Поръчването с AliExpress е проста, бърза и ефективна. Но и тук, за да се избегнат недоразумения, процесът на поръчване на стоките се прави на няколко етапа, за да се контролира всеки аспект на сделката. Трябва да ги разгледате, така че по-късно няма да има проблеми.

Поръчка на стоки на AliExpress

Али има подходящи мерки за защита на двете страни, за да изключи възможността за измама. Например, продавачът може да поиска приемането на дадена операция, ако след получаване на стоката клиентът е прекарал твърде много време и последният не е потвърдил факта на завършване на сделката (продавачът няма да получи парите до потвърждението). На свой ред купувачът е свободен да върне стоките при получаване, ако качеството не е подходящо за него, или окончателната версия се различава значително от тази, която е била представена на сайта.

Официален сайт на AliExpress

Процес на търсене

Логично е, че преди да купите продукт, първо трябва да го намерите.

 1. Първоначално трябва да влезете в профила си в Ali или да се регистрирате, ако нямате такъв. В противен случай продуктът може да бъде намерен и гледан, но не е поръчан.
 2. Урокът: Регистрирайте се на AliExpress

  Вход-регистрация на AliExpress

 3. Можете да търсите по два начина.

  Начини за намиране на продукти на AliExpress

  • Първият е низът за търсене, в който трябва да въведете заявка. Този метод е подходящ, ако имате нужда от конкретен продукт или модел. Същият метод е подходящ в случаите, когато потребителят е затруднен да избере категорията и името на продукта.
  • Вторият начин е да се преразгледат категориите стоки. Всеки от тях има свои собствени подкатегории, които дават възможност да се уточни заявката. Тази опция е подходяща за случаите, когато купувачът не знае точно от какво се нуждае, дори на нивото на групата, към която принадлежат стоките. Например, потребителят просто търси нещо интересно, което да купи.

След като изберете категорията или въведете заявката, потребителят ще получи съответния асортимент. Тук можете бързо да се запознаете с името и цените на всеки продукт. Ако ви харесва някаква особеност, трябва да я изберете за по-подробна информация.

Проучване на стоките

На страницата на продукта можете да намерите подробно описание с всички характеристики. Ако превъртите надолу, можете да намерите двата основни елемента, използвани за оценка на партидата.

 • Първата е "Описание на продукта" . Тук можете да намерите най-подробните технически характеристики на обекта. Особено голям списък е достъпен за всички видове електроника.
 • Описание на продукта на AliExpress

 • Втората е "Отзиви" . Никой няма да говори за продукта по-добре от другите купувачи. Тук можете да намерите както кратки отписвания, като "Получих парцела, подходящ за качество, благодаря" и подробен анализ и анализ. Все още тук оценката на клиентите се показва на пет-точкова скала. Този раздел позволява най-добрият начин да се направи оценка на покупката, преди да бъде извършена, тъй като много потребители тук не само отчитат качеството на самата стока, но и за доставката, времето и комуникацията с продавача. Не бъдете мързеливи и четете колкото е възможно повече отзиви преди да вземете решение.

Отзиви за продукта за AliExpress

Ако всичко е подходящо, трябва да пазарувате. На основния екран на продукта можете да:

 • Прегледайте вида на партидата на приложените снимки. Опитните продавачи показват възможно най-много снимки, показвайки стоките от всички страни. Ако става въпрос за сгъваеми неща или комплекти, често се показва снимка с пълно излагане на съдържанието и подробностите.
 • Трябва да изберете комплекта и цвета, ако те се предлагат. Комплектът може да включва различни опции - например различни модели на свързани продукти или опции за групиране, опаковане и др.
 • В някои случаи можете да изберете качеството на гаранционната карта. Разбира се, по-скъпите, по-добре - най-скъпите споразумения за услуги се предлагат от най-професионалните и широко разпространени в страната клонове.
 • Можете да посочите количеството поръчани стоки. Често закупуването на едро е отстъпка, която се посочва отделно.

Настройки за избор на продукти на AliExpress

Последният елемент е изборът между опциите "Купете сега" или "Добавете в кошницата" .

