музика, която се съхранява на официалния сайт на приложението. Всяка песен, която харесвате, може да бъде изтеглена или запазена в паметта на приложението. Единствените недостатъци са наличието на реклама и малък набор от песни (особено на малко известни изпълнители).

Изтегляне на Zaitsev.net

Инструкцията за това приложение е, както следва:

 1. Отворете приложението. За да намерите желаната песен или изпълнител, използвайте търсенето в горната част на приложението.
 2. Включете песента, която искате да изтеглите. Насред името на песен кликнете върху иконата на сърцето. Песента ще бъде запазена в паметта на приложението.
 3. Запазване на музика в зайци не

 4. За да запазите запис в паметта на устройството, трябва да задържите името му и да изберете елемента "Запазване" .
 5. Посочете папката, в която ще бъде запазена песента.

Yandex Music

Това приложение е безплатно, но за да го използвате, ще трябва да закупите платен абонамент. Има пробен период от един месец, през който можете да използвате напълно разширената функционалност на приложението напълно безплатно. Въпреки това, дори след като сте платили за абонамент, можете да запазвате музика в паметта на устройството и да го слушате само чрез това приложение. Хвърлянето на записани песни някъде няма да работи, тъй като те ще бъдат кодирани.

Изтегляне на Yandex Music

Нека да разгледаме как с помощта на Yandex Music можете да запишете песен в паметта на устройството и да го слушате без връзка с интернет:

 1. Използвайте търсенето, за да намерите музиката, която ви интересува.
 2. Насред името на песен кликнете върху иконата за елипсис.
 3. В падащото меню изберете "Изтегляне".
 4. Изтегляне на музика от Yandex Music на Android

В статията бяха разгледани основните начини за записване на музика на телефон с Android. Има обаче и други приложения, които ви позволяват да изтегляте записи.