UltraISO е полезна програма и поради своята функционалност е трудно да се разберат някои аспекти. Ето защо е трудно да се разбере защо възниква тази грешка. В тази статия ще разберем защо се появи грешката "Виртуален диск не е намерена" и я разреши с проста манипулация на настройките.

Тази грешка е една от най-често срещаните и много потребители са премахнали програмата от асортимента си заради нея. Въпреки това, благодарение на кратката последователност от действия, можете да решите този проблем веднъж завинаги.

Решаване на проблема с виртуално устройство

Грешката изглежда така:

Грешка за статията Виртуалното устройство за коригиране на грешки не е намерено

За начало е необходимо да разберете причините за възникването на тази грешка и причината за всичко това: не сте създали виртуалното устройство в програмата за по-нататъшното му използване. Най-често това се случва, когато току-що сте инсталирали програмата или когато сте запазили портативната версия и не сте създали виртуален диск в настройките. Как да поправя това?

Това е много просто - трябва да създадете виртуално устройство. За да направите това, отворете настройките, като натиснете "Опции - Настройки". Програмата трябва да работи като администратор.

Настройките за статията Виртуалното устройство за коригиране на грешки не е намерено

Сега отидете в раздела "Виртуален диск" и изберете броя на устройствата (минималната трябва да е една, поради тази грешка и се появи). След това запазете настройките, като кликнете върху "OK" и всичко останало, можете да продължите да използвате програмата.

Създаване на виртуално устройство за статията Виртуалното устройство за коригиране на грешки не е намерено

Ако нещо не е ясно, тогава можете да погледнете малко по-подробно описание на решението на проблема от връзката по-долу:

Урокът: Как да създадете виртуално устройство

Това е начинът да се реши този проблем. Грешката е доста често срещана, но ако знаете как да я решите, тогава тя не създава проблеми. Основното нещо е да запомните, че без права на администратор няма да получите нищо.