По подразбиране лентата на задачите в операционната система Windows 7 се показва в долната част на екрана и има формата на отделен ред, където се намира бутонът Старт , където се показват икони на заключените и стартираните програми, както и областта за инструменти и уведомяване. Разбира се, този панел се прави добре, той е удобен за използване и значително опростява работата на компютъра. Въпреки това, не винаги е необходимо или някои икони се намесват. Днес ще разгледаме няколко начина за скриване на лентата на задачите и нейните елементи.

Скриване на лентата на задачите в Windows 7

Има два метода за редактиране на дисплея на въпросния панел - използване на системни параметри или инсталиране на специален софтуер на трети страни. Всеки потребител избира метода, който ще бъде оптимален за него. Предлагаме ви да се запознаете с тях и да изберете най-подходящия.

Вижте също: Промяна на лентата на задачите в Windows 7

Метод 1: Помощна програма на трети лица

Един разработчик създаде проста програма, наречена TaskBar Hider. Името му говори само за себе си - помощната програма е предназначена да скрие лентата на задачите. Тя е безплатна и не изисква инсталация и можете да я изтеглите по следния начин:

Отидете на официалната страница за изтегляне на TaskBar Hider

 1. На връзката по-горе, отидете на официалния сайт на TaskBar Hider.
 2. Превъртете надолу до раздела, където можете да намерите секцията „Изтегляния“ , след което щракнете върху съответната връзка, за да започнете да изтегляте най-новата или друга подходяща версия.
 3. Изтеглете линк на официалния сайт на TaskBar Hider

 4. Отворете изтеглянето чрез всеки удобен архиватор.
 5. Отворете изтеглената програма TaskBar Hider

 6. Стартирайте изпълним файл.
 7. Стартирайте TaskBar Hider

 8. Задайте подходящата комбинация от клавиши, за да активирате и деактивирате лентата на задачите. Освен това можете да персонализирате стартирането на програмата с операционната система. Когато конфигурацията завърши, щракнете върху OK .
 9. Персонализиране на TaskBar Hider

Сега можете да отворите и скриете панела, като активирате горещия клавиш.

Трябва да се отбележи, че TaskBar Hider не работи на някои версии на операционна система Windows 7. Ако срещнете такъв проблем, препоръчваме да тествате всички работещи версии на програмата и ако ситуацията не е разрешена, свържете се с него директно чрез официалния му сайт.

Метод 2: Стандартен инструмент за Windows

Както бе споменато по-горе, в Windows 7 има стандартна настройка за автоматично сгъване на лентата на задачите. Тази функция се активира само с няколко кликвания:

 1. Кликнете върху свободното място в панела на RMB и изберете “Properties” .
 2. Отворете Windows 7 свойства на лентата на задачите

 3. В раздела „ Задача “ отметнете елемента „Автоматично скриване на лентата на задачите“ и кликнете върху бутона „Приложи” .
 4. Активиране на автоматичното скриване на лентата на задачите на Windows 7

 5. Можете също да отидете в „Персонализиране“ в блока „Зона за уведомяване“ .
 6. Отворете настройките на иконите в лентата на задачите на Windows 7. t

 7. Това е мястото, където системните икони са скрити, например Мрежа или Том . След като приключите процедурата по настройка, кликнете върху „OK“ .
 8. Скриване на иконите на лентата на задачите в Windows 7

Сега, когато задържите мишката върху местоположението на лентата на задачите, тя се отваря и ако курсорът бъде премахнат, той ще изчезне отново.

Скриване на елементите в лентата на задачите

Понякога искате да скриете лентата на задачите не е напълно, а само да изключите показването на отделните й елементи, основно те са различните инструменти, показани в дясната страна на лентата. Редактор на групови правила ще ви помогне бързо да ги конфигурирате.

Инструкциите по-долу не са подходящи за собственици на Windows 7 Home Basic / Advanced и Initial, защото няма редактор за групови политики. Вместо това препоръчваме да промените един параметър в редактора на системния регистър, който е отговорен за деактивирането на ВСИЧКИ елементи на системната лента. Той е конфигуриран по следния начин:

 1. Стартирайте командата "Run" , като задържите клавиша Win + R , въведете regedit , след това натиснете "OK" .
 2. Отворете редактора на системния регистър в Windows 7

 3. Следвайте пътя по-долу, за да стигнете до папката Explorer .
 4. HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/Explorer

  Отидете в папката Explorer на редактора на системния регистър Windows 7

 5. От нулата кликнете с десния бутон и изберете "Нова" - "DWORD стойност (32 бита)" .
 6. Създайте нова настройка на редактора на системния регистър на Windows 7

 7. Назовете го NoTrayItemsDisplay .
 8. Преименувайте новата настройка на редактора на Windows 7

 9. Кликнете два пъти върху реда с левия бутон на мишката, за да отворите прозореца с настройки. В реда "Стойност" въведете числото 1 .
 10. Задайте стойност на параметър в редактора на системния регистър на Windows 7

 11. Рестартирайте компютъра, след което промените ще влязат в сила.

Сега всички елементи на системната област няма да се показват. Ще трябва да изтриете създадения параметър, ако искате да върнете статуса им.

Сега да преминем директно към работа с групови правила, в които да имате достъп до по-подробно редактиране на всеки параметър:

 1. Преходът към редактора се извършва чрез помощната програма Run . Стартирайте го чрез натискане на клавишната комбинация Win + R. Въведете gpedit.msc и след това кликнете върху „OK“ .
 2. Отворете редактора на групови правила на Windows 7.

 3. Отидете в директорията “Потребителска конфигурация” - “Административни шаблони” и изберете състоянието “Старт меню и лента на задачите” .
 4. Отворете редактирането на лентата на задачите в редактора на групови правила на Windows 7

 5. Първо, ще разгледаме настройката „Не показвай лентите с инструменти в лентата на задачите“ . Кликнете два пъти върху реда, за да редактирате параметъра.
 6. Не показвайте лентата с инструменти на груповите правила на Windows 7

 7. Поставете отметка в квадратчето „Активиране“, ако искате да забраните показването на потребителски елементи, например „Адрес“ , „Работен плот“ , „Бърз старт“ . Освен това други потребители няма да могат ръчно да ги добавят, без първо да променят стойността на този инструмент.
 8. Активиране на настройката на груповите правила на Windows 7

  Вижте също: Активиране на „Бързо стартиране“ в Windows 7

 9. След това ви съветваме да обърнете внимание на опцията "Скриване на зоната за уведомяване" . В случай, че е активиран в долния десен ъгъл, потребителските уведомления и техните икони не се показват.
 10. Скриване на областта за уведомяване.

 11. Включването на стойностите „Премахване на икона на центъра за поддръжка“ , „Скриване на иконата на мрежата“ , „Скриване на индикатора за батерията“ и „Иконата за контрол на силата на звука“ е отговорно за показването на съответните икони в областта на системната област.
 12. Скриване на иконите на редактора на политики на Windows 7

Вижте също: Групови правила в Windows 7

Предоставените от нас инструкции трябва да ви помогнат да разберете дисплея на лентата на задачите в операционната система Windows 7. Подробно описахме процедурата за скриване не само на въпросния ред, но и на някои елементи, което ще ви позволи да създадете оптимална конфигурация.