Съвременният свят е изпълнен с музикални композиции от голямо разнообразие от жанрове. Понякога се случва да чувате изпълнението, което харесвате или да имате файл на компютъра, но не знаете автора или името на песента. Това е чрез онлайн услуги за определяне на музика, които най-накрая можете да намерите това, което търсите толкова дълго.

Онлайн услугите не са трудни за разпознаване на изпълнението на всеки автор, ако е популярен. Ако съставът е непопулярен, може да имате затруднения при намирането на информация. Въпреки това има няколко общи и доказани начини да разберете кой е авторът на любимата ви песен.

Музикално разпознаване онлайн

За да използвате повечето от описаните по-долу методи, ще ви е необходим микрофон, а в някои случаи ще трябва да разкриете таланта на пеене. Една от разглежданите онлайн услуги сравнява вибрациите, взети от вашия микрофон, с популярни песни и ви дава информация за това.

Метод 1: Midomi

Тази услуга е най-популярна сред представителите на нейния сегмент. За да започнете да търсите желаната песен, трябва да я пеете в микрофона, след което Meadomi го разпознава от звука. В този случай не е задължително да бъдеш професионален певец. Услугата използва Adobe Flash Player и изисква достъп до него. Ако по някаква причина нямате или играчът е деактивиран, услугата ще ви уведоми за необходимостта да я свържете.

Отидете на услугата Midomi

Съобщение за необходимостта от инсталиране на Adobe Flash Player на услугата Midomi

 1. Ако приставката за Flash Player е успешно активирана, ще се появи бутонът "Кликни и изпий или натисни " . След като кликнете върху този бутон, трябва да пеете песента, която търсите. Ако нямате талант за пеене, тогава можете да изобразите мелодията на желания състав в микрофона.
 2. Главният бутон за началото на гласовото разпознаване на услугата Midomi

 3. След като кликнете върху бутона "Кликни и изпий или натисни" , услугата може да поиска разрешение да използва микрофона или камерата. Натиснете "Allow", за да започнете да записвате гласа си.
 4. Заявете достъп до камерата от онлайн услугата Midomi

 5. Записът ще започне. Опитайте се да издържите фрагмента от 10 до 30 секунди по препоръка на Midomi за правилно търсене на композицията. Веднага след като завършите пеенето, кликнете върху "Кликнете, за да спрете" .
 6. Спрете бутона за запис за разпознаване на музика в услугата Midomi

 7. Ако не бъде намерено нищо, Midomi ще покаже следния прозорец:
 8. Записване на аудио записи, които не са намерени, при поискване от Midomi

 9. В случай, че не можете да пеете желаната мелодия, можете да повторите процеса, като кликнете върху новоизлезлия се бутон "Click and Sing or Hum" .
 10. Щракнете върху бутона "Натиснете" и задръжте клавиша "Напред", за да разпознаете отново песента на Midomi

 11. Когато този метод не дава желания резултат, можете да намерите музиката по думи в текстова форма. За това има специална графика, в която искате да въведете текста на желаната песен. Изберете категорията, която искате да търсите, и въведете текста на песента.
 12. Колона за въвеждане на текст, за да търсите желания текст в Midomi

 13. Правилно въведеният фрагмент от песента ще даде положителен резултат и услугата ще изброи предвидените композиции. За да видите целия списък с намерени аудиозаписи, кликнете върху бутона "Вижте всички" .
 14. Намерени песни по заявка за текст на Midomi

Метод 2: AudioTag

Този метод е по-малко взискателен и талантите на пеене да се използват върху него не е необходимо. Всичко, от което се нуждаете, е да изтеглите аудио за сайта. Този метод е полезен, когато името на вашия аудио файл е написано неправилно и искате да знаете автора. Въпреки че AudioTag работи дълго време в бета режим, той е ефективен и популярен сред мрежовите потребители.

Отидете на услугата AudioTag

 1. Кликнете върху "Избор на файл" на главната страница на сайта.
 2. Бутон изберете файл в услугата за разпознаване на музика AudioTag

 3. Изберете аудиото, за което искате да намерите автора, и кликнете върху "Отваряне" в долната част на прозореца.
 4. Прозорец за отваряне на файла за изтегляне на услугата AudioTag

 5. Изтеглете избраната песен в сайта, като кликнете върху бутона "Качване" .
 6. Бутон "Качване", за да изтеглите аудио от услугата AudioTag

 7. За да завършите изтеглянето, трябва да потвърдите, че не сте робот. Отговорете на въпроса и кликнете върху "Напред" .
 8. Следващ бутон при проверка на робот на услугата AudioTag

 9. Получаваме най-вероятната информация за композицията, а зад нея - по-малко вероятните варианти.
 10. Най-вероятната версия на намерената песен в услугата AudioTag

Метод 3: Мусипедия

Сайтът е достатъчно оригинален в подхода за намиране на аудио записи. Има две основни опции, с които можете да намерите желаната песен: слушане на услугата чрез микрофон или използване на вграденото флаш пиано, на което потребителят може да възпроизвежда мелодия. Има и други опции, но те не са толкова популярни и не винаги работят правилно.

Отидете на услугата Musipedia

 1. Отиваме в главната страница на сайта и кликваме върху "Търсене на музика" в горното меню.
 2. Бутон Музика Търсене в главната страница на сайта Musipedia

 3. Под натиснатия бутон се появяват всички възможни варианти за търсене на музика от откъса. Изберете "С флаш пиано", за да играете мотива от желаната песен или песен. Когато използвате този метод, се нуждаете от актуализиран Adobe Flash Player.
 4. Бутон с флаш пиано в онлайн услугата Musipedia

  Урокът: Как да актуализирате Adobe Flash Player

 5. Играем желания състав на виртуалното пиано с компютърна мишка и започваме търсенето, като кликаме бутона "Търсене" .
 6. Бутон за намиране на песен, когато използвате Flash Piano на сайта на Musipedia

 7. Ще се появи списък с песните, в които най-вероятно има фрагмент, който сте свирили. Освен аудио информацията, услугата придава видео от YouTube.
 8. Може би правилната композиция е намерена на Flash Piano на сайта на Musipedia

 9. Ако вашите таланти за свирене на пиано не са работили, сайтът също има способността да разпознава аудио записи с помощта на микрофон. Функцията работи по същия начин като Shazam - включете микрофона, прикрепете към него устройството, което възпроизвежда песента, и изчакайте резултатите. Натискаме бутона на горното меню "С микрофон" .
 10. Бутон с микрофон за разпознаване от микрофон на сайта Musipedia

 11. Започнете записването, като натиснете бутона "Record" и включете аудиозаписа на всяко устройство, като го включите в микрофона.
 12. Бутон за запис за запис на аудио от микрофон на уеб сайта на Musipedia

 13. Веднага щом микрофона правилно запише аудиозаписа и сайтът го разпознае, по-долу се показва списък с възможни песни.

Както можете да видите, има няколко доказани начина да разпознаете композицията, от която се нуждаете, без да инсталирате софтуера. Тези услуги може да не работят правилно с неизвестни песни, но потребителите ежедневно допринасят за премахването на този проблем. На повечето сайтове базата данни за аудиозаписи за разпознаване се попълва благодарение на активните действия на потребителите. С помощта на представените услуги не само можете да намерите желания състав, но и да покажете таланта си в пеене или свирене на виртуален инструмент, който не може само да се радва.