По-голямата част от потребителите на интернет знаят за музикалната услуга, като Yandex Music, но не всеки знае как да изтегля песни от този ресурс. В тази статия ще разгледаме подробно един от най-простите начини изтегляне на MP3 на вашия компютър ,

Yandex Music е огромна платформа за търсене и слушане на музика, която съдържа милиони песни от всички жанрове. С помощта на този сайт можете не само да се запознаете с огромното количество музика и да споделяте любимите си находки в социалните мрежи, но и да научите всякаква информация за групи и изпълнители.

Процесът на изтегляне на музика

1. Първо отиваме Уебсайт на Yandex Music , този прозорец ще се покаже.

Музикален сайт на Yandex

2. След това въведете името на песента тук в това поле и слушайте песните в търсене на желаното.

Поле за търсене на музика в Yandex

3. След това натиснете клавиша F12 на клавиатурата. Ще се появи екранът инструменти за разработчици , В отворения прозорец търсим бутона Мрежа , кликваме върху него. (Инструментът за разработчици и самият бутон са маркирани в червено). Ако прозорецът е празен, натиснете F5 и презаредете страницата.

Инструменти за програмисти Яндекс музыка

4. Включете избраната песен. Записът за него трябва незабавно да се появи в нашия списък. Мнозина ще попитат: как да го намерите сред тези неразбираеми номера и писма? Всъщност всичко е много просто. Кликнете върху бутона Размер и се уверете, че най-големите файлове се показват в горната част на таблицата. Имайте предвид, че трябва да превъртите масата в самото начало, в противен случай няма да видите необходимия запис.

Бутон за размер в музиката на Yandex

5. Песента ни в списъка с файлове е с най-голям обем. Това означава, че след извършените операции той ще отнеме само първия ред. В този случай типа на файла трябва да е "Медия", а не друг.

Низът с песента в музиката на Yandex

6. Кликнете с десния бутон върху този запис и потърсете елемента "Отваряне на връзката в нов раздел" (кликнете върху Отваряне в нов прозорец).

Отваряне в нов прозорец в музиката на Yandex

7. Ще се отвори нов раздел, в който ще има само играч, черен екран и нищо друго. Не сме уплашени, трябва да бъде така. Отново кликнете върху същото с десния бутон на мишката и сега търсим реда "Запиши като". Можете също така да натиснете Ctrl + S - със същия ефект.

Запазване на песен в музиката на Yandex

8. Като щракнете върху него, ще се появи прозорец, в който можете да посочите къде да се запише файла и с какво име.

Задаване на пътя за запазване на песен в музиката на Yandex

9. Това е всичко! Изтеглената песен вече чака за възпроизвеждане.

Прочетете още: Програми за слушане на музика на вашия компютър

Видео урок:

Както можете да видите, процесът на изтегляне на музика от услугите на Yandex е доста прост. Първоначално може да изглежда, че това е твърде дълго и трудоемко, но ако коригирате и използвате този метод често, изтеглянето на песните няма да ви отнеме минути.