Първата опция незабавно се превежда на страницата за регистрация на покупката. Това ще бъде обсъдено по-долу.

Втората опция ви позволява да забавите стоките за известно време, за да направите покупка по-късно. След това можете да отидете в кошницата си от главната страница на AliExpress.

Кошницата за пазаруване на AliExpress

Също така си струва да се отбележи, че в случай, че стоките са харесани, но все още няма възможност да се направи покупка, можете да добавите елемента в "Wish List" .

Добавяне към моите искания на AliExpress

По-късно можете да разгледате страниците на потребителския профил от страницата на потребителския профил. Трябва да се отбележи, че този метод не запазва стоките и е напълно възможно след известно време продажбата му да престане.

Купуване на формалности

След като изберете правилната партида, просто трябва да регистрирате факта на покупката. Независимо от избора, който сте направили по-рано ( купете сега или добавете в кошницата ), и двете опции се прехвърлят на страницата за регистрация на покупки. Тук всичко е разделено на три основни точки.

 1. Първо трябва да посочите или потвърдите адреса. Тази информация първоначално е конфигурирана при първата покупка или в потребителския профил. По време на извършването на конкретна покупка можете да промените адреса или да изберете нов от списъка, въведен по-рано.
 2. Персонализиране на адреса за доставка на AliExpress

 3. След това трябва да прочетете подробностите за поръчката. Тук трябва да проверите отново броя на парчетата, самата партида, описанието и т.н. Също така тук можете да оставите коментар за продавача с някои индивидуални желания. Той може да отговори на коментари по-късно чрез кореспонденция.
 4. Проверка на подробностите за поръчките на AliExpress

 5. Сега трябва да изберете типа плащане и да въведете съответните данни. В зависимост от избрания вариант, в зависимост от политиката на платежните услуги и банковите системи, могат да действат допълнителни комисионни.

Урокът: Как да платите за покупки на AliExpress

Настройте плащането на AliExpress

В крайна сметка остава само да отбележете съгласието да предоставите имейл адреса на продавача за допълнителен контакт (ако желаете) и да кликнете върху бутона "Потвърди и плащане" . Можете също така да прилагате купони за отстъпки, ако те са налице за намаляване на цената.

Купете на AliExpress

След регистрацията

За известно време след потвърждаване на покупката услугата ще изпрати необходимата сума от източника. Той ще бъде блокиран на сайта AliExpress преди потвърждение на получаването на стоките от купувача. Продавачът ще получи известие за плащане и адреса на клиента, след което ще започне работа - събиране, опаковане и изпращане на пратката. Ако е необходимо, доставчикът ще се свърже с купувача. Например, той може да уведоми за възможни забавяния или дори някои нюанси.

На сайта можете да проследявате стоките. Обикновено тук се следи до доставката в страната, след което може да бъде наблюдаван независимо чрез други услуги (например чрез официалния уеб сайт на руската пощенска служба, използващ кода на кода). Важно е да се каже, че не всички услуги за доставка предоставят информация на Али, много от тях следва да проследяват собствените си официални сайтове.

Урокът: Проследяване на стоките с AliExpress

В случай, че парцелът не пристигне дълго, докато не бъде проследен, възможно е "Отворете спор", за да откажете стоката и да върнете средствата. По правило, когато искането се изпълнява правилно, администрацията на ресурса предпочита да стои отстрани на купувача. Парите се връщат на мястото, където са получени от услугата - т.е. при плащане с банкова карта средствата ще бъдат прехвърлени на същото място.

Урокът: Как да отворите спор за AliExpress

След като получите парцела, трябва да потвърдите факта на пристигането му. След това продавачът ще получи парите си. Също така, услугата ще ви предложи обратна връзка. Това ще помогне на други потребители правилно да преценят качеството на нещата и доставката, преди да подадат поръчка. То трябва да бъде правилно, когато получите в пощенската станция спретнато отворено и да разгледате парцела, за да го изпратите тук, ако нещо не ви е удобно. В този случай също ще трябва да уведомите службата за отказа да получите и върнете блокираните пари.