Пълното премахване на Skype може да се наложи в случай, че е неправилно инсталирано или не работи правилно. Това означава, че след като настоящата програма бъде изтрита, нова версия ще бъде инсталирана отгоре. Особеността на Skype е, че след като го инсталирате отново, той много харесва да "вдигне" оцелелите остатъци от предишната версия и да се разпадне отново. Популярни специални програми, които обещават пълно премахване на всяка програма и нейните песни, най-често не се справят с пълното премахване на Skype.

Тази статия ще опише подробно технологията за пълно почистване на операционната система от Skype. Няма допълнителни помощни програми за изтегляне и инсталиране.

Отстраняването ще се извърши със стандартни средства на операционната система.

1. За да направите това, отворете менюто "Старт", а в долната част на търсенето въведете " Програми и компоненти" , след което щракнете върху първия резултат с едно кликване. Веднага ще се отвори прозорец, в който ще се покажат всички програми, инсталирани на компютъра.

Програми и компоненти в операционната система Windows 7

2. В списъка с програми, трябва да намерите Skype, щракнете върху записите с десния бутон на мишката и щракнете върху Премахване, след което следвайте препоръките на програмата за премахване на Skype.

3. След като програмата за деинсталиране завърши своята работа, нашата цел ще бъде остатъчните файлове. По някаква причина програмите за деинсталиране не ги виждат изобщо. Но ние знаем къде да ги намерим.

4. Отворете менюто "Старт", в лентата за търсене въведете думата " скрити " и изберете първия резултат - " Покажи скритите файлове и папки ". След това, използвайки Explorer, стигаме до папките C: Users username AppData Local и C: Users username AppData Roaming .

5. И за двата адреса намираме папки със същото име Skype - и ги изтриваме. По този начин, след програмата всички потребителски данни се излитат, осигурявайки пълно отстраняване.

6. Сега системата е готова за нова инсталация - изтеглете последната версия на инсталационния файл от официалния сайт и започнете отново да използвате Skype.

Изтриване на Skype с инструмента за деинсталиране

Ако все още има желание да се използва специализиран софтуер, ще бъде обсъден начинът за премахване на програмата.

Изтегляне на инструмента за деинсталиране

1. Отворете инсталираната програма - веднага вижте списъка със съществуващи програми. Намерете го в Skype и кликнете върху него с десния бутон на мишката - Деинсталиране .

Деинсталиране на Skype с инструмента за деинсталиране

2. След това се отваря стандартният деинсталатор Skype - трябва да следвате инструкциите му.

3. След приключване на работата си, инструментът за деинсталиране ще сканира системата за остатъчни следи и ще ви подкани да ги изтриете. Най-често програмите за деинсталиране на програми откриват само една папка в роуминг, което ясно се вижда в предложените резултати.

По този начин статията разглежда два варианта за изтриване на програмата - с помощта на специализиран софтуер) и ръчно (авторът го препоръчва) .