Днес впечатляващ брой потребители използват Instagram и социалната мрежа VK, като постоянно комбинират и двете опции помежду си. Във връзка с това има няколко елемента в мобилното приложение и уебсайта, които ви позволяват да публикувате записи между ресурси. В хода на статията ще ви кажем как да копирате всяка публикация от Instagram и да я публикувате във VKontakte.

Препращайте публикации от Instagram във VK

Процесът на дублиране на публикации от Instagram към VK се свежда до само два метода, които се различават леко по отношение на удобството. Освен това, без значение какъв метод е избран, няма да е възможно да се постигне пълно сходство на публикациите.

Метод 1: Прехвърляне към друго приложение

За съжаление в края на 2019 г. връзката VKontakte и всички свързани функции не работят в Instagram, поради което ще трябва да прибегнете до по-малко удобна опция за създаване на повторно публикуване. За да направите това, по един или друг начин, на мобилното устройство трябва да бъде инсталиран официалният софтуер на двете социални мрежи.

Прочетете също: Свързване на VK с Instagram

 1. Отворете приложението Instagram на телефона си и използвайте долната лента, за да отидете в раздела за публикации. Тук трябва да изберете публикацията, която искате да споделите, и да кликнете върху иконата с три точки в горния десен ъгъл.
 2. Избиране на публикация за повторно публикуване в Instagram на вашия телефон

 3. В изскачащия прозорец докоснете реда "Сподели на" и изберете "Във връзка с"... Този елемент ще бъде достъпен само ако съответното приложение е инсталирано на смартфона.
 4. Отидете да публикувате публикация в Instagram на телефона

 5. В следващата стъпка изберете типа публикация, било то лично съобщение или публикация на стената. В резултат на това ще се отвори стандартен прозорец Дял с възможност за персонализиране на поверителността и датата на поставяне.
 6. Избор на типа публикация в Instagram на вашия телефон

 7. За да завършите, докоснете иконата на отметка в горния десен ъгъл на екрана и процедурата може да бъде завършена.
 8. Публикувайте повторно публикуване в Instagram на телефона си

За разлика от повторното публикуване с „Свързани акаунти“, този подход ще създаде само обикновен запис без никакви специални икони, указващи източника. Освен това текстът на публикацията може да съдържа много ненужна нечетлива информация.

Метод 2: Препратете отново чрез връзка

Ако първата опция, която предоставя повече или по-малко удобен начин за създаване на повторно публикуване, в този случай ще трябва да жертвате времето, като извършвате всеки етап на дублиране ръчно. Методът се състои в използване на функцията "Копирай връзка"налична във всяка версия на Instagram, включително уебсайта.

 1. Както преди, изберете желания запис в историята или на вашата страница и докоснете иконата с три точки в горния десен ъгъл. В прозореца, който се отваря, използвайте елемента "Копирай връзка".
 2. Копирайте връзката към публикацията в Instagram на телефона

 3. Ако копието е създадено успешно, на екрана ще се появи известие. Сега можете да затворите Instagram и да отворите приложението VK.
 4. Отидете на приложението VKontakte по телефона

 5. Независимо от страницата, докоснете блока "Нещо ново?" и задръжте която и да е област в текстовото поле за няколко секунди. Когато се появи изскачащ прозорец, изберете „Поставяне“.

  Забележка: Можете също да използвате лични съобщения за вмъкване.

  Поставете линк към публикация в Instagram във ВКонтакте

  Ако добавянето е било успешно, под блока ще се появи връзка към Instagram. За да завършите, задайте други параметри, както искате и щракнете върху отметката в най-горния ъгъл на екрана.

 6. Репост на публикация в Instagram във ВКонтакте

Този метод, въпреки своята гъвкавост, има много недостатъци в почти всички критерии. Ако обаче спешно трябва да споделите само един запис, тази опция все пак си струва да се обмисли.

Заключение

Представихме всички налични в момента методи, всеки от които не е подходящ за постоянно използване. Ако не сте доволни от двете опции, просто трябва да изчакате и да се надявате, че отново ще се появи удобна връзка между Instagram и VKontakte.