Метод 1: Възстановяване на акаунт

Първият и най-добрият начин да прекратите връзката между вашия акаунт в Instagram и вашия профил във Facebook е да използвате инструментите на тази социална мрежа. Разбира се, първо ще трябва да възстановите акаунта си и едва след това да използвате подходящите инструкции на нашия уебсайт.

Повече информация:
Възстановяване и отключване Фейсбук профил
Прекратяване на връзката между профила в Instagram чрез настройките на Facebook


Процесът на възстановяване на акаунт във Facebook чрез браузър

Метод 2: Настройки на приложението

Единствената алтернатива на представената по-рано опция е да прекратите връзката между акаунта с помощта на приложението Instagram, което предоставя подходящите настройки, въпреки че FB акаунтът е блокиран. За да разрешите проблема, трябва да стартирате програмата, отворена "Настройки" и в раздел „Свързани акаунти“ деактивирайте желаната социална мрежа.

Повече информация: Прекратяване на връзката с Facebook чрез настройките на Instagram

Процесът на прекратяване на връзката с акаунт във Facebook чрез настройките на Instagram

Метод 3: Променете типа на страницата

Акаунт в Instagram може да бъде свързан не само с личен акаунт във FB, но и с рекламен акаунт, в случай на блокиране на който процедурата за прекратяване на връзката става много по-сложна, особено ако има активна реклама. В този случай най-достъпното решение е временно да трансформирате бизнес страницата в лична и след това да свържете нов акаунт във Facebook.

Лична сметка

 1. Отворете изгледа на профила си, като докоснете снимката на профила в долния панел и разгънете главното меню, като използвате иконата в горния десен ъгъл на екрана. Тук трябва да изберете раздела "Настройки".
 2. Отидете в раздела Настройки в приложението Instagram

 3. От предоставения списък с подраздели изберете "Сметка" и в долната част на страницата докоснете връзката „Превключване към личен акаунт“.
 4. Отидете на трансформацията на акаунта в Instagram

 5. Потвърдете действието през изскачащия прозорец с помощта на бутона "Превключване" и изчакайте процедурата да приключи. Ако всичко е направено правилно, ще се появи съответно известие.
 6. Преминаване към личен акаунт в приложението Instagram

Прекратяване на връзката със страница

 1. След като се справихте с трансформацията на акаунта, отворете отново профила, разгънете главното меню и отидете на "Настройки".
 2. Отваряне на раздела Настройки в приложението Instagram

 3. Изберете, както и преди, подраздел "Сметка", но този път отидете на страницата „Свързани акаунти“.
 4. Отидете в Настройки за свързани акаунти в приложението Instagram

 5. Докоснете реда „Facebook“, премахнете връзката със старата страница с помощта на съответния бутон и добавете нов акаунт. Точният набор от действия беше описан от нас във втория метод на инструкцията.

  Повече информация: Замяна на свързания акаунт във Facebook в Instagram

 6. Пример за прекратяване на връзка с акаунт във Facebook в приложението Instagram

Професионален акаунт

 1. След прекратяване на връзката вече можете да превърнете личния си профил обратно в бизнес страница. За тези цели отворете "Настройки", отидете на раздел "Сметка" и използвайте връзката „Превключване към професионален акаунт“.
 2. Отидете в настройките на акаунта в приложението Instagram

 3. След това следвайте препоръките на приложението, на определен етап, свързвайки бизнес акаунт във Facebook. Тъй като вероятно вече сте създали бизнес страница в Instagram, не би трябвало да има проблеми с този етап.
 4. Процесът на създаване на професионален акаунт в Instagram

Описаният метод ще ви позволи лесно да прекъснете връзката между вашия акаунт в Instagram и блокираната FB страница, изисквайки минимум действия. За съжаление, много рекламни настройки се бъркат заедно с това.

Метод 4: Свържете се с екипа за поддръжка

Ако не сте успели да прекратите връзката на Instagram с блокираната бизнес страница на FB, можете да се свържете с услугата за поддръжка, като описате правилно ситуацията и предоставите всички необходими данни. Повече подробности за изпращането на заявки от нас бяха описани в отделна инструкция на сайта.

Повече информация: Създайте случай за поддръжка във Facebook

Пример за навигация към създаване на случай за поддръжка във Facebook