Този проблем възниква доста често и обещава неприятни последици - невъзможно е да се свържете с други членове на мрежата. Причините могат да са доста: неправилна конфигурация на мрежата, клиента или програмите за сигурност. Ние ще анализираме всичко в ред.

И така, какво да направите, когато има проблем с тунела в Hamachi?

Моля, обърнете внимание! В тази статия ще говорим за грешка с жълт триъгълник, ако имате друг проблем - син цвят, вижте статията: Как да се определи тунел чрез Hamachi Repeater ,

Конфигуриране на мрежовите настройки

По-често, по-внимателна конфигурация на параметрите на Hamachi мрежовия адаптер помага.

1 . Отидете в "Център за мрежи и споделяне" (като кликнете с десния бутон върху връзката в долния десен ъгъл на екрана или като намерите този елемент чрез търсенето в менюто "Старт").

Център за мрежи и споделяне
2 . Кликнете върху "Промяна на настройките на адаптера" вляво.

Променете настройките на адаптера
3 . Кликнете върху връзката "Hamachi" с десния бутон и изберете "Properties".

Характеристики на Hamachi Ipv4
4. Изберете "IP версия 4 (TCP / IPv4)" и щракнете върху "Properties - Advanced ...".

Премахване на портала и посочване на показателя Hamachi
5 . Сега в "Основни портали" изтриваме съществуващия шлюз и настройваме показателя на интерфейса на 10 (вместо 9000 по подразбиране). Кликнете върху "OK", за да запазите промените и да затворите всички свойства.

Тези 5 директни действия трябва да помогнат за решаване на проблема с тунела в Hamachi. Останалите жълти триъгълници само в някои хора казват, че проблемът остава с тях, а не с вас. Ако проблемът остане за всички връзки, тогава ще трябва да опитате редица допълнителни манипулации.

Конфигуриране на настройките на Hamachi

1 . В програмата кликнете върху "Система - Опции ...".

Параметри на системата Hamachi
2 . В раздела Настройки кликнете върху Разширени настройки.
3 . Търсим подзаглавието "Връзки с връстници" и изберете "Шифроване - Всяко", "Компресиране". Освен това се уверете, че "Активиране на резолюцията на имената с помощта на протокола mDNS" е настроено на "да" и "Филтриране на трафика" е зададено на "Позволи всичко".

Параметри за шифроване и компресиране Hamachi

Някои, напротив, съветват напълно да деактивирате криптирането и компресията, а след това да го изпробвате и опитате сами. "Резюме" ще ви даде представа за това по-близо до края на статията.

4 . В секцията "Връзка със сървъра" зададете "Използване на прокси сървър - не".

Хамачи прокси
5 . В секцията "Присъствие в мрежата" трябва да активирате "да".

Наличие в настройката на мрежата на Hamchi
6 . Излезте и се свържете отново с мрежата, като щракнете двукратно върху стилизирания "бутон за захранване".

Включване на мрежата Hamachi

Други източници на проблема

За да разберете по-конкретно каква е причината за жълтия триъгълник, можете да кликнете с десния бутон върху проблемната връзка и да кликнете върху "Подробности ...".

Информация за член Hamachi
В раздела "Резюме" ще намерите изчерпателни данни за връзката, шифроването, компресията и т.н. Ако причината е в едно нещо, тогава проблемната точка ще бъде обозначена с жълт триъгълник и червен текст.

Проблемът с шифроването на Hamachi
Например, ако в "VPN статус" съществува грешка, трябва да се уверите, че имате интернет връзка и връзката Hamachi е активна (вижте "Промяна на настройките на адаптера"). В един щипка, рестартирайте програмата или рестартирайте системата. Останалите проблемни точки се решават в програмните настройки, което е описано по-подробно по-горе.

Друг източник на заболяване може да бъде вашият антивирус с защитна стена или защитна стена, трябва да добавите програмата към изключенията. За повече информация относно блокирането на мрежовите възможности на Hamachi и нейната корекция вижте тази статия ,

Така че, вие сте се запознали с всички известни методи за борба с жълтия триъгълник! Сега, ако коригирате грешката, споделете статията с приятелите си, за да можете да играете заедно без проблеми.