Синхронизирането на данни с профил в Google е полезна функция, която има почти всеки смартфон в операционната система Android (без да брои устройства, насочени към китайския пазар). С тази функция не можете да се притеснявате за безопасността на съдържанието на адресната книга, електронната поща, бележките, записите в календара и други собствени приложения. Освен това, ако данните са синхронизирани, достъпът до тях може да се получи от всяко устройство, просто трябва да влезете в профила си в него.

Включете синхронизирането на данни на смартфон с Android

На повечето мобилни устройства, работещи под Android OS, синхронизирането на данни е активирано по подразбиране. Различни повреди и / или грешки в работата на системата обаче могат да доведат до факта, че тази функция ще бъде деактивирана. Как да го активираме, ще продължим да обсъждаме.

 1. Отворете "Настройки" на вашия смартфон, като използвате един от наличните методи. За да направите това, можете да докоснете иконата на главния екран, да кликнете върху нея, но в менюто на приложението или да изберете съответната икона (зъбно колело) в завесата.
 2. Влезте в настройките на Android

 3. В списъка с настройки намерете елемента "Потребители и профили" (може да се нарича просто "Профили" или "Други профили" ) и да го отворите.
 4. Профили на Android

 5. В списъка с свързани профили намерете Google и го изберете.
 6. Google профил в Android

 7. Сега докоснете елемента "Синхронизиране на профили" . Това действие ще отвори списък на всички собствени приложения. В зависимост от версията на операционната система, маркирайте или активирайте превключвателя за превключване срещу тези услуги, за които искате да активирате синхронизацията.
 8. Активирайте превключвателите за синхронизиране на профила в Google за Android

 9. Можете да направите малко по-различно и да синхронизирате всички данни насилствено. За да направите това, кликнете върху трите вертикални точки, разположени в горния десен ъгъл, или кликнете върху бутона "Още" (на устройствата, направени от Xiaomi и някои други китайски марки). Ще се отвори малко меню, в което трябва да изберете елемента "Синхронизиране" .
 10. Активирайте синхронизирането на Android

 11. Сега данните от всички приложения, свързани с профила в Google, ще бъдат синхронизирани.

Забележка: На някои смартфони е възможно да се насилва синхронизирането на данни по-прост начин - като се използва специална икона в слепите. За да направите това, намалете го и намерете бутона "Синхронизация" , направен под формата на две кръгли стрелки, и го поставете в активна позиция.

Синхронизиращ контрол в завесата на Android

Както можете да видите, няма нищо трудно да активирате синхронизирането на данни с профил в Google на смартфон с Android.

Активирайте функцията за архивиране

Някои потребители означават, че синхронизират архивирането на данни, т.е. копират информация от собствените приложения на Google в хранилището за облак. Ако задачата ви е да създадете резервно копие на данните за приложението, адресната книга, съобщенията, снимките, видеоклиповете и настройките, изпълнете следните стъпки:

 1. Отворете "Настройки" на притурката си и отворете секцията "Система" . На мобилни устройства с Android версия 7 и по-долу първо трябва да изберете "Всичко за телефона" или "Всичко за таблета" в зависимост от това, което използвате.
 2. Влезте в системните настройки на Android

 3. Намерете елемента "Архивиране" (може също така да се нарича "Възстановяване и нулиране" ) и да отидете на него.
 4. Архивиране на настройките на Android

  Забележка: На мобилни устройства със стари версии на Android, елементите "Архивиране" и / или "Възстановяване и нулиране" могат да бъдат директно в секцията Общи настройки.

 5. Задайте превключвателя на "Изтегляне в Google Диск" на активната позиция или поставете отметки в квадратчетата до опциите " Архивиране на данни " и "Автоматично рестартиране". Първият е характерен за смартфоните и таблетите на най-новата версия на операционната система, а втората - за по-ранните.
 6. Активирайте резервното копиране в Google Диск на Android

След като изпълните тези прости стъпки, данните ви не само ще бъдат синхронизирани с профила ви в Google, но и ще бъдат запазени в хранилището за облаци, откъдето винаги можете да го възстановите.

Общи проблеми и решения

В някои случаи синхронизирането на данните с профил в Google спира да работи. Има няколко причини за този проблем, тъй като е много лесно да се идентифицират и отстранят.

Проблеми с мрежовата свързаност

Проверете качеството и стабилността на интернет връзката. Очевидно е, че ако няма достъп до мрежата на мобилно устройство, функцията, която обмисляме, няма да работи. Проверете връзката и, ако е необходимо, се свържете със стабилен Wi-Fi или намерете зона с по-добро клетъчно покритие.

Проблеми при свързването към мрежата с Android

Вижте също: Как да активирате 3G на телефона си с Android

Автоматичното синхронизиране е забранено

Уверете се, че функцията за автоматично синхронизиране е активирана на смартфона (5-та позиция от секцията "Включване на синхронизирането на данни ...").

Не сте влезли в профила в Google

Уверете се, че сте влезли в профила си в Google. Може би, след някакъв провал или грешка, той беше деактивиран. В този случай просто трябва да въведете отново профила си.

Не сте влезли в профила в Google на Android

Повече подробности: Как да влезете в профил в Google на смартфон

Текущите актуализации на OS не са инсталирани.

Може да се наложи актуализирането на мобилното ви устройство. Ако имате нова версия на операционната система, трябва да я изтеглите и инсталирате.

Текущите актуализации на OS на Android не са инсталирани.

За да проверите за актуализация, отворете "Настройки" и преминете през системните елементи "System Update" един по един. Ако имате версия на Android, по-ниска от 8, първо трябва да отворите секцията "За телефона" .

Вижте също: Как да деактивирате синхронизирането на Android

заключение

В повечето случаи синхронизирането на данните за приложения и услуги с профил в Google е активирано по подразбиране. Ако по някаква причина е деактивирана или не работи, проблемът се решава само с няколко прости стъпки, извършени в настройките на смартфона.