Закупените от AliExpress продукти се изпращат навсякъде по света. Доставката може да се извърши както в най-близката поща, така и от частен куриер директно на правилното място - зависи от съгласието с клиента. Затова е изключително важно правилно да попълните адреса, така че желаният пакет да не отива някъде другаде.

Добавете адрес

На AliExpress можете да добавяте адреси към базата данни на вашия профил по два начина.

Метод 1: В настройките на подпрофила

Предварителното въвеждане на данни за адресите в настройките на потребителския профил ви позволява да използвате тази информация в бъдеще, както и да намалите времето за извършване на покупки.

 1. Трябва да отидете в "My AliExpress" . Този елемент е в изскачащото меню, което се показва, когато задържите курсора на мишката над съответната секция в горния десен ъгъл на страницата. Преди това трябва да влезете или да се регистрирате в услугата.
 2. Влизане в акцента на AliExpress

 3. Отваря се страница с информация за потребителския профил. Отляво можете да видите малко меню. Тук трябва да изберете "Адреси за доставка" .
 4. Изпращайте адресите в своя профил на AliExpress

 5. Ако данните не се добавят, системата ще ви предложи това. В противен случай потребителят ще види предварително въведени адреси. Те могат да бъдат редактирани. Също така, съответният бутон "Добавяне на нов адрес" ще добави допълнителни адреси за по-нататъшна употреба. Преди това, добавената информация ще бъде запазена, купувачът ще може да избира от всички запазени опции при извършване на покупка.
 6. Добавяне и редактиране на адрес на AliExpress

 7. След като кликнете върху "Добавяне на нов адрес" ще се отвори стандартен формуляр, в който можете да посочите необходимите пощенски координати.

Метод 2: При извършване на покупка

Също така адресът може да бъде добавен или редактиран по време на процеса на покупка.

Урокът: Извършване на поръчка на AliExpress

След като кликнете върху бутона "Купете сега" (когато купувате от екрана на продукта) или "Поръчайте от този продавач" (когато го направите от кошницата, където вече е била поставена партидата), потребителят ще бъде прехвърлен във формуляра за поръчка. Тук ще се изисква първият елемент, за да посочите адреса за доставка.

Персонализиране на адреса за доставка на AliExpress

Има и опции "Добавяне на нов адрес" или "Редактиране" . Въведеният или променен адрес ще бъде съхранен в базата данни за бъдеща употреба.

Добавяне и редактиране на адреси по време на покупката на AliExpress

Попълване на формуляра за адрес

Трябва да се обърнете към процедурата за попълване на формуляра за адресно данни с най-голямо внимание и грижа. Всяка грешка може да доведе до това, че парцелът няма да бъде доставен на правилното място. Така че след попълването на формуляра, най-добре е отново да проверите отново всички данни.

Пример за попълнен адрес на AliExpress

 • "Име на получателя"

  Тук трябва да въведете името, фамилията и патронимата на името, на чието име ще бъде изпратено пратката. Писането трябва да е на латиница, тъй като в повечето случаи обработването на поръчката ще се извършва първоначално от чуждестранни компании и доставки. Кирилиците никъде, с изключение на ОНД, практически не се използват.

 • «Държава / регион»

  Ще трябва да изберете вашата страна от предложените опции.

 • «Улица, къща, апартамент»

  Трябва да въведете точния адрес на текущото си място на пребиваване. Следвайте процедурната последователност на вашата страна. Трябва да напишете латински.

 • «Регион / Регион / Регион»

  Необходимо е да изберете от предлаганите опции регион, регион или регион на пребиваване. Списъкът се формира въз основа на избраната държава.

 • "Сити"

  Трябва да въведете името на града си. Писането също така следва латинската азбука или въведете английското име на града, ако то съществува.

 • "Пощенски код"

  Трябва да въведете специален пощенски код за мястото си на пребиваване. В малките градове може да бъде едно число за цялото селище, в големите градове всяка улица има уникален идентификатор. По-долу е дадена инструкция как да разберете пощенския си код.

 • "Мобилен телефон"

  Пълният номер на текущия активен телефонен номер. Тя ще бъде използвана от продавачите в случай, че е налице спешна нужда да се свържете с купувача, но това няма да бъде възможно чрез уебсайта или други средства за комуникация.

Готов адрес на aliexpress

Също така по-долу можете да поставите отметка в квадратчето "Използване по подразбиране" , за да изберете автоматично този адрес, когато правите нови поръчки. Функцията е полезна в случаите, когато купувачът има няколко попълнени формуляра с пощенски координати, но най-често поръчва само една. Например, можете да изберете домашния си адрес.

Пощенски код

Този код се дава на всяка пощенска служба, за да се улесни сортирането на букви или колети по време на транспортирането им до получателя. Клиентът ще получи поръчката си в клона, чийто пощенски код е посочил на адреса при подаване на поръчката.

Намерете пощенския си код е достатъчно просто. Затова най-добре е да използвате официалния ресурс на руската поща.

Руски публикация Уебсайт

Индекс на търсенето по пощата на Русия

Тук ще бъдете помолени да въведете адреса си разделен със запетаи в следния формат:

Страна, Область/Регион/Край, Город (или населенный пункт), Улица, Дом

Примерна адрес-1

Можете също да използвате функцията за автоматично определяне на адреса. За да направите това, кликнете върху бутона под формата на стрелка в полето за въвеждане на заявката и позволете на сайта да получи достъп до геодоната на потребителя.

Автоматично местоположение на пощата на Русия

За съжаление автоматичното разпознаване работи само за големите градове. В много случаи адресът може да бъде определен неправилно, докато градът не бъде въведен погрешно.

Има и други източници на тази информация, но само на руската поща, данните се актуализират своевременно в случай на промени в структурата на индексите.

Ако попълнете правилно формуляра с данните за адреса, няма да се притеснявате, че предпоставката ще бъде в грешната посока. Ако в процеса на проследяване на поръчката са открити проблеми, трябва да проверите и, ако е необходимо, да коригирате координатите си. Също така продавачът може да уведоми за това.